Zobacz pełną wersję : Użytkownicy Olympusa C150 zaglądnijce tu...
Witam!
Mam prosbe i pytanie do użytkownikow tego modelu Olympusa (ale i nie tylko tego).
Chodzi mi o filmiki, czy u Was tez mozna krecic filmiki po 11 sekund a potem sie wylacza nagrywanie i trwa zapis na karte pamieci?
Kurde u mnie wlasnie po 11 sekundach tak sie dzieje i nie da sie nagrac dluzszego filmiku. Potem mozna nagrac drugi i kolejny ale tez po 11 sekund i tak do wyczerpania miejsca na karcie.
Czy to jest normalne? A moze da sie cos z tym zrobic zeby mozna bylo krecic dluzsze ujecia?
Pozdrowka i z gory dzieki!!!
Miałem kiedyś c-120 bardzo dawno i wiem że oba modele są podobne. Wniosek z tego taki że filmów dłuższych nie da rady kręcić. Tak jest skonstruowany soft aparatu. Musisz się z tym pogodzić. Zresztą prawie w każdym olku tak jest.
Chyba nie w każdym... Ja w swoim c-750 nie kręce filmów, ale z tego co pamiętam to chyba mogę nakręcić film takiej długości ile miejsca mam wolnego na karcie (do wyczerpania wolnego miejsca na karcie)....
POZDRAWIAM :x
Chyba nie w każdym... Ja w swoim c-750 nie kręce filmów, ale z tego co pamiętam to chyba mogę nakręcić film takiej długości ile miejsca mam wolnego na karcie (do wyczerpania wolnego miejsca na karcie)....
sprawdź... ;)
Sprawdziłem i w SPECYFIKACJI mojego olympusa tj. C-750uz na oficjalnej stronie olympus'a znalazlem :
Sekwencje wideo -
HQ (320 x 240 pikseli): Do wyczerpania pojemności pamięci karty (15 kadrów/sek.)
SQ (160 x 120 pikseli): Do wyczerpania pojemności pamięci karty (15 kadrów/sek.)
pozdrawiam
No możliwe, ja też nie pamiętam jak jest w 750... tak czy inaczej to odstępstwo od "normy" :) a 150-tka napewno ma ograniczenie i nic się z nim zrobić nie da....
Witam....
@Arras zapewne masz rację. Przeglądałem także inne OLYMPUSy to niektóre miały jakieś ograniczenia jak pamiętam, więc w tym C-150 zapewne jest tak jak mówisz i jest to pewnie akurat 11sekund...
POZDRAWIAM
my tu gadu, gadu... a fakt faktem że aparat cyfrowy to aparat cyfrowy a nie kamera... no chyba że C-770...
c-8080 do wielkości karty nagrywanie filmow
Nie da sie ukryc ze aparat do nie kamera dlatego pomijam jakosc filmikow, chodzi mi tylko o to 11 sekundowe ograniczenie. Troche to jest wkurzajace.
Dzieki za odzew, pozdrowka!