PDA

Zobacz pełną wersję : c-765 i LCD

roomi
18.11.04, 19:49
witam
kilka dni temu kupilem c-765 i na ekranie LCD jest jeden czerowny piksel, z zwiazku, ze jestem "zielony" :idea: z fot.cyfrowej. choc nie z analogowej :x
prosze o rade czy to jest powod do relkamacji aparatu i co to jest ??

z pozdrowieniami

roomi

wrocek
18.11.04, 22:23
Przede wszystkim sprawdź czy widać go również w celowniku i na zdjęciach. Jeśli nie, to jest to tylko wada wyświetlacza LCD. Można próbować reklamować, ale jak nie jest to gdzieś na środku i nie przeszkadza za bardzo, to ja bym to zostawił.

roomi
18.11.04, 22:34
witam
dzieki wrocek :!:
na zdjeciach jeszcze nie sprawdzalem ale w celowniku nie widac a reklamowac nie chce bo chce uzywac a nie czekac tygodniami na wymiane lub cos innego, osobiscie mi to nie przeszkadza, pytalem jedynie aby przekonac sie czy to nie jest nic powaznego

jeszcze raz dzieki wrocek

roomi

wrocek
18.11.04, 22:37
U mnie na wyświetlaczu też jest świecący pixel i nie reklamowałem (z tych samych powodów). Niektórzy producenci od razu zastrzegają, że pojedyncze pixele na wyświetlaczu nie są podstawą do reklamacji.

Rick van Dyke
21.11.04, 15:23
Może to jest ten sam problem co w moim aparacie. Tyle u mnie pixel nie wychodzi na fotkach, ale tez nie zawsze sie pojawia na LCD
zapraszam na moj topic:
http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=2683

Jakbys sie zdecydowal isc do serwisu spytac fachowcow, to napisz na forum jakie tego byly wyniki :D