Zobacz pełną wersję : c 4000 z
witam Mam pytanie. czy do c 4000 z mozna jakos dokupic drugi obiektyw aby uzyskiwac lepsze zblizenia??? Nie wiem czy czasami nie gadam glupot ale niech ktos mnie uswiadomi. z gory dzieki :D
i jeszcze jedno. widzialemdo kupienia jakies soczewki makro czy cos takiego. czy to mozna rowniez zalozycz na olka c 4000 i uzyskac wieksze makro??? POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH
na Olka mozna kupić tuleję, na którą są do kupienia soczewki makro, lub można rownież kombinowac z odwróconym obiektywem np. od Zenitha.
Witam.
Jak juz wspomniał Luc4s, jak chcesz cokolwiek robić z c4000z to musisz miec tulejkę. O tulejkach jest masę info na forum. Do tego można później dopiero mocować filtry, różne konwertery soczewki itp. Luc4s jest już można powiedzieć autorytetem w zabawach z mocowaniem róznych "makro dopalaczy". Wszystko zależy od wyobraźni konstruktorskiej i chęci.
Pozdrawiam.
Luc4s jest już można powiedzieć autorytetem w zabawach z mocowaniem róznych "makro dopalaczy".
:?: :?: :?: Ja- autorytet :?: :?: .... no nie przesadzajmy :oops:
Mam nadzieję że jakoś Cię to nie uraziło :) Nie znam nikogo kto próbowałby tak zacięcie ciągle polepszać możliwości makro.
Pozdrawiam
Urazic nie uraziło na pewno, ale nie zasługuje na takie miano. Gdy widzę zdjecia niektórych, rownież tych którzy sami coś kombinują z soczewkami, to normalnie szczena mi opada....