Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : c 4000 z

nib
17.11.04, 12:16
witam Mam pytanie. czy do c 4000 z mozna jakos dokupic drugi obiektyw aby uzyskiwac lepsze zblizenia??? Nie wiem czy czasami nie gadam glupot ale niech ktos mnie uswiadomi. z gory dzieki :D
i jeszcze jedno. widzialemdo kupienia jakies soczewki makro czy cos takiego. czy to mozna rowniez zalozycz na olka c 4000 i uzyskac wieksze makro??? POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH

luc4s
17.11.04, 13:00
na Olka mozna kupić tuleję, na którą są do kupienia soczewki makro, lub można rownież kombinowac z odwróconym obiektywem np. od Zenitha.

marecki
17.11.04, 18:20
Witam.
Jak juz wspomniał Luc4s, jak chcesz cokolwiek robić z c4000z to musisz miec tulejkę. O tulejkach jest masę info na forum. Do tego można później dopiero mocować filtry, różne konwertery soczewki itp. Luc4s jest już można powiedzieć autorytetem w zabawach z mocowaniem róznych "makro dopalaczy". Wszystko zależy od wyobraźni konstruktorskiej i chęci.
Pozdrawiam.

luc4s
17.11.04, 20:46
Luc4s jest już można powiedzieć autorytetem w zabawach z mocowaniem róznych "makro dopalaczy".

:?: :?: :?: Ja- autorytet :?: :?: .... no nie przesadzajmy :oops:

marecki
18.11.04, 00:52
Mam nadzieję że jakoś Cię to nie uraziło :) Nie znam nikogo kto próbowałby tak zacięcie ciągle polepszać możliwości makro.
Pozdrawiam

luc4s
18.11.04, 16:08
Urazic nie uraziło na pewno, ale nie zasługuje na takie miano. Gdy widzę zdjecia niektórych, rownież tych którzy sami coś kombinują z soczewkami, to normalnie szczena mi opada....