Zobacz pełną wersję : Tumax DSL880AF jeszcze jeden raz:)
jestmeksyk
22.10.09, 12:10
Witam!
Nie mam dużo kasy na lampę, sam też jestem amatorem, który chciałby spróbować jak to jest. Na temat tej lampy dużo czytałem - były to pozytywne jak i negatywne opinie. Widziałem testy ta lampą, ale nigdzie nie widziałem tak naprawdę (mimo że szukałem) tej lampy w akcji jakiś ślub? amatorska sesja?
Byłbym bardzo wdzięczny za takie linki :) bo zastanawiam się nad tą lampą, by wypełnić amatorską torbę do mojej fotografii.
z góry dziękuje
miałem, używałem, spełnia swoje zadanie, za tą kasę najlepszy wybór. Teraz mam FL50, bo jednak potrzebowałem mocniejszej lampy i czasem używam trybu FP.
Stare foty, ale większość machnięta z tą lampką:
http://www.zchn.umcs.lublin.pl/galeria/
jak zauwazysz na auli się nie spisywała najlepiej, musiałem walić praktycznie na wprost, to bylo za duże pomieszczenie.
Witam
Kupilem takiego Tumaxa do D60. Gwarancja sie zakonczyla, lampa padla i teraz uzywam z D60 FL-36 w trybie automatyki wlasnej. Tumax mial dziwna tendencje raz przeswietlal a raz niedoswietlal a jedyna zaleta bylo zasilanie 4 AA. Przy odchylonym palniku to byla loteria.
Powiem tak: Lepiej odzalowac kase i kupic FL-36 nawet na Allegro.
Jakoścowo zarowno jezeli chodzi o wykonanie jak i dzialanie to te lampy dzieli przepasc a jedynym plusem Tumaxa bylo to, ze sie szybko ladowal.
Byc moze trafilem na jakis wadliwy egzemplarz.
Pozdrawiam
MK
o kurczę, sorki, pomyliłem ta lampkę z 386AF (byłem niemal pewien, że o ta pytałeś)
880 to tak średnio, dopłać do 386 (880 ma AF ? zawsze mi się wydawało że ma manualne ogniskowanie) :)
jestmeksyk
22.10.09, 19:22
cześć!
dzięki za odzew, linki na pewno przejrzę i porównam.
Przeglądając te fotki to lampa fajnie daje. Dla moich zastosowań idealna.:esystem: