PDA

Zobacz pełną wersję : funkcja panoramy karty fuji

Urszula
12.11.04, 21:05
posiadam aparat olympus C-750 i kartę fuji,która nie obsługuje funkcji panoramy co mogę zrobić by na tej karcie zapisywać zdjęcia panoramiczne

No-shadow Kick
12.11.04, 21:13
Niewiele :wink: Na kartach Fuji nie da się uaktywnić funckji panorama, musi być orginalna karta Olympusa.
Jeśli chcesz robić panoramy to jest sposób, ale nie możesz robić zdjęć w trybie automatycznym. Na pierwszym ujęciu blokujesz parametry ekspozycji, po czym robisz serię zdjęć tak, aby następne zachodziło tak z 30% na poprzednie. Potem musisz wykorzytać jakiś program typu PixMaker albo PanoramaFactory do sklejenia wszystkiego w całość.

Pozdrawiam

robka
7.01.05, 18:08
Oj, nie chce podwazac opinii kolegi, ale cos sie da z tym zrobic :wink: Sam dzis uaktywnilem funkcje panoramy na karcie Kingstona 128MB. Jesli ktos jest zainteresowany, zapraszam.

luc4s
7.01.05, 19:53
Tak sie wszędzie reklamujesz, a może podzielisz się tą wiedzą na forum, chyba że prosisz o kontakt na PW bo chcesz za to kase... jeśli tak to wybacz to nie allegro.

No-shadow Kick
7.01.05, 20:09
@robka nie musisz podważać mojej opinii. Każdy problem ma rozwiązanie jak się wie jak do niego podejść. Już na tym forum podawałem linki do stron, na których był opis jak zmienić to i owo, ale na kartach SM.
Jeśli znasz sposób na xD, to tylko chwała Tobie :)
Może jednak dasz tu jakieś info?

Pozdrawiam