Zobacz pełną wersję : Problem z olympusem c760 uz
Od jakiegoś czasu mój aparat bardzo długo zapisuje zrobione zdjęcia, długo je też kasuje, początkowo myślałam, że przyczyną może być nowa karta M 1G ale czy to jest 16MB czy 256MB ( też M ) jest to samo. Początkowo na tych mniejszych kartach chodził normalnie. Co może być przyczyną?
Jeszcze jedno pytanie do czego służy maleńki przełącznik obok baterii ?
Witam.
To nie jest przełącznik,to jest zaczep który po odchyleniu w bok umożliwia wyjęcie baterii.
Zaczep zaczepem, ale ten przełącznik jest w rogu po drugiej stronie baterii. Naprawdę malutki.
Witam.
To nie jest przełącznik,tam wchodzi zaczep od klapki która zasłania baterię i kartę.Proszę zwrócić na to uwagę podczas zymykania tej klapki,którą należy zamknąć i przesunąć w bok i w to miejsce niby przełącznik wchodzi zaczep.
Z kartami nie mogę pomóc bo przez cztery lata OLI C-760UZ nigdy mnie nie zawiódł.POZDRAWIAM
hmm... zobacz może w jakim formacie zapisuje Ci te zdjęcia... bo jeśli jakimś sposobem przełączony jest na zapis w tiff to takie foto ma 11 Mb i ma prawo się długo zapisywać ;)
hmm... zobacz może w jakim formacie zapisuje Ci te zdjęcia... bo jeśli jakimś sposobem przełączony jest na zapis w tiff to takie foto ma 11 Mb i ma prawo się długo zapisywać ;)
Dobrze prawi,myślę że tu jest przyczyna
Edit
A ten mały przełącznik to nic innego jak czujnik otwarcia klapki czy jak kto woli zaślepki baterii