Zobacz pełną wersję : E-510 - problem z Live View?
Witam,
po przesiadce z Nikona d60 znów stałem się szczęśliwym posiadaczem E-510:)
Aparat kupilem używany i zauważyłem że przy używaniu Live View - w pokoju jak najade na jakiś ciemniejszy, mniej kontrastowy widok to obraz na wyświetlaczu staje się czarno biały... Czy to normalne?
Pozdrawiam
Tak, i stabilizacja grzechocze przy wyłączaniu aparatu, to też normalne.
RadioErewan
10.09.09, 00:27
Witam,
po przesiadce z Nikona d60 znów stałem się szczęśliwym posiadaczem E-510:)
Aparat kupilem używany i zauważyłem że przy używaniu Live View - w pokoju jak najade na jakiś ciemniejszy, mniej kontrastowy widok to obraz na wyświetlaczu staje się czarno biały... Czy to normalne?
Pozdrawiam
Tak, jak się matryca nie wyrabia, aparat przełącza się w tryb BW.
Pozdrawiam
widze że forum bardzo aktywne:) dziekuje za odpowiedzi... to że grzechocze to wiem... już sie naczytałem tomy o tej lustzance ale akurat tego live view nie byłem pewien...
Jak wyłączysz live view boost (nie pamiętam, jak to się nazywało w polskojęzycznym menu, ale jakoś dziwnie), to ekran nie będzie się robił czarno-biały.
Jak wyłączysz live view boost (nie pamiętam, jak to się nazywało w polskojęzycznym menu, ale jakoś dziwnie), to ekran nie będzie się robił czarno-biały.Live View Booster w polskim menu nazywa się "Nocne kadry".
Jack
RadioErewan
10.09.09, 11:11
Live View Booster w polskim menu nazywa się "Nocne kadry".
Jack
:shock:
:shock:Zastanawiasz się pewnie, czy masz amnezję, czy ktoś to wcześniej wymyślił:?::lol: To nie ja:!::lol: To pochodzi z czasów "rozszerzenia kanału wewnetrznego":wink:
Jack