Zobacz pełną wersję : filtry
Witam jakie firmy robią bardzo dobre filtry tyle tego że nie wiem jakiego producenta kupić. :esystem:
Zależy jakie filtry.
Nakręcane czy systemu cokin, polar czy uv a może efektowne.?
Ale najlepiej to Heliopan , B+W, marumi, hoja pro , a w systemie cokin to HITECH i cokin.
Witam jakie firmy robią bardzo dobre filtry tyle tego że nie wiem jakiego producenta kupić. :esystem:
Najlepiej kup filtry tego producenta, którego produkty możesz kupić w tym samym sklepie, co podręcznik do podstaw interpunkcji...
A co do producentów, to oni także mają różne serie, n. Hoya Green czy Black - które to bardzo różnią się jakością.
Witam jakie firmy robią bardzo dobre filtry tyle tego że nie wiem jakiego producenta kupić.
Bardzo dobre filtry produkują w zasadzie wszystkie firmy produkujące filtry.
Twoje pytanie jest bardzo nie precyzyjne,ja zadam Ci podobne w treści : planuję kupić samochód ale to musi być bardzo dobry samochód a szkopuł w tym,że jest tyle marek na rynku,że nie wiem,która jest najlepsza.
Co mi doradzisz ?
kup taki jaki ci potrzebny tylko niekupuj samochodowego do paliwa bo sie moze nie nadawac i ma inne mocowanie mozna kupowac tylko takie co pasuja kolor jes niewazny duza role gra cena chociaz jesli to bedzie od jakiegos dziadka z niemiec co do kosciola jezdzil to mozesz barac w ciemno jednak na poczatek to polara kolowego i uv tylko nie zapominac mozesz o odkrecaniu przed foceniem:grin:
kup taki jaki ci potrzebny tylko niekupuj samochodowego do paliwa bo sie moze nie nadawac i ma inne mocowanie mozna kupowac tylko takie co pasuja kolor jes niewazny duza role gra cena chociaz jesli to bedzie od jakiegos dziadka z niemiec co do kosciola jezdzil to mozesz barac w ciemno jednak na poczatek to polara kolowego i uv tylko nie zapominac mozesz o odkrecaniu przed foceniem:grin:
Mireek! :D
Mirek54 uwielbiam Twoje poczucia humoru ;-) kapitalna odpowiedz ;-)
ja miałem np. polaryzacyjny Hoya HMC... bardzo dobrze się spisywał + nie był zaaaa drogi:)
Witam. Zamierzam zainwestować (nie dużo na początek) w system cokin, bo filtry kołowe mnie nie kręcą ;P a praca z nimi jest dla mnie raczej męcząca. W związku z tym mam zapytanie czy ktoś kiedyś miał do czynienia z filtrami firmy delta (fotozakupy.pl)? Czy są warte 35zł? czy to raczej strata mojego czasu i pieniędzy? I czy generalnie holdery i inne duperele nie oryginalne przypaszą ewentualnie do hi techa lub oryginalnego cokina bo czytałem, że niektórzy miewają z tym problemy.
Witam
a wystarczy użyć szukaj tak ładnie to jest opisane
polecam https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=10385&highlight=cokin
Pozdrawiam
Karol
Dzięki :] Czytałem to kiedyś i chyba właśnie z tego wątku i jeszcze innego forum pamiętam, że są problemy z mocowaniem. Ale najbardziej mi chodzi o tą firmę delta. Niekiedy taniocha nie rożni się zbytnio od droższej konkurencji. Jak kupowałem polara to w sklepie miałem 10 do wyboru w cenie od 100 do 450 zł i wziąłem taki za 120 zł bo różnicy (do 300 zł - na zdjęciach) nie widziałem stad pytanie.
Bardzo dobre filtry produkują w zasadzie wszystkie firmy produkujące filtry.
Twoje pytanie jest bardzo nie precyzyjne,ja zadam Ci podobne w treści : planuję kupić samochód ale to musi być bardzo dobry samochód a szkopuł w tym,że jest tyle marek na rynku,że nie wiem,która jest najlepsza.
Co mi doradzisz ?
Jak nie potrafisz odpowiedzieć to przynajmniej nie rób sobie drwiny z kogoś.Jak szanujesz innych tak i ciebie będą szanować.:!::!::!::!::!::!::!:
Kup pierwszy z brzega, jak pouzywasz to sie przekonasz ze jest roznica miedzy tymi za 50 i za 500. Na optycznych byl artykul nt. filtrow i ich jakosci, starczy chwile poszukac,
Zajrzyj pod 'Inne Testy':
http://optyczne.pl/Testy_aparat%C3%B3w_Testy_obiektyw%C3%B3w_Testy_lo rnetek_Inne_testy.html#3