Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : E-520 nie działające przyciski

Tojfi
26.08.09, 17:59
Witam

Wczoraj po 2 dniach wyjąłem z torby swojego E-520 i z przykrością stwierdziłem że na korpusie nie działają co niektóre przyciski (AF, LV, FN, info, AEL/AFL i ten tuż pod przyciskiem flasha do zmiany trybu fotografowania). Spotkał się ktoś z takim problemem ?.
Niechybnie czeka mnie serwis gwarancyjny.

Na ekranie LCD mam zamontowane ochronne hartowane szkło, zastanawiam się czy przed wysłaniem body do serwisu go nie odkleić, żeby przypadkiem nikt się nie przyczepił. Czy nie narusza to przypadkiem jakiś warunków gwarancji ?.

Może to dziwne pytanie ale wole się upewnić ;)

bomarek
26.08.09, 18:12
Nie musisz odklejać, wysłałem swoje body z tym szkłem i nie robili problemów.

slawek
26.08.09, 18:14
Reset i wyciągnięcie baterii nie pomogło?

Tojfi
26.08.09, 19:34
Reset i wyciągnięcie baterii nie pomogło?

Resetu nie mogę zrobić bo przycisk AF (w prawo) nie działa. Baterie miałem wyciągnięte kilkanaście godz. i nic nie dało ;(

Nie musisz odklejać, wysłałem swoje body z tym szkłem i nie robili problemów.

Dzięki za info.

kano
27.08.09, 18:30
Może zadziała hard reset (powinien być taki sam jak dla E-510), potrzebne są do tego tylko 2 przyciski Menu i OK:

Select P on the mode dial.
Open the card door and turn on the camera.
Hold down the Menu and the OK buttons at the same time for 5 seconds.
Olympus E-510 is displayed.
Release and again hold down the Menu and the OK buttons at the same time for another 5 seconds.
Reset has been done is displayed
Press the OK button.
Shut the camera off

Tojfi
27.08.09, 18:47
Może zadziała hard reset (powinien być taki sam jak dla E-510), potrzebne są do tego tylko 2 przyciski Menu i OK:

Select P on the mode dial.
Open the card door and turn on the camera.
Hold down the Menu and the OK buttons at the same time for 5 seconds.
Olympus E-510 is displayed.
Release and again hold down the Menu and the OK buttons at the same time for another 5 seconds.
Reset has been done is displayed
Press the OK button.
Shut the camera off

Oo tego nie znałem ;) Hard reset zrobiony, ale niestety nic to nie dało.
Mimo to dzięki za próbę pomocy.

Morlok
27.08.09, 20:02
Chyba jednak serwis, nie ma na co czekać. Trzymam kciuki :)

Tojfi
27.08.09, 20:56
Trzeba będzie. Dziś wieczorem wróciłem z wakacji u teściowej ;), jutro muszę się za to zabrać.
Jak radzicie oddać body do sklepu gdzie je zakupiłem (MM) i niech oni załatwiają, czy na własną rękę kontaktować się z Olympusem ?. Jak będzie szybciej ?.

Morlok
27.08.09, 21:37
jak chcesz mieć klopty to przez MM. Ja bym wolał do Olków słać.

m_kola
27.08.09, 21:46
... Jak radzicie oddać body do sklepu gdzie je zakupiłem (MM) i niech oni załatwiają, czy na własną rękę kontaktować się z Olympusem ?. Jak będzie szybciej ?.
Jako odpowiedź przyjmij ode mnie ten link (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=20053):)

Rafał Czarny
27.08.09, 21:48
Trzeba będzie. Dziś wieczorem wróciłem z wakacji u teściowej ;), jutro muszę się za to zabrać.

Teściowa Ci popsuła aparat. Jak amen w pacierzu.

Tojfi
27.08.09, 23:37
Teściowa Ci popsuła aparat. Jak amen w pacierzu.

Ja akurat trafiłem na naprawdę dobrą teściową, łamiącą wszelkie stereotypy zawarte w kawałach o teściowej ;). Ale z drugiej strony muszę pomyśleć, czy teściowa miała dostęp do aparatu, jak leżał samotnie bez mojego nadzoru. :D

Dzięki, wszystkim za odzew.

Pozdrawiam

Pi0trazy
28.08.09, 10:19
Ewidentnie wina jest po obu stronach. Żony i teściowej.