PDA

Zobacz pełną wersję : Do posiadaczy Zuiko 14-35mm

Gawlinek
26.08.09, 11:31
Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy powyższego szkiełka!
Mam drobne pytanie czy któryś was ma porównanie tego szkła z innym systemem? Głównie chodzi mi o Nikona. Jestem przed zakupem zestawu i zastanawiam się nad D700+24-70 albo E-3 + 14-35, miałem w ręku E-3 z 12-60 i powiem szczerze że jakoś fajnie leżał w dłoni.
Wiem wiem zaraz ktoś wyskoczy że skoro pisze na forum olka to poco takie pytanie itd. Ale interesuje mnie subiektywna opinie osób które miały do czynienia z jednym i z drugim systemem a wydaje mi się że tu jest większe prawdopodobieństwo spotkania takich osób. Jeśli ktoś taki istnieje to proszę o spostrzeżenia i opinie tu w wątku lub w prywatnej wiadomości.
Pozdrawiam i dziękuje za uwagę.

grizz
26.08.09, 11:37
Do czego to ma być zestaw?

Ten obiektyw ma byc głównym?

To brałbym nikona.

Gawlinek
26.08.09, 11:47
Sprzęt ma służyć na imprezach okolicznościowych i podróżach.
Do kompletu brałbym pod uwagę N70-200vr lub O35-100 no i oczywiście lampki.
Najbardziej interesuje mnie porównanie pracy AF w obu puszkach, który pewniejszy a co za tym idzie celniejszy.

pat.p
26.08.09, 12:56
+1 za Nikonem. D700 a E3 to dwa światy...

pozdrawiam
Pat

chomsky
26.08.09, 13:05
Raczej Nikon, to aparat naprawdę udany a i wskazane przez Ciebie szkła są rewelacyjne.
Nie zastanawiałbym się długo.
Cześć.Ch.

slawek
26.08.09, 13:09
Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy powyższego szkiełka!
Mam drobne pytanie czy któryś was ma porównanie tego szkła z innym systemem? Głównie chodzi mi o Nikona. Jestem przed zakupem zestawu i zastanawiam się nad D700+24-70 albo E-3 + 14-35, miałem w ręku E-3 z 12-60 i powiem szczerze że jakoś fajnie leżał w dłoni.
Wiem wiem zaraz ktoś wyskoczy że skoro pisze na forum olka to poco takie pytanie itd. Ale interesuje mnie subiektywna opinie osób które miały do czynienia z jednym i z drugim systemem a wydaje mi się że tu jest większe prawdopodobieństwo spotkania takich osób. Jeśli ktoś taki istnieje to proszę o spostrzeżenia i opinie tu w wątku lub w prywatnej wiadomości.
Pozdrawiam i dziękuje za uwagę.
Bierz D700 + 24-70 i się nie zastanawiaj :!:
Mówię poważnie.