PDA

Zobacz pełną wersję : Ucze się dopiero ...

milu77
4.08.09, 14:01
Galeryjka jedna z kilku które powstały w ostatnim czasie, jak chodzi o te fotki to spędziłem nad nimi wiele czasu, i jak chodzi o moje zdanie to dla mnie są ok, więc jak mi ktoś np napisze, że kadr nie taki, za dużo na którejś fotce jakiegoś koloru to uszanuje to i zrozumiem, bo przecież każdy z nas może mieć różne poglądy na dany temat. Jednak te kilka fotek jest przeze mnie przemyślanych w sensie kadru, obróbki, kolorystyki i całej tej fajnej zabawy. Nie mniej jednak konstruktywną krytykę, dotyczącą poszczególnych elementów z przyjemnością przyjmę, no i ogólne informacje co nie tak od strony technicznej, lub też co właśnie się Wam podoba, bo może i takie osoby się znajdą. Pozdrawiam Klubowiczów !!

Issac
4.08.09, 14:17
Witam! To ja się wypowiem tylko odnośnie drugiego zdjęcia. Moim zdaniem źle że obciąłeś dziewczynie palce...

maj0nez
4.08.09, 14:18
No no powiem Ci ze są to niezłe początki ogólnie się podoba.

milu77
4.08.09, 14:25
Witam! To ja się wypowiem tylko odnośnie drugiego zdjęcia. Moim zdaniem źle że obciąłeś dziewczynie palce...

Zgadzam się !! W tym przypadku to niestety moja wina i niedopatrzenie. Niestety źle fotkę skadrowałem robiąc ją, no a potem możliwości niestety nie ma za bardzo żeby coś dołożyć :/ Żebym to obciął przy kadrowaniu na komputerze, no to było by inaczej.

Jednak dzięki bardzo za celną uwagę :)

maj0nez
4.08.09, 15:07
Zmniejsz opis w stopce bo wymagany jest mniejszy :)

Agulka
4.08.09, 15:38
Zmniejsz opis w stopce bo wymagany jest mniejszy :)
i bez emotek

milu77
4.08.09, 15:54
Ok, Zrobione :)

k@czy
4.08.09, 18:32
witaj na forum :)
ogolnie ciesze sie, ze zasypales nas fotami w stylu "moje pierwsze" :) to na plus. widac, ze troche czasu poswieciles n ate zdjecia, ale mam pare technicznych uwag:
mniej zdjec, bo nikt nie ma czasu komentowac wiecej niz jedno, dwa zdjecia. masz czas, wyluzuj i wstawiaj cierpliwie.
odnosnie zdjec:
w drugim modelka nie wyglada korzystnie-a to za sprawa chyba bielizny-zbyt "zwyczajna". raczej nie ten typ, ktory bym chcial widziec na zdjeciu (ale ja sie nie znam na kagancach ;) )
na trzecim nie wiem, co znaczy wyraz "copyrigt" :)
pierwsze fajne, ale bardziej mi sie podoba dolne.
a reszty mi sie najzwyczajniej nie chce komentowac-nie sa zle, ale sam rozumiesz ... lenistwo :)

milu77
4.08.09, 18:52
Dzięki za komentarz.
Fakt trochę czasu poświęciłem na te fotki, rózne błędy to po prostu z mojego gapiostwa wyniknęły, typu "copyrigt" hehe - tak że mea culpa.
Co do stanika, to sesja spontanicznie w sumie wyszła, a że modelką jest moja dziewczna, to mogłem sobie pozwolić na element zaskoczenia i poprosić o pozowanie w taki sposób, a że stanik bardzo zwyczajny no to własnie wyszło to nieprzygotowanie i zaskoczenie mojej dziewczyny (ogólnie dla mnie wygląda korzystnie - pomijając to iż to moja dziewcznya, w sensie staram się patrzeć na to bardziej okiem fotografa niż chłopaka, który patrzy na swoją lubą).

No i jak chodzi o ilość no to postaram się zluzować z ilością fotek hehe

Jeszcze raz dzięki za poświęcony czas

nevra
4.08.09, 19:00
Numeruj fotki, ja się już pogubiłam.
Na tej, o której już była mowa, oprócz ciachniętych palców zupełnie nie psuje mi tło.
Któraś z niższych - niebo to mieszanka różu i niebieskiego, ale jakaś dziwna. Fotka pod nią ma lepsze niebo.
No i nie podoba mi się wcale ta z mikrofonem.
Fajne są z żółtą kiecką.

milu77
4.08.09, 20:30
Ok, postaram się poprawić, i dawać numerację.

Jak chodzi o niepasujące tło do tej fotki z obciętymi palcami, to akurat mnie Ono pasuje i to bardzo, no ale ile osób, tyle wizji :)

Jak chodzi o fotkę z "mikrofonem", to to nie jest mikrofon tylko tył od parasolki w studiu :) hehe

Dziękuję za Twoją opinie i komentarz, cenie sobie uwagi, tylko to akurat moja uwaga na przyszłość - jeśli komentujecie to chociaż postarajcie się opisać dokładnie która fotka co i jak, skoro nie ma numerów, a nie tylko, że "Któraś fotka poniżej", albo jakoś tak po łebkach, bo potem sam chce zobaczyć co się komu niepodoba i potem nie wiem o którą fotkę chodzi. Wiem że to mój błąd, że nie ma numeracji, jednak NAD KAŻDĄ FOTKĄ JEST JEJ NAZWA !:wink:

nevra
4.08.09, 21:37
Mogę zapamiętać, że nr 1, 2 i 5 mi się nie podobają. Szansa na to, że zapamiętam opisy, jest nikła. Zwłaszcza, jak fotek jest więcej niż 3. Poza tym, taki mamy zwyczaj.

Trzem fotkom przyjrzałabym się dokładnie (i wyłapałabym różnicę między mikrofonem a uchwytem :)), takiej ilości- tylko pobieżnie.

k@czy
5.08.09, 07:02
Dziękuję za Twoją opinie i komentarz, cenie sobie uwagi, tylko to akurat moja uwaga na przyszłość - jeśli komentujecie to chociaż postarajcie się opisać dokładnie która fotka co i jak, skoro nie ma numerów, a nie tylko, że "Któraś fotka poniżej", albo jakoś tak po łebkach, bo potem sam chce zobaczyć co się komu niepodoba i potem nie wiem o którą fotkę chodzi. Wiem że to mój błąd, że nie ma numeracji, jednak NAD KAŻDĄ FOTKĄ JEST JEJ NAZWA !:wink:
wrzucaj po jednej focie-pozbedziemy sie klopotu :)
pzdr

milu77
5.08.09, 15:52
OK :)

Nie ma sprawy :) Dostosuje się do panujących norm hehe