Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z zainstalowaniem C 740 pod win XP

Czaszek
19.10.04, 14:23
Witam mam płyte MSI 6570 i najnowszy bios i drivery od NVIDIA, do tego mój win XP powgrywał sobie bez mojej zgody patceh do SP2 ( słyszałem zę są z tym kłopoty i zaznaczyłem mu żebt nie instalował SP2, po pewnym czasie patrze a tam 6 patch z SP2 :( )

Ostatnio podłączam sobie aparat a tu klops, na wyświetlaczu ładny napis One moment i nic. Chciałem zainstalować sterownik do USB co mam na orginalnej płytce ale win go nie rozpoznaje, HELP :shock:

ExploRa
21.10.04, 15:31
System powinien bez problemu bez dodatkowego softu odpalic polaczenie z c740... to nie w98 gdzie trzeba bylo do niego zainstalowac USBConnect... Pewie SP2 nie lubi sie z aparatem ... na SP1 jest 100%...

luc4s
21.10.04, 15:53
SP2 też jest w 100% kompatybilny, nie widzę u siebie żadnych problemów.

Jonc
21.10.04, 17:04
Hmm... Ja jak zainstalowalem SP2 musialem reinstalowac system :( Caly pakiet Corela mi sie wieszal. Wiec kto wie moze niedlugo doczekamy sie poprawiki do SP2 ;) Jak narazie opinie o SP2 slysze bardzo skrajne.

Czaszek
24.10.04, 02:03
SP2 też jest w 100% kompatybilny, nie widzę u siebie żadnych problemów.

Niee, to nie windows, to nowy bios do płyty MSI 6570, ale dalej nie poradziłem sobie z tym problemem :( potrzebuje nowego-starego biosu. Jestem pewien zę to płyta, ponieważ przeinstalowałem kompa i bez żadnych instalek już nie wykrywa aoaratu, a wcześniej wykrywał .

STES
24.10.04, 19:26
Jeżeli chcesz wrócić do starego biosu to przełóż zworki i po kłopocie.
Powinien wrócić do pierwotnych ustawień, czyli bios fabryczy.

Pozdrawiam

kerry
24.10.04, 19:47
Ej, ej! Powróci do ustawień fabrycznych ale nie do STAREGO BIOS-u! :roll: Nowy BIOS jest już wgrany, wiec zmiana zworek nic nie da (chyba że ta plyta ma funkcję DUAL BIOS, czyli dwie kości BIOS-u, z czego jedna zapasowa na wypadek uszkodzenia lub nieudanego wgrywania nowego BIOS-u)
Starsze BIOS-y można ściągnąć ze strony producenta, nie wiem tylko czy płyta pozwoli wgrać stary mając już wgrany nowy... Pozostaje wtedy tylko przeprogramowanie kości na programatorze... Ale nie trać nadziei :!:

luc4s
24.10.04, 19:49
Zmiana zworek spowoduje powrót do ustawień fabrycznych, jednak nie spowoduje cofnięcia do wersji wczesniejszej samego biosu. Tutaj trzeba wgrac od nowa starszą wersję.