Zobacz pełną wersję : Współpraca e-510 z Zuiko 1,4 50 mm za pośrednictwem adaptera potwierdzającego ostrość
Witam
Mam problem mój Oli nie reaguje na obiektyw OM połączony adaprerem, który miał umożliwieć potwierdzanie ostrości.
Aparat jest ustawiony w tryb A,z menu wybrałem ostrzenie manualne i NIC!
Może robię coś nie tak?
Jeżeli ktoś może pomóc będę bardzo wdzięczny
Witam AF-S zostaw i jak np. ostrzysz to w LV przyciśnij AFL to wtedy sprawdzi Ci ostrość na zdjęciu a nie zrobi zwisu. A jak naciśniesz spust i zrobi ci zwis to kręć pierścieniem wtedy złapie ostrość i zrobi foto.
Sorry ale zrozumiałem chyba niezawiele.
LV to trub z monitorkiem?
Jeżeli wciskam wtedy AFL to pojawia się czerwony punkt na wyświetlaczu.
Ale to o niczym nie świadczy.
Chyba żle inrerpretuję.
Następnie kręcę pierścieniem ostrzę i co..?
Pozdrawiam
Ja robię na LV ostrze na oko i przyciskam AFL jak mi się wydaje że jest ostre jeżeli jest ostre pojawia się zielony punkt i wtedy wduszam spust jak nie to koryguję delikatnie. LV tak to jest tryb z monitorkiem.
Witam
Mam pewien problem, kupiłem na allegro pierścień, który ma elektroniczny bajer do potwierdzania ostrości.
Podłączony jest do zestawu E-510,zuiko OM 1,4 50mm.
Aparat jest ustawiony w trybie A.
???Co dalej ???
Nie potwierdza!
ustaw w trybie M, kręć pierścieniem ostrości na obiektywie póki nie zapipka że złapał ostrość. Czas musisz ustawić ręcznie.
Proszę temat kontynuować w jednym wątku a nie zakładać kolejnego dotyczącego tego samego co kilka godzin. Połączyłem oba wątki.