PDA

Zobacz pełną wersję : xd-picture m czy m+ ?

ww1
28.07.09, 11:17
witam!
kupilam sobie olympusa mju 1050 SW i karte m+. niestety nie obsluguje mi panoramy. w sklepie zapewniono mnie ze ta karta jest kompatybilna z tym aparatem, ale zaczynam miec co do tego watpliwosci...

z gory dziekuje za porade i pozdrawiam,
weronika

Karol
28.07.09, 11:20
Zwróć uwagę czy nie zostałaś oszukana - czy nie sprzedano Ci podróbki...
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=19735

krzysiekz
28.07.09, 11:23
Tylko karty olympusa umozliwiaja korzystanie z panoramy. Fuji itp sa kompatybilne ale panoramy nie wlacza. Jak karta dziala to olej i rob w innym sofcie panoramy (zwlaszcza ze to ponizej 1% zdjec).

Lailonn
29.07.09, 13:41
Z tym, że M+ robi tylko Olek już chyba. Fuji czasem jeszcze rzuci gdzieś H. Stawiam na podróbkę. Różnice w cenach kart są tak niewielkie, że dla pewności lepiej chyba kupować w normalnym sklepie. Nie ważne co to by nie bł za sklep - handlować będzie towarem Olympus Polska. Nawet jak cena będzie wyższa o 10zl to chyba nie tragedia.

krzysiekz
29.07.09, 14:38
Z tym, że M+ robi tylko Olek już chyba. Fuji czasem jeszcze rzuci gdzieś H. Stawiam na podróbkę. Różnice w cenach kart są tak niewielkie, że dla pewności lepiej chyba kupować w normalnym sklepie. Nie ważne co to by nie bł za sklep - handlować będzie towarem Olympus Polska. Nawet jak cena będzie wyższa o 10zl to chyba nie tragedia.

chyba ze ktos w takie opisy uwierzyl
http://allegro.pl/item681335889_sandisk_xd_2_gb_typ_m_panorama_olymp us_fuji_w_wa.html

ww1
30.07.09, 14:49
Witam,
dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi.
na pewno nie jest to podrobka - kupilam w sklepie fotograficznym + sprawdzilam z linkiem podanym na forum.
Przy okazji, pewnie za pozno, ale sprawdzialm na stronie Olympusa i tam do tego aparatu podaja karte M nie M+. Wiec pewnie dlatego nie mozna wykorzystac wszystkich jej mozliwosci (dodatkowo okazuje sie ze mozna zapisac 400 a nie 805 zdjec, jak podaje opis na opakowanie).
Chyba w takim razie bede probowala karte zwtrocic i wymienic na M.
pozdrawiam i dziekuje jeszcze raz
weronika

Lailonn
31.07.09, 00:34
M i M+ są kompatybilne tak jak i H. Nie ma prawa ci coś nie działać. Przynajmniej a się nigdy nie spotkałem z takim przypadkiem. Ale podsumujmy. Nie działa panorama i pokazuje mniej fotek niż powinno się tam zmieścić. Pasuje idealnie do opisu podróbki...

jopp
31.07.09, 14:57
Nie wiem jak wyglada to u ciebie w aparacie ale u mnie w sp560 panorama nie jest dostepna na AUTO,jedynie na trybach manualnych wiec moze tu jest problem.