Zobacz pełną wersję : Poczatki z E510 SPORT
Witam proszę o ocenę tego zdjęcia świeżo po rajdzie WRC RALLY OF POLAND
Proszę o szczerą ocenę.
Dzięki.
wujek.samo.h
7.07.09, 23:22
Jak na e 510, jak na pierwsze kroki w "rzemiośle" (mogę się mylić, ale 1 post na to wskazuje) to całkiem nieźle. Co prawda kolory są zbyt "płaskie" - to pewnie wina braku słońca, może rozwiązaniem byłby czarno-biały delikatny HDR? Niemniej myślę że to co zależało od Ciebie zostało dobrze zrobione, a to się chwali.
P.S. W drugim zdjęciu, które zobaczyłem po napisaniu komentarza występlowałbym listki na dole kadru.
Całkiem nieźle jak na początki i w dodatku e510, który do sportu nie jest najlepszym body. Próbowałbym tylko użyć troszkę dłuższych czasów, żeby było bardziej dynamicznie, ale to kwestia do wyćwiczenia (a i tak nie zawsze się udaje ;P)
Dzieki wlasnie tego sloneczka mi brakowalo.
Probowalem zmniejszac czas migawki ale chcialem zachowac dobra ostrosc pierwszego planu czyli rajdowki
Dlatego robilem w czasie migawki 1/400 na auto ustawilem ISO natomiast i tryb na S lapanie focusa na Manual sam wybralem odpowiedni punkt i tam walilem serie i wybralem najlepsze zdjecia z tej serii te ktore dalem do oceny.
Mama wiecej ciekawych ale na poczatek nie chialem za bardzo wystawiac zeby poznac wasza opinie ja dopiero co zaczynam sie tym bawic mam 2 tydzien ten sprzecik i jako takie pojecie o robieniu zdjec.
Mam caly zestaw tego aparaciku wraz z gripem filterki oraz lampe Metza 44 O.
dog_master
26.07.09, 17:58
Przenoszę Cię do Zdjęć początkujących, tu pewnie dostaniesz więcej rad :]