PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus FE3000 - dziwne zachowanie- zacięty obiektyw

sylwia_w
1.07.09, 18:47
Witam Wszystkich
Od 2 tygodni jestem szcześliwą posiadaczka aparatu Olympus Fe3000 - do wczoraj. Zawiesił sie obiektyw. Aparat probuje go wsunąć - przesuwa sie 2-3 mm i znowu wysuwa. Kontrolka miga tak jakby wczytywal zdjecia. Na wyświetlaczu co jakiś czas pokazuje sie (mignie w ułamku sekundy) szara barwa. Przy otawarciu klapki od bat/karty pokazuje ise komunikat o jej otawarciu. Komunikacja z kompem przez USB jest. Czy może ktoś sie spotkał z takim przypadkiem? co w tym momencie mam robic? POMOCY:/
Sylwia

dzemski
1.07.09, 18:52
baterie są nowe ?

sylwia_w
1.07.09, 19:13
zasilany jest przez oryginalny akumulator.
czy wpływa na to może mieć to, że stało sie to po tym jak włączyłam opcje pixel mapping?

RadioErewan
1.07.09, 19:15
zasilany jest przez oryginalny akumulator.
czy wpływa na to może mieć to, że stało sie to po tym jak włączyłam opcje pixel mapping?

Nie.
Nie byłaś z aparatem na plaży? Urlop, te rzeczy?

Pozdrawiam

sylwia_w
1.07.09, 19:18
oto chodzi ze nie. Kupiłam go podajże 15 czerwca. W niedziele byłam na festynie i porobiłam kilka zdjęć chrześnicy. wczoraj go włączyłam i ooo:/
Nie był wystawiany na słońce, nie upadł, nie był zawilgocony. Nic;/

RadioErewan
1.07.09, 19:21
Przyczyną może być jakieś ciało obce w obiektywie.

Pozdrawiam

sylwia_w
1.07.09, 19:23
tez o tym pomyślałam. Tyle ze tam nic takiego sie dostać nie może. O mam go podłączonego do kompa i schował sie obiektyw. Tyle ze po odłączeniu od kompa i po ponownym włączeniu aparatu znowu sie to powatarza:/
co za los...
może soft? upgrade? jakis reset ustawień?

dzemski
1.07.09, 20:34
nie dłub w sprzęcie
naładuj na max akumulator i sprawdź czy też się tak dzieje
jesli tak to serwis bo minęlo już 7 dni od zakupu i nie możesz wymienić w sklepie