PDA

Zobacz pełną wersję : Bateria olympus 10b

BODY GARD
13.10.04, 18:59
Witam wszystkich i mam pytanie odnosnie tanich akumulatorków do olympusa c 765 uz.Kupilem dodatkowy akumulatorek 1024 ah ,skusilem sie ceną na alegro 50 zł ,totalny szajs bateria pare razy ładowana zrobie 10 zdjęc i kaput ,czy ktos kupił takie akumulatorki i jak dlugo trzymaja,ile zdjęc można zrobić ,czy mi tylko sie trafił taki bubel ,bardzo prosze o informacje dzieki. :cry:

luc4s
13.10.04, 19:11
A uformowałeś go już ??

No-shadow Kick
13.10.04, 19:11
Chyba ktoś ci sprzedał bubel, zużyty akumlatorek i tyle.
Ja kupiłem zamiennik i na poczatku trzymał dłużej niż orginał, teraz po uformowaniu orginału obie trzmają jednakowo i używam ich na przemian.

Pozdrawiam

marwit
13.10.04, 19:38
Ja rowniez kupielem zamiennik, na poczatku tez bylem zalamany ze slabo trzyma ale po dluzszym uzywaniu (uformowaniu) dziala znakomicie. Zaplacilem za niego $10 teraz zaluje ze nie kupilem wiecej moglby byc z tego niezly biznes ;)

BODY GARD
14.10.04, 09:45
Odnosnie pytania w sprawie akumulatorków ,co to znaczy uformowanie po ilu razach ładowania akumulatorek jest uformowany ,prosze o odpowiedz i pozdrawiam.

marwit
14.10.04, 14:29
Moim zdaniem co najmniej 3 pelne rozladowania i ladowania ale chyba i tak najlepiej caly czas uzywac baterii do pelnego rozladowania i nie doladowywac w polowie.

zloty_2000
14.10.04, 15:00
co do formatowania, to jeszcze warto dodac, iz pierwsze kilka ladowan warto robic wieczorem i zdejmowac dopiero rano akku z ladowarki, tak by siedzial co najmniej 10h w ladowarce, POZDRAWIAM

kristop
17.10.04, 20:38
Kupilem dodatkowy akumulatorek 1024 ah ,skusilem sie ceną na alegro 50 zł ,totalny szajs

witam
własnie poszukuje aku i mam pytanie ,ukogo kupowałes,i jak sie sprawuje aku obecnie po uformowaniu, sadzac po radach przedmówców, nie chciałbym wdepnac
pozdrawiam

gloki
7.11.04, 13:04
Właśnie szukam jakiegoś w miarę taniego i pojemnego akumulatora do mojego Olka 765 UZ. Mam standardową baterię 1090mha (modelLi-10B). Wg mnie jest stanowczo za mało pojemna jak do tego olka... Czy ktos kupił jakies nie firmowe (nie z Olympusa) akumulatorki> Firmowe są cholernie drogie... Jeśli można poprosilbym adres sklepu.
Pozdrawiam

gloki
7.11.04, 19:48
http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?idt=5468

hehe bateryjki do olka w promocji