Zobacz pełną wersję : Samowyzwalacz w C4000
odnosze sie konkretnie do tego modelu aparatu bo nie mam pewnosci czy inne maja podobnie... a zatem jak ustawic aby samowyzwalacz nie właczał sie jedynie na 1 zdjęcie a na więcej, na cała serię az do ponownego jego wyłączenia? Kiedys chyba udała mi se ta sztuczka ale chyba było to przypadkowe i juz nie pamietam...
no własnie... dziwna sprawa... ale głowę dałbym ze kiedys robiłem kilka ujęc ze statywu w nocy i jak raz załaczyłem samowyzwalacz to trzymał... tyle ze moze to był jakis chwilowy myk (dysfunkcja) aparatu na mrozie...
chyba, ze miales cos takiego jak bracketing wlaczone, to robi serie zdjec z korekcja ekspozycji +/-
o tej funkcji wiem i na 100% nie miałem włączonej...
nie pamietam czy w c4000 jest ta funkcja robienia zdjec seryjnych 3 w maksymalnej predkosci... bo wtedy tez wykonuje serie nawet przy samowyzwalaczu... ( w kazdym razie w 740 tak jest)
Samowyzwalacz = 1 zdjecie, tak jest np napisane w instrukcji do c750, ale w C4000 moze byc inaczej.
to ze pisze to pisze... jednak w praktyce mozna w serii (3 zdjecia) ale raz za razem... a nie z przerwa 10 sekund :) .. a pewnie przydaloby sie chwile przerwy... jednym z rozwiazan moze byc CameraController i ustawienie czasu na nastepne zdjecie (jednak wtedy trzeba byc tam gdzie komp i dokad siega kabel)
zeby było wszystko jasne... sytuacja wyglądała wtedy nastepująco... zrobiłem fotke uzywając samowyzwalacza, chciałem ponownie go ustawic i jakie było moje zaskoczenie kiedy funkcja była juz ON... potem długo nie uzywałem samowyzwalacza - chyba w tamtym aparacie juz wcale... no a teraz wobecnym aparacie po kazdej fotce muszę na nowo ustawic - stąd było moje pytanie (seryjnych nie robie) ale widocznie cos wtedy tamten aparat zafiksował...
chyba jednak zasiksowal :)