Zobacz pełną wersję : Czy ktoś widział osłonę z hartowanego szkła do E-3 ??
Witam !!
Szukam osłon z hartowanego szkła do E-3 :evil: Na allegro jest pełno takich osłon do N i C nawet do modeli Olympusa niestety do E-3 nie uświadczysz:evil:
Moja folia którą teraz mam nie wygląda estetycznie, odkleja się przy brzegach !!
Jeśli ktoś wie gdzie można taka osłonę nabyć, proszę o info !!
pozdrawiam !!
K_Puchatek
29.06.09, 13:33
Nie spotkałem się nigdy z osłonką ze szkła do E-3.
Moim zdaniem powód jest prosty - po założeniu takiej osłonki nie byłbyś w stanie zamknąć ekraniku - wyświetlaczem do środka...:wink:
Pozostaje wymienić folię... No chyba że się mylę, to proszę o sprostowanie...
Pozdrawiam
Nie spotkałem się nigdy z osłonką ze szkła do E-3.
Moim zdaniem powód jest prosty - po założeniu takiej osłonki nie byłbyś w stanie zamknąć ekraniku - wyświetlaczem do środka...:wink:
Pozostaje wymienić folię... No chyba że się mylę, to proszę o sprostowanie...
Pozdrawiam
Też tak myślę, ale ktoś to powinien wyprodukować dla takich jak ja:roll: Nigdy nie zamykam lcd wolę nie ryzykować pęknięcia obudowy drugi raz :???:
K_Puchatek
29.06.09, 14:38
Jeżeli nie chcesz "zamykać" wyświetlacza to najprawdopodobniej będzie pasowała szybka sprzedawana do modeli E-330 / E-510 (wszystkie mają wyświetlacz 2,5 cala). Wieczorem mogę sprawdzić dokładnie (mam taką szybkę na E-330). Jak sprawdzę to dam znać.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Pooglądałem, pomierzyłem i jednak szybka którą mam na E-330 wydaje mi się odrobinę za mała do E-3.
Wyświetlany obraz jest tej samej wielkości, ale cały ekranik w E-3 jest trochę większy.
Najlepiej zmierz sobie ekranik i szukaj szybki po wymiarach (zwróć tylko uwagę że możesz szybką zasłonić czujnik oświetlenia).
Jeszcze jedna uwaga - szybki zazwyczaj (przynajmniej moja) mają jakieś 2 mm nieprzeźroczystej krawędzi.
Powodzenia w poszukiwaniach...:wink: