Zobacz pełną wersję : Pierwsze fotki e-520
Witam moje pierwsza fotka z e-520 proszę o wszystkie komentarze - krytyka mile widziana. Musze nauczyć się robic fotki :):esystem:
strasznie przepaliłeś te bazie..
kadr pozostawia wiele do życzenia.
Zaczęłabym jednak od jakiejś książki o fotografii. Trochę o kadrowaniu i naświetlaniu, i myślę, że miałbyś mniejszy mętlik w głowie.
dawaj wiecej ,zobaczymy co tam masz.:cool:
kowalikster
25.06.09, 07:50
dudkon zgadzam się z Tobą, musisz nauczyć się robić zdjęcia.
Tą bazie sobie zostaw na pamiątkę, jak nie powinno sie robić zdjęć. Mysikrólik dobrze radzi, zakup sobie książkę o fotografii lub poczytaj jakies poradniki na necie, ale jakieś poważne a nie pisane przez amatora takiego jak ja. Jak wrzucasz foty tutaj to wstawiaj przemyślane kadry, a najlepiej nie wrzucaj na "gorąco" fotek, czyli zaraz po ich zrobieniu, zrzuceniu i pierwszym przeglądnięciu. Trzeba ochłonąć i chwilę z nimi pobyć.
Pozdrawiam
Przepraszam, ale ono jest nijakie...
Wrzuć kolejne, trudno na podstawie jednej fotki coś doradzić :-)
Witam moje pierwsza fotka z e-520 proszę o wszystkie komentarze - krytyka mile widziana. Musze nauczyć się robic fotki :):esystem:
Niestety brak ostrości, kadr jest "nie najlepszy", tło bardzo odwraca uwage od motywu !!
Postaraj się wybierać bardziej stonowane tła, lub bardziej rozmywać (mniejsza GO), a motyw umieszczaj w mocnym punkcie kadru no i koniecznie ostry :)
Dawaj następne :)
Mart_uszka
25.06.09, 10:13
Zgadzam się z resztą, że jednak powinieneś dodać jakieś inne fotki.
Tylko nie zraź się do tego forum. Trzeba zaufać użytkownikom, czasem po mimo ostrej krytyki, która pomaga, dostaje się też miłe komplementy :D Czy jak to tam można nazwać...
Próbuj
pstrykaj
A my Ci pomożemy :] (tzn. oni... )