Zobacz pełną wersję : mju 820 kiepskie zdjecia
Witam posiadam aparat olympus mju 820ktory robi kiepskie zdjecia tz.takie wyblakle i strasznie widoczne na fotografi ziarno,juz ustawiałem rozne ustawienia i na auto i dalej nic.nie wiem czy to jest wada tego modelu mju820 czy tego aparatu.Moze ktos wie co mu moze dolegac,dodam ze kiedys miałem olympus c-460 stary ale zdjecia robil zarombiste i takie zywe w kolory to mi sie zachciało nowszy model :)
kowalikster
24.06.09, 13:50
Z Exif wynika że masz ISO 800. Nie dziw się zatem że masz widoczne ziarno na takie czułości.
Rafał Czarny
24.06.09, 13:53
Aparat sam nie robi zdjęć wbrew pozorom. Kup książkę o podstawach fotografowania. Aparat jest OK. To fotograf jest %$@@^.
kowalikster
24.06.09, 14:03
Rafał coś masz z kodowaniem znaków - ostatnie słowo Twojego zdania to jak "zza krzaka" :-P
Eee tam kiepskie od razu... "zarombiste" jest ! :lol:
Zdjecia byly robione w słoneczny dzien w mieszkaniu pierwsze na auto potem iso 50-100 itd.Na starym aparacie miałem wszystko na auto bo wtedy robił najlepsze zdjecia.Na tym probowałem juz chyba na wszystkie sposoby,resetowałem go do ustawiem produc.i nic