Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Projekt ----- KŁY ------

MADNESS
18.06.09, 12:28
Co mnie skłoniło do otwarcia tego wątku chęć usłyszenia kilku komentarzy - a nie tylko gołych ocen .

Czy mój test się powiedzie ?? Zobaczymy .

Na początek umieszczę 3 zdjęcia z tej sesji - zobaczymy jak to wyjdzie :)

Z góry przepraszam jeżeli coś źle wstawię lub namieszam mam małe doświadczenie od strony technicznej i internetu :) taki dziwak jestem

Stylizacja i wizaż - Angelika Piotrowska
Modelka - Ola Bross

zdjęcia wykonane E-510 najczęściej wykorzystywane obiektywy to kitowe 14-42mm , 40-150mm oraz helios 58 mm i revuenon 35 mm

Peter1976
18.06.09, 12:34
Klimaty jak z Mad Maxa :!:

Saboor
18.06.09, 12:37
Apokaliptyczne ale ciekawe, zwłaszcza drugie (ten ogień je ożywia i wypełnia)

kowalikster
18.06.09, 12:44
Pierwsze nieostre na "rencach" :mrgreen::mrgreen:
Klimat ciekawy, ale mi on nie podchodzi.
W drugim fajnie skontrastowały się zimne barwy z płonącą benzyną (?).
Na 3cim zdjęciu jak dla mnie dość jasne tło, odbiegające od pozostałych - w moim odczuciu widać sztuczność tego ujęcia.

Eddie
18.06.09, 12:46
Dawaj więcej.
Wygląda to bardzo ciekawie. Mam ochotę pokusić się o stwierdzenie, że bardziej wykręcona obróbka by się przydała, żeby podkreślić jeszcze charakter tych zdjęć. Koncepcja i zdjęcia ogólnie podobają mi się.

MADNESS
18.06.09, 12:49
pierwsze zdjęcie efekt ruchu piasku i rąk zamierzony - miałem taką wizję i ją zrealizowałem poszło na pierwszy rzut byłem ciekaw czy ktoś skomentuje to i jak się tutaj przyjmie - więcej zdjęć wieczorem jestem w pracy a te tutaj skopiowałem z innego forum aby pokazać

Eddie
18.06.09, 12:54
pierwsze zdjęcie efekt ruchu piasku i rąk zamierzony - miałem taką wizję i ją zrealizowałem poszło na pierwszy rzut byłem ciekaw czy ktoś skomentuje to i jak się tutaj przyjmie - więcej zdjęć wieczorem jestem w pracy a te tutaj skopiowałem z innego forum aby pokazać

No właśnie, a ja miałem napisać, że to pierwsze najbardziej mi się podoba. Skoro jednak przy tym już jesteśmy - pierwsze i trzecie.

kowalikster
18.06.09, 13:02
O nieostrości "renców" napisałem przwrotnie. Żebym nie był źle zrozumiany: efekt zamierzony wyczaiłem. Podoba mi się najbardziej z tych pierwszych trzech.

aga_piet
18.06.09, 13:34
Trzecie wydaje mi się zbyt podobne do drugiego (jeno zbliżenie większe), podobna mina i ujęcie. W swojej galerii masz jeszcze więcej zdjęć w podobnych ujęciach, moim zdaniem zbyt wiele powtórzeń. Dobrze, że tu wybrałeś tylko trzy ;)

Całość bardzo na tak, zgadzam się, że ładnie wyszło to z ogniem - fajny kontrast i ożywienie, fajny klimat, czuć "co artysta miał na myśli".

MADNESS
18.06.09, 13:39
muszę dorzucić inne kadry do tamtych w galerii - a co do zbliżeń - robiąc te dwa ujęcia myślałem o dyptyku kilka ich mam właśnie w wspomnianej wcześniej galerii -- jest kilka kadrów którymi chciałbym się podzielić i na pewno pokażę je tutaj będąc ciekawym co napiszecie - jest jeszcze sporo kadrów które muszą przeleżeć abym nabrał dystansu do nich modelki i wizażystki jak wiadomo chcą od razu jak największą ilość zdjęć dlatego to co pokazałem to te prace które poszły na pierwszy ogień i zostały oddane w ręce współtowarzyszy projektu

rocco
18.06.09, 13:44
No właśnie, a ja miałem napisać, że to pierwsze najbardziej mi się podoba. Skoro jednak przy tym już jesteśmy - pierwsze i trzecie.
Dokładnie, pierwsze i trzecie.
Drugie jest za szerokie, przy takim kadrze przydałoby się tak pokombinować z obróbką zeby wyszło bardziej dramatycznie.
Te ciasne już są dramatyczne ze względu na brak "zwykłego" i rozpraszającego uwagę tła.
Czekam na więcej :)

droplet
18.06.09, 14:14
Zdjęcia 1 bardzo mi się podoba, świetna dynamika aż kipi :-). Jakoś nie do końca podchodzi mi światło 2, chyba bym wolał więcej na oczach :-?.
Fajny projekt, może wstaw modelkę do mniej industrialnego otoczenia to będzie jak w walce o ogień ;-)

Bodzip
18.06.09, 14:28
Może się nie znam,ale ja je odbieram tak:
pierwsze apokaliptyczne - zgoda, jak kolega napisał.
Drugie i trzecie - już nie. Tło, "plener" pasują do tego tematu, ale mina modelki - "drapieżna", jak z filmu walka o ogień.

MADNESS
18.06.09, 15:26
jestem ciekaw co tutaj napiszecie :)

wizaż - Angelika Piotrowska
modelka - Ola Bross

Eddie
18.06.09, 15:29
jestem ciekaw co tutaj napiszecie :)

modelka - Ola Bross

Przyciąć kadr z góry i z lewej, żeby twarz, a szczególnie oko bardziej na wizję się pchało. Wydaje mi się, że poruszenie jest już nadmierne. Noga, ręce - tak. Jednak poruszenie widoczne w okolicach głowy już mąci. Zresztą, stąd większa potrzeba wyeksponowania twarzy z okiem. Całość trochę bym rozjaśnił i dać więcej kontrastu. Tak mi się wydaje.

MADNESS
18.06.09, 15:32
modelka - Ola Bross

judasz
18.06.09, 21:01
lubie takie fotografie ,2 mi sie najbardziej wkreca,a jesli moge cos zasugerowac to mysle ze bylo by lepiej by modelka wygladala z zamknietymi ustaki i zloscia w oczach ,bo tak jak jest to ma strasznie nienaturalna mine.ale mozesz to olac bo to tylko moja fantazja. dobrze jest czekam na jeszcze.:wink:

diabolique
18.06.09, 21:04
Pierwsze naprawdę klasa. Niestety, po nim następują kolejne, troszkę nijakie i psują odbiór...
Pozostałbym tylko przy pierwszej focie nie pokazując reszty.
Taki ze mnie dziwak :grin:

MADNESS
18.06.09, 21:11
na mnie też mówią dziwak - przynajmniej 65 % oglądających moje prace - w większości wolą oglądać te gdzie modelki pokazują .......... itd

wstawiłem tu różne zdjęcia z ciekawości co myślicie - połowa z tych pokazanych będzie należała do grupy niesklasyfikowanych i tych które podobają mi się ale coś w nich jest co nie daje mi spokoju - i dlatego właśnie fajnie poznać zdanie innych - oczywiście nie zmieni to mojego stosunku do nich ale będę wiedział co myślą inni

bardzo byłem ciekaw komentarza do ostatniego zdjęcia - portretowe (kolor) bardzo ciasne ujęcie

pokazałem je na innym forum byłem ciekaw jak tutaj będzie odebrane

MADNESS
19.06.09, 08:58
modelka - Ola Bross

szklarz
19.06.09, 16:57
Poprzednia lepsza.

MADNESS
19.06.09, 17:18
zaskakująco długa wypowiedź :)

modelka - Ola Bross

diabolique
19.06.09, 17:21
Nadal poprzestałbym na pierwszej focie, reszta nie ma pałeru. Modelka nie gra wiarygodnie :|

MADNESS
19.06.09, 17:24
tak, tak wspomniałeś nie mam problemów z pamięcią

modelka - Ola Bross

diabolique
19.06.09, 17:34
:!::!::!:
To jest extra

MADNESS
19.06.09, 17:49
czyli co ?? wrzucać jeszcze coś ?? jesteś najczęściej chyba tu zaglądającą osobą :) pozdrawiam

fotomic
19.06.09, 17:57
czyli co ?? wrzucać jeszcze coś ?? jesteś najczęściej chyba tu zaglądającą osobą :) pozdrawiam

Ja zaglądam co chwila, ale nie komentuje, podoba się :) - wiesz jest spot, ludziska wywiało.

aga_piet
19.06.09, 18:03
Ja też zaglądam na bieżąco. Podoba mi się klimat, jak wcześniej wspomniałam - wolę krótsze serie. Rozumiem, że tu chciałeś podzielić się całością i poznać nasze zdanie na temat poszczególnych zdjęć.

Eddie
19.06.09, 18:03
Szczerze mówiąc, ja nie komentuję, bo wtórność odczuwam przy kolejnych zdjęciach, zero zaskoczenia po pierwszych trzech.

K_Puchatek
19.06.09, 18:21
Bardzo ciekawa seria, MSZ 1, 3 i ostatnia najlepsze...
Wrzucaj śmiało następne, pozdrawiam...

MADNESS
19.06.09, 19:08
Żeby nie zaczynać innych wątków dorzucam tutaj jedno z moich ulubionych

już zupełnie inna sesja i inne klimaty :)

modelka Hana www.hana.maxmodels.pl (http://www.hana.maxmodels.pl)
w tle
modelka Patrycja www.cocababy.maxmodels.pl (http://www.cocababy.maxmodels.pl)

Tytuł ŻEGNAJ LALECZKO

kasprzyk
19.06.09, 21:06
fotki bardzo odjechane, jestem na tak
pzdr

MADNESS
19.06.09, 21:19
Manipulacja - SYSTEM - Chaos, Wyzysk, NIEwolnictwo

NIE - kolejny dzień powszedni , jak wam nie wstyd sprzedawać ludziom tylu bredni.
codziennie rano to samo zakłamanie, gąszczem liter istoty zakłamanie .
Tak żelazne prawo oligarchii, kto władzę ma najpierw o nią się martwi.

Kazik

MADNESS
19.06.09, 21:29
Trafiłem tutaj rok temu wystawiałem zdjęcia z różnym odzewem - miałem już sporo doświadczeń z innego forum - ( doświadczeń związanych z fotografią ale i z grupami społecznymi ) jednego dnia wstawiłem zdjęcie - jak wiele innych miało różne komentarze - jednak jeden był strasznie dokuczliwy i obrażał mnie jako autora - jeszcze bardziej obrażał modela - odpowiedziałem co myślę. po moim komentarzu otrzymałem szybka odpowiedź że jak mam coś jeszcze do powiedzenia otrzymam nagrodę ( mandat , ban i inne duperele ) złożyło się tak że moje komentarze o innych fotografiach nie były życzliwe zawsze jeżeli tknę komentarz do jakiegoś gniota robię to z odpowiednim szacunkiem do autora -- wykorzystano nieprzychylne komentarze i panowie ... bez loginów :) okrzyknęli mnie mącicielem i odwetowcem na forum ( no cóż ich prawo w końcu tu rządzą i mają własne i niepodważalne zdanie ) wróciłem tutaj po dobrej pół rocznej przerwie porozmawiałem sobie z jednym panem i widzę że do tej pory panowie władni mają nie podważalne zdanie i są nieomylni - trudno .

Nie mam ochoty powtarzać sytuacji i już w tej chwili mówię
Do Widzenia

Bo napisać prawdę wszechmogącym to wystarczający powód , wracam skąd przybyłem - pozdrawiam

kowalikster
19.06.09, 21:38
Poprzednimi fotkami, po pierwszych trzech z serii "Kły", łatałeś dziury których nie ma. Powtarzalne i jak dla mnie nie wnoszące nic nowego, np. 7.jpg na prawej fotce widoczna i wyczuwalna jest sztuczność pozy, coś jakby dorabianie zdjęć następnego dnia, bo jakiś tam zabrakło lub nie ma z czego wybrać.
Przekazu 409605_412249.jpg (tu wielka prośba: numeruj fotki wewnątrz wątku) nie rozumiem tzn. samej modelki z lalką. Zdjęcie ładne, podoba mi się ale nie łapiąc co chciałeś na niej, czy też przez nią pokazać. Wzrok ucieka do tej lalki, ale wg mnie ona nic tu nie wnosi, nie pasuje do tych długich nóg.
286521_458473.jpg czyli Manipulacja - SYSTEM - Chaos, Wyzysk, NIEwolnictwo, w miniaturce wyglądało mi na HDRa. Pewnie przez te płytki.

kasprzyk
19.06.09, 21:39
Ale o co chodzi ???? :roll:
nie czytałem całego wątku, ale po ostatnich Twoich słowach, odnoszę wrażenie, że jak sąsiad nie powie Ci dzień dobry, to obrażony jesteś pół roku - napisz co się stało, może mój osąd jest błędny.
pzdr

Kaz de Wro
26.06.09, 00:09
Manipulacja - SYSTEM - Chaos, Wyzysk, NIEwolnictwo

NIE - kolejny dzień powszedni , jak wam nie wstyd sprzedawać ludziom tylu bredni.
codziennie rano to samo zakłamanie, gąszczem liter istoty zakłamanie .
Tak żelazne prawo oligarchii, kto władzę ma najpierw o nią się martwi.
Kazik

No klimaty jak z "Dnia świra".
Wiele ciekawych i śmiałych pomysłów- gratulacje!
Czekam na kolejne.

MADNESS
20.07.09, 06:04
... ciekaw opinii co do zdjęcia

Wykonałem je olkiem e-510, obiektyw revuenon stało ogniskowa zabawka z lat osiemdziesiątych :) miła w współpracy szczególnie portrety i makro - polecam

tytuł pracy - SMAKOSZ-

a_wykrota
20.07.09, 06:49
Ciekawie tu.

Pozdrawiam,
Adrian

aga_piet
20.07.09, 08:48
Fajnie wyszło.

maj0nez
20.07.09, 12:21
Smakosz fajny.

Roby
20.07.09, 16:07
smakosz ok,mój sopry moher przy jego wymięka

K_Puchatek
20.07.09, 18:26
Ja nie przyłączę się do zachwytów - tak jak poprzednie fotki z tego wątku mi się podobały, tak "smakosz" zdecydowanie mi nie pasuje.
MSZ pomysł fajny ale sama fota "niesmaczna"...
Pozdrawiam

RadioErewan
20.07.09, 18:33
Smakosz fajny.

Pozdrawiam

MADNESS
20.07.09, 21:29

http://www.murawskiphoto.fott.pl (http://www.murawskiphoto.fott.pl/)

Postanowiłem na wieczór pokazać taki portrecik

zdjęcie wykonałem zenitem 12xp plus revuenon - przyznaje się jeden z moich ulubionych obiektywów - świetnie mi się nim współpracuje :)

nie wiem na ile to fotografia tradycyjna bo zdjęcie zrobione analogiem, wywołany film a z niego potem skanowany do pliku obraz
- obróbka na komputerze
- niektórzy mówią że w sumie zastępuje on ciemnie - ja jeszcze nie wyrobiłem zdania

(http://www.murawskiphoto.fott.pl/)

MADNESS
21.07.09, 05:59
Dziewczę raczej się nie spodobało ? Trudno nie musiało .

Kolejna praca będzie z serii SZARE OPOWIEŚCI
Tytuł - DEPTAK

Most oddzielający wieś od miasta jedna z szybszych możliwych tras codziennie przechodzi nim kilkadziesiąt dzieci i osób starszych - stojąc na nim i patrząc w jedną z dziur widzimy 20-30 metrów przestrzeni i wodę -- jak długo jeszcze będą nim przechodzić ludzie -- jak to w zwyczaju do momentu tragedii

grizz
21.07.09, 07:20
Deptak - świetny kadr i świetne szarości.

aga_piet
21.07.09, 08:49
Piękny mostek, jestem pod wrażeniem. Do Galerii z nim!
EDIT: aaa... widzę że jest już w galerii :)

MADNESS
21.07.09, 09:51
Dziękuje nie sądziłem że ktokolwiek coś napisze.
A okazało się, że dostałem bardzo dużo wiadomości.
Uznany jako czarna owca portalu i miotający się psychol - dziękuje wszystkim za "przyjazne" maile i "miłe" potraktowanie.

Urocze zachowanie.

Pozdrawiam.

kowalikster
21.07.09, 10:17
Pozdrawiamy serdecznie.
Brakuje tylko dopisku jak poprzednio:

Nie mam ochoty powtarzać sytuacji i już w tej chwili mówię
Do Widzenia

Bo napisać prawdę wszechmogącym to wystarczający powód , wracam skąd przybyłem - pozdrawiam

MADNESS
21.07.09, 10:23
No cóż mam sentyment do aparatów firmy Olympus, a forum i niektóre prace naprawdę są bardzo dobre - stąd moje trzecie podejście do portalu.

Ciekawe czy przysłowie się sprawdzi ?

grizz
21.07.09, 10:29
Jak dzieci...

kowalikster
21.07.09, 10:39
Jak dzieci...

Wszystkie dzieci nasz są :D

MADNESS
21.07.09, 11:13
Może coś bardziej związane z fotografią

Pierwsze zdjęcie z serii - Imion wiele, wiele twarzy, jedno znaczenie.
Głównym motywem są imiona które przetrwały wieki, powalały swą wielkością i brzmieniem dziś już zapominamy o nich - a one czekają w swym królestwie na dzień swojego panowania.

MORMO
Z wielką pokusą przychodził na świat.
W ciemnościach głębin - władcą swojego świata.
Żądał ofiary i pokuty.
Dzieci usypiały, on wstawał.
Z panią swą rozpościerał skrzydła magii,
Ciernie ogarniały świat, ciemne zjawy plotły pajęczynę .
Myśliwy wychodził na łowy.

Zdjęcie dymku z kadzidełka, podświetlone kolorowym światłem z latarek. Plus lustrzane odbicie.

Sporo w moim portfolio takich prac - bardzo rozwijają moją wyobraźnię gdy porównuje je do znanych mi rzeczy, postaci, zjawisk :)
Sprawiają mi dużo przyjemności.

Nad projektem spędziłem sporo zimowych wieczorów :) robiąc tysiące zdjęć i cały czas brakuje mi jednego wizerunku - Odyna - być może przyszłej zimy w ponure dni pojawi się i dołączy do całej gawiedzi.

Oczywiście każdy z was może uruchomić swoją wyobraźnię do czego serdecznie zapraszam - wiele osób oglądało tę pracę i skojarzenia bardzo mi się podobały a niektóre bardzo zaskakiwały.

Ann
21.07.09, 12:06
Witam
Nie powiem , z czym Twoja praca mi sie kojarzy ;)
Ale jest świetna :) pozdrawiam .

MADNESS
21.07.09, 18:38
Zachęcony ilością komentarzy i maili postanowiłem kontynuować wątek

HADAD
Wśród wielu zapomniany, ucichł jego głos.
Wśród wielu ukochany,
Pragnieniem - pożywieniem.
Niewidzialnym powiewem życia,
Jak wiatr okalał ziemię.
Siał i zbierał plony, przez wieki - teraz jest wspomnieniem

drugie zdjęcie z serii - Imion wiele,wiele twarzy,jedno znaczenie.
Głównym motywem są imiona które przetrwały wieki, powalały swą wielkością i brzmieniem dziś już zapominamy o nich - a one czekają w swym królestwie na dzień swojego panowania - Imię HADAD - symbolizowało boga wiatru, deszczu i burzy.uważany był za dawce urodzajów - wizerunkiem jego była głowa byka

MADNESS
24.07.09, 07:03
moja ulubiona pora roku :)

aga_piet
24.07.09, 10:28
Świetne.

MADNESS
24.07.09, 16:51
zdjęcie wstawiam dla tych wszystkich którzy chętnie biorą obiektywy dużo starsze często od nas i poprzez przejściówkę bawią się nimi :)

E-510 plus REVUENON 1:2,8/35mm jeden z moich ulubionych :)
produkcji niemieckiej

Bardzo lubię te sześciokąty :)

olifant
24.07.09, 21:20
Ostatnie jakieś takie niebałdzo...ale za to 'dymne' zdjęcia (bo to dym, prawda?) bardzo ciekawe. Podobają mi się po prostu z estetycznego punktu widzenia, ciekawe kolory, ładnie podane i w sumie dosyć oryginalne (wcześniej się z czymś takim nie spotkałem). Naprawdę duży plus.

kasprzyk
24.07.09, 21:54
dla mnie ostatnie na tak, ładne kolory, ciekawy bokeh, jak to w manualu bywa, dymki świetne.
pzdr

k@czy
25.07.09, 03:10
srednie te kwiatki. wole poprzednie :)

MADNESS
25.07.09, 06:19
Spacer w letni wieczór - pozdrawiam

pietro77
25.07.09, 07:42
Dymne widziałem wcześniej na stronie. Naprawdę fajnie zrobione i pomysłowo. Podobają mi się.
pzdr