Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : adobe bridge alternatywa

imacandi
4.06.09, 19:48
Witajcie na codzień pracuje z wiloma plikami graficznymi jpg, raw etc. do tej pory używam Bridge-a Adobowego ale powiem szczerze pracuje się z nim strasznie wolno; czy macie jakieś sprawdzone programy do zarządzania plikami równie inteligentymi co Briddge ale pracującymi szybko lub może wiecie co zrobić oprócz buforowania, które w zasadzie nic nie daje by przyspieszyć jego działanie

dobas
4.06.09, 22:34
do drobiazgów jak psd jpg orf w podstawowym zakresie
wybór ocena dodanie tagów, otwieranie do edycji innymi programami stosuję picassy. Jest wyjatkowo szybka jesli chodzi o wielgachne pliki graficzne

Jednak jesli chodzi o PDFy czy SWFy to Bridge chyba jest niedościgniony - przynajmniej jesli chodzi o moją wiedzę :)

Wieprz
5.06.09, 09:39
U mnie ACDSee działa całkiem przyzwoicie. Lekki może nie jest jak ktoś słusznie zauwazył, ale jest sprawny i przejrzysty.

https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=18697

szalik07
5.06.09, 13:47
Polecam zainstalowac picase i uruchomic w niej opcje bycia podstawowa przegladarka zdjec w windowsach. Dziala naprawde szybko i sprawnie, napewno obsluguje orf-y, psd, jpg :)

Napisz jak mozesz ktorego bridge uzywasz?
Mam na macu (PowerMac PPC G5 2x2Ghz, 1,5 GB RAM) zainstalowane cs2 cs3 i cs4 wiec mam porownanie i na cs2 pracuje sie szybko i wygodnie, ale brakuje paru funkcjonalnosci nowszych wersji, cs3 pracuje plynnie i dosc szybko, ogolnie optimum dla tego komputera, cs4 jest dla mnie najlpesza pod wzgledem mozliowsci, ale juz jest troche za ciezka na moj komputer i troche wolno dziala.

Pozdrawiam

imacandi
7.06.09, 14:30
Użwyam cs4; bridge wer. 3.0.0.464 a może wyłączyć to buforowanie bo może być skuteczne z jednym katalogiem a ja ich mam dzięsiątki