Zobacz pełną wersję : e-410 od kilku dni w rękach Janka
Witam, jestem nowy na forum i pragnę wszystkich grzecznie przywitać.
Olympusa E-410 wybrałem po długim namyśle, i od kilku dni jestem jego szczęśliwym posiadaczem.
Czy możecie mi powiedzieć co myślicie o zdjęciach pod adresem:
http://www.flickr.com/photos/alejanp/
Zdaję sobie sprawę że są trochę przerobione w ps ale tak już mam, ponadto nie lubię jaskrawych kolorów i przesadnych kontrastów.
Zdjęcie z niebem i chmurami jest trochę z przymrużeniem oka.
Pozdrawiam!
Wklejej zdjecia tutaj.
Po dwa-trzy maksymalnie. Nikomu się klikac nie chce w linki.
Rozumiem, w takim razie mam nadzieję że zrobię to poprawnie.
Próba panoramowania kolejki IMHO nieudana. Ostrość tylko na oknie, białe fragmenty przepalone, do tego zaraz się ciuchcia wykolei na tym krzaczku u dołu :wink:
Trafostacja nie wiem co ma pokazać bo ani grafitti nieciekawe ani otoczenie :?:
P.S. Numeruj zdjęcia, będzie się wygodniej odnieść do kolejnych
Próba panoramowania kolejki IMHO nieudana. Ostrość tylko na oknie,...No nie wiem! Czemu ostrość tylko na oknie, może za płytka GO? Poza tym, zgadzam się z Lifterem.
No nie wiem! Czemu ostrość tylko na oknie, może za płytka GO? Poza tym, zgadzam się z Lifterem.
Może być że to GO, tak czy inaczej ostre jest tylko okno - BTW wolałbym już żeby tzw. czoło :wink: pociągu było ostre a nie okno z boku...
Ciekawa sprawa z tą ostrością. Czy przypadkiem to zdjęcie nie było zrobione z okna drugiego jadącego pociągu ?
Jasne, będę numerował, ok.
Wiem że są elementy przepalone na zdjęciu pociągu, w doatku mogłem go lepiej złapać - tak wygląda jakby uciekał z kadru, choć jechał od lewej do prawej.
Ostrością też jestem zdziwiony, może to dlatego że miałem c-af.
Zdjęcie zrobione z ziemi.
To drugie wiem że nie jest zbyt ciekawe, ot byłem na pierwszym spacerze z aparatem w pobliskim parku i prędzej zrobię coś takiego niż kwiatki itp.
To jeszcze dwa zdjęcia, drugie to pierwsza w życiu próba panoramy.
Panorama całkiem, całkiem :), chociaż wydaje mi się nieostra.
Fakt, pewnie zmniejszyłem rozmiar i nie wyostrzyłem...
Troszkę zabawy suwaczkami i tak bym widział tą panoramkę, jak coś to ją usunę.
K_Puchatek
20.05.09, 17:37
MSZ z dotychczasowych fotek panorama zdecydowanie najlepiej Ci wyszła.
PS
MartinP - niestety MZ pojechałeś zbyt mocno suwaczkami - na niebie wyszło brzydkie ziarno, nie mówiąc już o LG rogu - przepał zamiast chmury...
Pozdrawiam
Troszkę zabawy suwaczkami i tak bym widział tą panoramkę, jak coś to ją usunę.Oryginał lepszy, wystarczyło wyostrzyć ;)