PDA

Zobacz pełną wersję : e-410 od kilku dni w rękach Janka

alejanp
20.05.09, 01:35
Witam, jestem nowy na forum i pragnę wszystkich grzecznie przywitać.
Olympusa E-410 wybrałem po długim namyśle, i od kilku dni jestem jego szczęśliwym posiadaczem.

Czy możecie mi powiedzieć co myślicie o zdjęciach pod adresem:
http://www.flickr.com/photos/alejanp/

Zdaję sobie sprawę że są trochę przerobione w ps ale tak już mam, ponadto nie lubię jaskrawych kolorów i przesadnych kontrastów.
Zdjęcie z niebem i chmurami jest trochę z przymrużeniem oka.

Pozdrawiam!

grizz
20.05.09, 08:00
Wklejej zdjecia tutaj.
Po dwa-trzy maksymalnie. Nikomu się klikac nie chce w linki.

alejanp
20.05.09, 09:23
Rozumiem, w takim razie mam nadzieję że zrobię to poprawnie.

Lifter
20.05.09, 11:23
Próba panoramowania kolejki IMHO nieudana. Ostrość tylko na oknie, białe fragmenty przepalone, do tego zaraz się ciuchcia wykolei na tym krzaczku u dołu :wink:

Trafostacja nie wiem co ma pokazać bo ani grafitti nieciekawe ani otoczenie :?:

P.S. Numeruj zdjęcia, będzie się wygodniej odnieść do kolejnych

helmuth
20.05.09, 12:04
Próba panoramowania kolejki IMHO nieudana. Ostrość tylko na oknie,...No nie wiem! Czemu ostrość tylko na oknie, może za płytka GO? Poza tym, zgadzam się z Lifterem.

Lifter
20.05.09, 12:06
No nie wiem! Czemu ostrość tylko na oknie, może za płytka GO? Poza tym, zgadzam się z Lifterem.

Może być że to GO, tak czy inaczej ostre jest tylko okno - BTW wolałbym już żeby tzw. czoło :wink: pociągu było ostre a nie okno z boku...

dreptak
20.05.09, 12:30
Ciekawa sprawa z tą ostrością. Czy przypadkiem to zdjęcie nie było zrobione z okna drugiego jadącego pociągu ?

alejanp
20.05.09, 14:52
Jasne, będę numerował, ok.
Wiem że są elementy przepalone na zdjęciu pociągu, w doatku mogłem go lepiej złapać - tak wygląda jakby uciekał z kadru, choć jechał od lewej do prawej.
Ostrością też jestem zdziwiony, może to dlatego że miałem c-af.
Zdjęcie zrobione z ziemi.

To drugie wiem że nie jest zbyt ciekawe, ot byłem na pierwszym spacerze z aparatem w pobliskim parku i prędzej zrobię coś takiego niż kwiatki itp.

alejanp
20.05.09, 14:57
To jeszcze dwa zdjęcia, drugie to pierwsza w życiu próba panoramy.

helmuth
20.05.09, 15:05
Panorama całkiem, całkiem :), chociaż wydaje mi się nieostra.

alejanp
20.05.09, 15:08
Fakt, pewnie zmniejszyłem rozmiar i nie wyostrzyłem...

MartinP
20.05.09, 17:08
Troszkę zabawy suwaczkami i tak bym widział tą panoramkę, jak coś to ją usunę.

K_Puchatek
20.05.09, 17:37
MSZ z dotychczasowych fotek panorama zdecydowanie najlepiej Ci wyszła.
PS
MartinP - niestety MZ pojechałeś zbyt mocno suwaczkami - na niebie wyszło brzydkie ziarno, nie mówiąc już o LG rogu - przepał zamiast chmury...
Pozdrawiam

helmuth
20.05.09, 22:53
Troszkę zabawy suwaczkami i tak bym widział tą panoramkę, jak coś to ją usunę.Oryginał lepszy, wystarczyło wyostrzyć ;)