Zobacz pełną wersję : Kapiący olej w Canonach EOS-1Ds Mark III i EOS-1D Mark III
http://optyczne.pl/1860-nowo%C5%9B%C4%87-Kapi%C4%85cy_olej_w_Canonach_EOS-1Ds_Mark_III_i_EOS-1D_Mark_III.html
Myślałem, że to jakieś jaja :roll:
Przynajmniej oficjalnie się przyznali. W nikonach od D300 wzwyż też takie plamki się pojawiają i ludzie sami muszą paćkać po filtrze. Ja mam 2szt. ale na tyle małe, że się nimi nie przejmuję
Wycieki oleju ???? :/ Poważna sprawa może się silnik zatrzeć ;)
Dobre Canonierki skonczyly sie na modelu EOS 1n. Po 1Ds Mark I to juz rownia w dol.
Robi się coraz cieplej, dopiero się zaczną wycieki, żarcik oczywiście:wink:
Przynajmniej oficjalnie się przyznali. W nikonach od D300 wzwyż też takie plamki się pojawiają i ludzie sami muszą paćkać po filtrze.
I czym to czyszczą? Tłusta plama oleju, to nie pyłek... ?
Zaraz się okaże, że C i N to profi i tak ma być! Olek jak zwykle jeden krok za czołówką :roll: :mrgreen:
I czym to czyszczą? Tłusta plama oleju, to nie pyłek... ?
Nie wiem, dlatego napisałem, że paćkają:) Ja się za to nie biorę nawet. Jak będzie mi przeszkadzało to coś się poczyta na forach bo do najgorszego serwisu w kraju nie wyślę aparatu przecież :-P
Dobre Canonierki skonczyly sie na modelu EOS 1n. Po 1Ds Mark I to juz rownia w dol.
LOL zapewne użytkowałeś te aparaty?
Oczywiscie, zreszta DxO nie moze sie mylic.
No to który był najgorszy? Co było nie tak w 1DsmkII ?
Zaczyna się :roll: Dajcież sobie spokój z ta "piaskownicą".
Zaczyna się :roll: Dajcież sobie spokój z ta "piaskownicą".
Jak ktoś wyraża bardzo negatywny pogląd na aparaty których nie posiadał to jak można obojętnie to czytać? Gdzie tu piaskownica z mojej strony?
Wątek, a w szczególności tytuł na poziomie dni wp.pl "Dramat Kubicy - mistrz nie dojechał a doszedł", "Kryzys paliwowy przyjdzie latem - cena benzyny w okolicach 3,9 zł, prognozowane liczne bankructwa i samobójstwa", "Skandal w przedszkolu - kucharka podała dzieciom zimny kompot"
Ja tam się nie dziwię qbic'owi i jego wypowiedzi w stosunku do gibberpl mówcie co chcecie, ale 1d to zacny sprzęt. Canonowi przydarzyła się wpadka z tym olejem, ale opinia, że 1ds i 1d to lipa jest kpiną.
Zabrakło jedynie porównania do np. e-510, bo tutaj plam z oleju nie ma prawda ? ...
Bez O-fanatyzmu proszę.
Ja tam się nie dziwię qbic'owi i jego wypowiedzi w stosunku do gibberpl mówcie co chcecie, ale 1d to zacny sprzęt. Canonowi przydarzyła się wpadka z tym olejem, ale opinia, że 1ds i 1d to lipa jest kpiną.
Zabrakło jedynie porównania do np. e-510, bo tutaj plam z oleju nie ma prawda ? ...
Bez O-fanatyzmu proszę.
LOL
bez przeginania gdzie tu olyfanatyzm?
Jest informacja. slawek potwierdził,z e w nikonach tez jest ten problem... wniosek, ź;e sie dzieje z dbaniem o klienta, nawet tego najbardziej wymagajacego. To nic wspólnego z olkiem nie ma. BTW w top puszcze olka e-1 (ponad 10k kosztowała jak wchodziła na rynek) guma na gripie sie odklejac potrafi jak na taniuskim - amatorskim d70 nikona
grizz z tej wypowiedzi wynika, że 1ds i reszta to padło (mniej, lub bardziej jak kto woli - padło). W związku z tym, że taki post występuje na forum O można odnieść wrażenie, że punktem odniesienia był któryś z modeli O.
Dla mnie fanatyzmem trąca, ale to pewnie kwestia interpretacji.
EOT.
grizz z tej wypowiedzi wynika, że 1ds i reszta to padło (mniej, lub bardziej jak kto woli - padło). W związku z tym, że taki post występuje na forum O można odnieść wrażenie, że punktem odniesienia był któryś z modeli O.
Dla mnie fanatyzmem trąca, ale to pewnie kwestia interpretacji.
EOT.
ja tam nic takiego nie wyczytałem z tej wypowiedzi, poza tym że kolejne modele były słabsze niż ich poprzednik. A już wcale nie potrafię się doszukać Oly fanatyzmu...ale nadinterpretacja to niestety dość częste zjawisko...
To, że rozmawiacie o olyfanatyźmie świadczy o olyfanatyźmie :-)
ja tam nic takiego nie wyczytałem z tej wypowiedzi, poza tym że kolejne modele były słabsze niż ich poprzednik.
Takie stwierdzenia wypadałoby jednak podeprzeć sensownym przykładem, a nie wykrzykiwać coś o DxO.
Takie stwierdzenia wypadałoby jednak podeprzeć sensownym przykładem, a nie wykrzykiwać coś o DxO.
qbic to czy to stwierdzenie jest prawdzie to inna inszość, mnie chodziło tylko o to żeby czytać ze zrozumieniem i nie doszukiwać się w każdej krytycznej opinii na temat produktów konkurencji Oly fanatyzmu, koniec kropka
Taaak......... miałem ten problem w moim D3, przynajmniej na początku, sporo plameczek małych, az do czsu powstania większej widocznej już od f2.8 ;-)
Wtedy postanowiłem wyczyścić na sucho (bo grucha wiadomo, nic nie dała) -rozmazałem tłustą plamę i dostałem prawie zawału.......
Teraz problemu już nie ma, prawdopodobnie to co miało się "wychlapć" już się "wychlapało" -a może to ja już nie zwracam na to uwagi tylko robię fotki ? ;-) I tak na f2.8 niezbyt często wchodzę.........
Jak ktoś wyraża bardzo negatywny pogląd na aparaty których nie posiadał to jak można obojętnie to czytać? Gdzie tu piaskownica z mojej strony?
Po prostu olej, nie tykaj, nie rusz. Przecież to zawsze się zaczyna w niewinny sposób...
http://www.kabaretowo.com/grzegorz-halama-jaroslaw-jaros/policjant-i-polityk-video_646888616.html
Sorki za OT, ale tak jakoś mi się skojarzyło :P
kowalikster
15.05.09, 15:24
Czy wszystkie Wasze (qbic Ciebie cytuję bo byłeś ostatni) wypowiedzi są oparte na Waszych doświadczeniach?
To ja stwierdzam, że dla mnie Ziemia jest płaska - byłem w tylu miejscach i nie zauważyłem okrągłości. A to, że tam jakaś NASA ma zdjęcia...
Przepraszam za OT - ale proponuję, że jak ktoś nie ma do napisania nic sensownego to niech nie pisze.
To ja stwierdzam, że dla mnie Ziemia jest płaska - byłem w tylu miejscach i nie zauważyłem okrągłości. A to, że tam jakaś NASA ma zdjęcia...
Posiadasz również inne narzędzia niż wzrok i nogi ;)
EuroLiberty
15.05.09, 16:03
Wątek, a w szczególności tytuł na poziomie dni wp.pl "Dramat Kubicy - mistrz nie dojechał a doszedł", "Kryzys paliwowy przyjdzie latem - cena benzyny w okolicach 3,9 zł, prognozowane liczne bankructwa i samobójstwa", "Skandal w przedszkolu - kucharka podała dzieciom zimny kompot"
Doskonale podsumowane :lol:
kowalikster
15.05.09, 16:17
Tak samo zostało przytoczone DxO - inne narzędzie niż organoleptyczne sprawdzanie aparatu.
A teraz będzie zabawa w OT i przekrzykiwanie się kto ma rację.
PS. Polecam http://www.theflatearthsociety.org/forum/
PS2. Qbic sprawdzałeś kulistość ziemi?
Tak samo zostało przytoczone DxO - inne narzędzie niż organoleptyczne sprawdzanie aparatu.
A teraz będzie zabawa w OT i przekrzykiwanie się kto ma rację.
DxO nie sprawdza zawartości oleju na powierzchni matrycy po dłuższym użytkowaniu aparatu.
PS. Polecam http://www.theflatearthsociety.org/forum/
Nie zajmuje się ludźmi którzy są upośledzeni.
haha kto nie smaruje ten nie .... pstryka :lol: