Zobacz pełną wersję : Nowe Sony ALFA ?
Na razie plotka ale coś jest chyba na rzeczy http://fotografuj.pl/News/Sony_Alfa_230_330_i_380_juz_jesienia/id/2996
Walka o amatorów na potęgę (patrz NIKON D5000)
Z brakiem filmów w segmencie zabawkowym Sony będzie mieć ciężkie chwile, no chyba ze cena będzie wyjątkowo niska...
Pewnie zbadali rynek i im wyszło, że mogą jeszcze z filmami poczekać. Potem wydadzą poprawione wersje uzupełnione o filmy w razie czego i znów ludzie będą kupować.
Ależ wy się przejmujecie portfelem pana SONY.. :)
Ależ wy się przejmujecie portfelem pana SONY.. :)
Ja tam się nie martwię, coraz więcej ludzi ma ten sprzęt wiec raczej dział DSLR w Sony nie upadnie, co prawda brak filmów wywołał poruszenie na forach, no ale zobaczymy.
Olka już , grzebią od lat,.. Mnie to jakoś nie przeszkadza go uzywać. Ba też nie kręci filmów to już zgroza.. 6 metrów pod ziemię powinien się zapaść
A ja się zawiodłem. Nie tylko filmów nie dali ale praktycznie nic nie zmienili. Lekki face lifting i zmiana numerka to za mało.
Smart Teleconverter – swoisty cyfrowy zoom, pozwalający uzyskać powiększenie 1,4 raza lub dwa razy, gdy zależeć będzie nam na większym przybliżeniu, a nie będziemy posiadać teleobiektywu
pozwolę sobie LOLnąć ;)
niedługo wsadzą cyfrowy zoomik z kamerek i ludzie będą mieli 600x zoomy cyfrowe :lol: :lol:
pozwolę sobie LOLnąć ;)
niedługo wsadzą cyfrowy zoomik z kamerek i ludzie będą mieli 600x zoomy cyfrowe :lol: :lol:
No niestety w A300 która mam jest taki gówniany przycisk który robi zoom cyfrowy...w sumie może sobie być, ale milo by było gdyby dodatkowy przycisk mógł przyjąć inna funkcjonalność.
Sony raczej nie wypuści modeli z kręceniem video, a to z tego względu, że robią kamery - takie poufne nfo dostałem ;) Chociaż canon nie potwierdza tej tezy - pożyjemy zobaczymy...
Z LV Sony też się ociągał. Wypuścił puszki z LV (zaledwie dwie, w dodatku z entry-level), jak już wszyscy inni mieli. Z filmami może być podobnie. Bo niby po co mają faszerować aparaty wodotryskami, skoro i tak wejdą z reklamami do TV i wszystkich czasopism od "Pani domu" po "Gościa niedzielnego" i sprzedadzą wszystko, zarabiając na tym grubą kasę.
Olka już , grzebią od lat,.. Mnie to jakoś nie przeszkadza go uzywać. Ba też nie kręci filmów to już zgroza.. 6 metrów pod ziemię powinien się zapaść
Olek filmy kreci.Wystarczy ustawic czas 1:25 i leciec seria jpg najwyzszej jakosci do zapelnienia karty.Polaczyc te kadry softem i mamy film:grin: lepszy jak HD
hahah Mirek54 dobre, ale najzabawniejsze że masz trochę racji :P. Na dokładkę rozdzielczość sporo większa od FullHD nawet. Niestety, nie wiem czy pociągnie tak długo, jak się bufor zapełni
Ale żaden olek nie ma 25 kl/s.
epciture ciii to tajemnica :P
nie załapałeś intencji Mirka :)