Zobacz pełną wersję : Olympus sp-590 - 3 mp w trybie AV ??
Witam.
Jestem zainteresowany kupnem Olympusa sp-590.Ostatnio w siecii natknałem się na wypowiedz jednego z userów, że w trybie priorytetu przesłony rozdzielcozść zdjęć jest zmiejszana do 3 megapikseli - zródło http://www.ceneo.pl/;0152110029-10.htm
Czy ktoś móglby potwierdzić tę informację?
Z góry ślicznie dziękuje za pomoc...
...w trypie priorytetu przesłony rozdzielcozść zdjęć jest zmiejszana do 3 megapikseli...
Bzdura jakaś.
... że w trybie priorytetu przesłony rozdzielcozść zdjęć jest zmiejszana do 3 megapikseli...Moim zdaniem ten kollegen trochę pomylił funkcje aparatu. Rozdzielczość w SP-590UZ będzie zredukowana do maksymalnie 5 mega, jeżeli wybrana zostanie czułość ISO 3200 lub 6400. Natomiast do, masymalnie, 3 mega, jeżeli zostanie użyty FineZoom.
Czy coś przeoczyłem?
Pozdrawiam
Jack
Edit: przeoczyłem :grin: - na 3 mpx aparat przestawia się także w trybie "Zdjęcie w uśmiechu" i zdjęć seryjnych szybkich HI 2
Bardzo dziękuje za odpowiedzi!Też wydawało mi się to mało prawdopodobne...
A na czym polega FineZoom ?
fine zoom ta tak jakby zoom cyfrowy ale nie do końca bo nie pogarsza jakości zdjęcia jak typowy zoom cyfrowy. polega on na tym, że aparat owszem powiększa cyfrowo klatkę ale przez kadrowanie (bo ma z czego 12Mp), z fine zoomem ten aparat ma powiększenie 39x a rozmiar zdjęcia 3MP.
Oki już wszystko załapałem - wielkie dzięki!