PDA

Zobacz pełną wersję : Masz SP-590uz --zobacz u siebie i odpisz--.

f7318
5.05.09, 19:15
Witam.

Mam prośbę do tych, którzy posiadają aparacik SP590UZ żeby sprawdzili u siebie czy słychac rytmiczne "cykanie" w okolicach lampy przypominające odgłos sekundnika w zegarku. Cykanie słychac wtedy kiedy aparat jest gotowy do robienia zdjęć, a nie słychać kiedy się przegląda zdjęcia lub chodzi po menu. Kupiłem ów aparat 3 dni temu i zastanawiam się czy go oddać czy wymienić lub ewentualnie reklamować czy poprostu tak ma być i jest OK.

Pozdrawiam.

manyzg
5.05.09, 19:25
Witam
U mnie rowniez cyka, jak zegarek kwarcowy :)

vitoos
5.05.09, 20:14
Cyka, cyka.

tyrkand
5.05.09, 22:00
Może autofocus jest ustawiony na "ciągły". Spróbuj przestawić na "S"

f7318
5.05.09, 23:15
sęk w tym, że autofocus nie jest ustawiony na ciągły

pawada
7.05.09, 19:40
Witam po raz pierwszy

Aparat kupiłem 3 tygodnie temu i na razie sprawuje się bez problemów, choć z początku martwił mnie luz w obiektywie, ale poczytałem parę postów i jestem spokojny. Opisany odgłos słychać tak jak piszecie. Na razie uczę się robić zdjęcia. Pozdrawiam pana Zbyszka za poradnik dotyczący ostrości.

markos111
11.05.09, 21:28
:roll:U mnie też cyka , wczesniej na to nie zwróciłem uwagi.Aparat mam od 3 tyg ale jak pisałem wczesniej musiałem wymienić, gdyż lampa błyskowa strzelała nawet jak była zamknieta, choć wg instrukcji powinna być w trybie off.Chyba miałem pecha bo gdy reklamowałem to sprzedawcy byli wielce zdziwieni, że takiego przypadku w SP-kach jeszcze nie było
Pozdrawiam