Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie klamoty możecie polecić

aikidudi
29.04.09, 00:51
Witam,
zapisałem się na kurs fotograficzny, ponieważ nie znalazłem forumowego "nauczyciela" który chciałby mnie pouczyć :???:
Mamy na zadanko wybrać sobie jakiś temat, który będziemy chcieli przedstawić na zdjęciu i musimy zebrac do niego potrzebne klamoty.
Tematem mojej grupy jest plaza. Wszystko co z tym związane. Bedziemy mieć muszle, jakies tło z palmą i plażą. Babki przyniosą jakies klamoty, ktore zabierają zazwyczaj na plaże tj. kapelusz, klapki etc.
JA przynoszę tło, ale myślę tez o piasku. Czy coś jeszcze Wam się nasuwa? Co mozna przyniesć by zrobić fajny klimat plażowy?
Proszę nie pisac o lezakach ponieważ nie będzie na nie miejsca:)
Raczej mniejsze rzeczy.
pozdrówka

rodia
29.04.09, 01:09
Konieczna będzie plażowiczka wzięta z plaży nudystów.

Mirek54
29.04.09, 01:11
Witam,
zapisałem się na kurs fotograficzny, ponieważ nie znalazłem forumowego "nauczyciela" który chciałby mnie pouczyć :???:
Mamy na zadanko wybrać sobie jakiś temat, który będziemy chcieli przedstawić na zdjęciu i musimy zebrac do niego potrzebne klamoty.
Tematem mojej grupy jest plaza. Wszystko co z tym związane. Bedziemy mieć muszle, jakies tło z palmą i plażą. Babki przyniosą jakies klamoty, ktore zabierają zazwyczaj na plaże tj. kapelusz, klapki etc.
JA przynoszę tło, ale myślę tez o piasku. Czy coś jeszcze Wam się nasuwa? Co mozna przyniesć by zrobić fajny klimat plażowy?
Proszę nie pisac o lezakach ponieważ nie będzie na nie miejsca:)
Raczej mniejsze rzeczy.
pozdrówka
kolorowa blyszczaca pilka plazowa-taka plastikowa dmuchana.I dobrze ja oswieccie.:grin:

diabolique
29.04.09, 06:35
Lody na patyku, stare radio a antenką, materac dmuchany, lornetka, okulary przeciwsłoneczne, deska surfingowa, koło dmuchane z kaczuszką, płetwy, krem do opalania, ręcznik, chustka z materiału (do zawiązania na głowie), przyklejane tatuaże, jaaagodzianki jagodoweeeee, złoty kajdan na szyję, książka lub krzyżówka, ringo, kapok, gwizdek ratownika, piwo, koszulki z głupimi napisami...
Tyle na szybko przyszło mi do głowy.

voovoo2
29.04.09, 08:30
Jezeli w kursie biorą udział osoby starsze to nie zapomnij o małosolnych:-).......to tak w uzupełnieniu listy diaboliqa :-)

aikidudi
29.04.09, 18:35
dziekuje za odpowiedzi/podpowiedzi. Faktycznie niektore pomysly mozna wykorzystac. Kilka rzeczy bede musial kupic, ale co tam.Pewnie deski serfingowej nie kupie;) chociaz bylaby niezla. Mam 1starsza murzynke w grupie i pewnie ma ona troche inne skojarzenia ze smakolykami;)

Mam jeszcze pytanko co do kompozycji. Mysle nad kilkoma motywami plazowymi. Najbardziej jednak chodzi mi po glowie temat sladow odbitych na plazy. Doradzcie mi czy lepiej jest odbic je na mokrym czy suchym piasku? ile takich sladow zrobic by nie bylo zbyt malo lub zbyt duzo?(wiem ze to lamerskie pytanie,ale jestem lama wiec pytam:))
pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odpowiedzi.
p.s. sorki za brak polskich liter, ale pisze z pracy.

herbie_mp
29.04.09, 22:06
...Najbardziej jednak chodzi mi po glowie temat sladow odbitych na plazy. Doradzcie mi czy lepiej jest odbic je na mokrym czy suchym piasku? ile takich sladow zrobic by nie bylo zbyt malo lub zbyt duzo?(wiem ze to lamerskie pytanie,ale jestem lama wiec pytam:))...

Najlepiej oczywiście na mokrym. Na suchym się obsypią i będą niewyraźne :)
Mokry piasek musi też być odpowiednio ubity. Najlepiej go zalać wodą, odlać nadmiar i pozwolić piaskowi wchłonąć wodę (lub lekko odparować nadmiar wody - jak kto woli :wink: ) I potem tylko postawić zdecydowane kroki... :grin::grin::grin:

A ile... Hmmm... To zależy od ujęcia, kompozycji... Jeśli będziesz je focił "z góry", to wystarczą dwa, może trzy. Jeśli to mają być "kroki w dal", to powinny być IMHO "aż po horyzont" :grin:

aikidudi
3.05.09, 17:48
Dzięki wielkie,
piasek kupiony, tło mam, dmuchane koło na wodę też mam.
Faktycznie z tym piaskiem masz rację-przetestowałem :)
Rozglądam się za radyjkiem-może od kogoś pożyczę.
Wezmę również okulary przeciwsłoneczne oraz krem do opalania.
Jeśli będziecie chcieć to efekty Wam pokaże:)
Kurs mam we wtorek, więc foty będa późnym wieczorem gotowe( o ile wyjdą :) ).
pozdrawiam serdecznie

kurokial
5.05.09, 09:49
Z przyjemnością obejrzę efekty.

Peter1976
5.05.09, 11:05
Pozostaje czekać na wyniki nauki :)

Powodzenia!!

Peter

aikidudi
7.05.09, 04:27
witam,
zdjęcia wrzucę prawdopodobnie jutro.
Nie moglismy focić wszystkiego jak chcieliśmy:( musieliśmy pokazać GO i takie tam. Zdjęcia będą mieć mniej artyzmu a więcej mają mieć technicznego aspektu. Są to początki więc nie spodziewajcie się rzucą na kolana :)
pozdro