Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ciekawostka dot Olkow 4 mpix

qwerty
20.09.04, 10:00
wczoraj robiłem fotki na pewnej imprezie - niestety nie mogę ich zaprezentowac ale ... był jeszcze ktos i tez "walczył" ;) zgralismy sobie wzajemnie na nasze karty SM... wiec były bez obrobki... no i na automatycznych ustawieniach... On ma C-40 lub D-40 (wg exifa) a spostrzezenie jest dosyc dla mnie zaskakujące: C(D)40 robi zdecydowanie bardziej kolorowe... hmmm... a myslałem ze podobny model nie powinien miec az takiej roznicy...

lass
20.09.04, 12:47
Jest regulacja nasycenia (saturation) i tego automat nie rusza. Może tu było coś przestawione i stąd różnice.

yacek
20.09.04, 12:49
nie jestm mocny w historii sprzętu olympusa , ale u Steva model D-40 to inny całkiem aparat ( wygląd ) i zerknij na zdjęcia szumy jak cholera :) na pewno wieksze niż w c-4000

qwerty
20.09.04, 13:26
na temat szumow nie mmoge sie wypowiedziec za bardzo bo oswietlenie było super wiec nie było problemu z robieniem fotek... no i nie jest moim zamiarem licytowanie się ze nasz jest lepszy :))))))))) chodzi mi tylko o tą roznice w nasyceniu... widziałem na "żywo" i to mnie przekonało a do fotek porownawczych z netu podchodze zawsze ostroznie :) A czy ustawienia były inne... gosc zapewnił ze niczego nie zmieniał ale jak widziałem jego obycie ze sprzetem to mogł to zrobic... niechcący ;)