Zobacz pełną wersję : C-450 brak połączenia z komputerem
Mirek Kaszowski
19.09.04, 09:43
Witam jestem posiadaczem aparatu Olympus C450. Jednak nie może się on
połączyć z komputerem gdzie mam zainstalowany Windows2000. Dodam iż z innym
systemem problem ten nie występuje. Czy wyjściem pozostaje zmiana systemu operacyjnego???
Wyświetla jakieś komunikaty czy po prostu "nie widzi" aparatu? Masz zainstalowane servicepacki do win2000?
Mirek Kaszowski
19.09.04, 13:22
Nie widzi i mam SP4
Czyli nie pokazuję się żaden komunikat w stylu "znaleziono nowy sprzęt"?
Piszesz że z innymi systemami działa - na tym samym komputerze?
Mirek Kaszowski
19.09.04, 21:21
Brak komunikatu
Działa na innym komputerze
cały win2000, ja bym poleciał tak: sprawdziłbym czy mam odpowiednio działające USB, sterowniki itp. podłączył inne urządzenie pod USB. Dwa, to zainstalował oprogramowanie do olka. Trzy odinstalował SP4 i zobaczyłbym co się dzieje, bywało u mnie w pracy że na win2000 nawet czcionka dobrze nie działała z jakimś elementem serwis paka... Potem przeinstalował system.
Mirek Kaszowski
21.09.04, 12:43
Witam
sprawdziłem aparat na dwóch innych komputerach z W2K i połączenie zostało wykryte.
Następnie u siebie zrobiłem aktualizację W2k. Gniazda na płycie USB działają prawidłowo. Mam do nich podłączone drukarkę oraz skaner i działają bez zastrzeżeń. SP4 nie odinstalowałem a wyjściem okazała się instalacja HUB-a USB po czym nastąpiło połączenie z aparatem. Pod adresem www.olympus-europa.com niestety nic mi się nie udało znaleźć. Jeśli to możliwe to proszę o bezpośredni link.