PDA

Zobacz pełną wersję : SP-590uz a wbudowana lampa

markos111
17.04.09, 10:18
Witam
Mam pytanie , wbudowana lampa błyskowa nawet gdy jest zamknięta błyska w wewnątrz w czasie robienia zdjęcia, wydaje mi się ze poinna być w trybie off, gdy nie jest podniesiona.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć w czym tkwi problem, nadmieniam że aparat jest nowy kupiony w sklepie.
Pozdrawiam

Karol
17.04.09, 10:27
Witam
Mam pytanie , wbudowana lampa błyskowa nawet gdy jest zamknięta błyska w wewnątrz w czasie robienia zdjęcia, wydaje mi się ze poinna być w trybie off, gdy nie jest podniesiona.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć w czym tkwi problem
Witaj na Forum!
Oczywiście, że nie błyska wewnątrz aparatu, dopiero jak jest podniesiona zaczyna się ładować. W czym problem bo nie bardzo rozumiem? - że po zamknięciu lampy w menu może być auto, błysk wymuszony itd? Tak ma być, te ustawienia dotyczą tylko sytuacji kiedy lampa jest podniesiona.

markos111
17.04.09, 10:59
Dziekuję za odpowiedż
Tzn rozumiem że jeżeli u mnie jest błysk w wewnątrz, to nie kwestia ustawień, tylko uszkodzenie ??
Lampa zaczyna się juz ładować gdy jest zamknieta.(jest u mnie ustawiona w tryb auto)
Pozdrawiam

Karol
17.04.09, 11:02
Tzn rozumiem że jeżeli u mnie jest błysk w wewnątrz
Skąd wiesz, że błyska wewnątrz? Chodzi o sytuację kiedy lampa jest całkiem zamknięta, zaskoczy, kliknie...

markos111
17.04.09, 11:13
Tak dokładnie lampa jest całkowicie zamknieta na zatrzask ,a usłyszałem ją tzn charakterystyczny odgłos wyładowania i zacząłem sie przygladać i faktycznie widać w ciemności błysk w miejscu styku lampy z obudową
Pzdr

Karol
17.04.09, 11:21
Tak dokładnie lampa jest całkowicie zamknieta na zatrzask ,a usłyszałem ją tzn charakterystyczny odgłos wyładowania i zacząłem sie przygladać i faktycznie widać w ciemności błysk w miejscu styku lampy z obudową
Pzdr
Skoro tak to IMHO z aparatem coś nie tak - zamknięta lampa nie powinna błyskać. Chyba czeka Cię reklamowanie aparatu... Możesz jeszcze skonsultować problem z doradcą technicznym (telefonicznie), kontakt znajdziesz na ich stronie (http://www2.olympus.pl/consumer/208_1636.htm)

markos111
17.04.09, 11:32
Dziekuje
Będę próbował reklamować

marecki
17.04.09, 11:58
Nie powinna błyskać zamknięta bo by szybko baterie padały ale lepiej przeczytać dokładnie instrukcję. Być może ten model akurat przy pewnych manualnych ustawieniach błyska.

markos111
18.04.09, 15:54
Temat rozwiązany
Uszkodzenie aparatu i wymiana na inny egzemplarz
Serwis olympusa mnie olumusowal czyli olał