Zobacz pełną wersję : SP-590uz a wbudowana lampa
Witam
Mam pytanie , wbudowana lampa błyskowa nawet gdy jest zamknięta błyska w wewnątrz w czasie robienia zdjęcia, wydaje mi się ze poinna być w trybie off, gdy nie jest podniesiona.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć w czym tkwi problem, nadmieniam że aparat jest nowy kupiony w sklepie.
Pozdrawiam
Witam
Mam pytanie , wbudowana lampa błyskowa nawet gdy jest zamknięta błyska w wewnątrz w czasie robienia zdjęcia, wydaje mi się ze poinna być w trybie off, gdy nie jest podniesiona.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć w czym tkwi problem
Witaj na Forum!
Oczywiście, że nie błyska wewnątrz aparatu, dopiero jak jest podniesiona zaczyna się ładować. W czym problem bo nie bardzo rozumiem? - że po zamknięciu lampy w menu może być auto, błysk wymuszony itd? Tak ma być, te ustawienia dotyczą tylko sytuacji kiedy lampa jest podniesiona.
Dziekuję za odpowiedż
Tzn rozumiem że jeżeli u mnie jest błysk w wewnątrz, to nie kwestia ustawień, tylko uszkodzenie ??
Lampa zaczyna się juz ładować gdy jest zamknieta.(jest u mnie ustawiona w tryb auto)
Pozdrawiam
Tzn rozumiem że jeżeli u mnie jest błysk w wewnątrz
Skąd wiesz, że błyska wewnątrz? Chodzi o sytuację kiedy lampa jest całkiem zamknięta, zaskoczy, kliknie...
Tak dokładnie lampa jest całkowicie zamknieta na zatrzask ,a usłyszałem ją tzn charakterystyczny odgłos wyładowania i zacząłem sie przygladać i faktycznie widać w ciemności błysk w miejscu styku lampy z obudową
Pzdr
Tak dokładnie lampa jest całkowicie zamknieta na zatrzask ,a usłyszałem ją tzn charakterystyczny odgłos wyładowania i zacząłem sie przygladać i faktycznie widać w ciemności błysk w miejscu styku lampy z obudową
Pzdr
Skoro tak to IMHO z aparatem coś nie tak - zamknięta lampa nie powinna błyskać. Chyba czeka Cię reklamowanie aparatu... Możesz jeszcze skonsultować problem z doradcą technicznym (telefonicznie), kontakt znajdziesz na ich stronie (http://www2.olympus.pl/consumer/208_1636.htm)
Dziekuje
Będę próbował reklamować
Nie powinna błyskać zamknięta bo by szybko baterie padały ale lepiej przeczytać dokładnie instrukcję. Być może ten model akurat przy pewnych manualnych ustawieniach błyska.
Temat rozwiązany
Uszkodzenie aparatu i wymiana na inny egzemplarz
Serwis olympusa mnie olumusowal czyli olał