Zobacz pełną wersję : Podgląd orf-ów w Adobe Bridge
Mam problem tego typu że Adobe Bridge 2.0 który mam razem z PS3 nie chce mi wyswietlać miniaturek(podglądu) ORF-ów - może ktos wie jak temu zaradzić?
RadioErewan
13.04.09, 21:59
Jak byś napisał, kiedy aktualizowałeś Adobe Camera RAW (i w jakiej masz wersji), oraz co to za aparat robi RAWy, których nie rozumie ACR, było by łatwiej pomóc.
Pozdrawiam
Przekonwertuj ORFy na RAWy fomatu DNG za pomoca programu Adobe DNG Converter (albo jakoś tak - darmowy, do ściągnięcia ze stron Adoba).
Albo nowa wersja Adobre Camera Raw (jeśli będzie czytała twoj format RAWów).
aparat to olek e-410 a ACR jest w wersji 4.4.1.85 z tym żę chyba się nie rozumiemy nie mam problemu z otwieraniem rawów(orfów) w ACR tylko z ich podglądem w Adobe Bridge - po prostu nie wyswietlają mi się miniaturki. Czy to jest kwestia braku jakiegoś plugina? Ewentualnie skąd musiałbym go ściągnąć, jaki? i gdzie zainstalować.
Pozdrawiam
Nie mam zadnego ekstra plugina,czysty szop i mi tak pokazuje.Chyba,ze o co innego Ci idzie.
RadioErewan
14.04.09, 22:30
Wyłącz bridge, zmień choćby jedną literkę w nazwie katalogu. Włącz bridge, wejdź do katalogu, w którym masz te orfy.
Jak pomoże (dla tego jednego katalogu), to napisz to tutaj.
Pozdrawiam
Nie mam zadnego ekstra plugina,czysty szop i mi tak pokazuje.Chyba,ze o co innego Ci idzie.
Właśnie dokładnie o to mi chodzi - chcę uzyskać podgląd rawów w Adobe Bridge taki jak na zdjęciu
Próbowałem zmienić i nazwę katalogu i nazwy plików i nic się nie zmieniło podglądu jak nie ma tak nie ma a wygląda to tak
Wciśnij Help potem, updates i wybierz skladnik camera raw powinno działać.
W menu widok takie masz ustawienia??
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://www.mz1.nd.e-wro.pl/bridge.jpg)
Wciśnij Help potem, updates i wybierz skladnik camera raw powinno działać.
Zrobiłem tak jak zasugerowałeś i strzał w 10-tkę w końcu mam ten podgląd . Wielkie dzięki
Dobrze że się udało.
To zaktualizowałeś sobie od razu Camera RAW w PS :).