Zobacz pełną wersję : E-500 karta CF Sandisk EXTREME IV
Kupiłem Kartę Cf Sandisk Extreme IV 8 GB,po założeniu do E-500, aparat nie może jej sformatować - card error .
Czy może ktoś testował E-500 z extreme IV ??
Kartę kupiłem na Allegro i nie wiem czy czasem nie podróba, a nie wiem gdzie jest nr seryjny karty żeby sprawdzić orginalność w Sandisk.
Kupiłem Kartę Cf Sandisk Extreme IV 8 GB,po założeniu do E-500, aparat nie może jej sformatować - card error .
Czy może ktoś testował E-500 z extreme IV ??
Kartę kupiłem na Allegro i nie wiem czy czasem nie podróba, a nie wiem gdzie jest nr seryjny karty żeby sprawdzić orginalność w Sandisk.
spróbuj ją sformatować w czytniku kart pamięci na komputerze .... powinno pomóc
i poczytaj TEN LINK (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=6138&highlight=formatowanie+karty+pami%EAci) może Ci coś wyjasni ;)
.... i poszukaj dobrze na forum, bo podobne problemy były już omawiane ;)
Wydaje mi się że Extreme IV to już karta pracująca w trybie UDMA, a takich nie obsługują starsze modele aparatów (dlatego własnie kupowałem jednak Extreme III mimo iż mogłem mieć IV, ponieważ poza E3 które ją obsłuży używam E300, które karty IV nie obsługuje)
Wydaje mi się że Extreme IV to już karta pracująca w trybie UDMA, a takich nie obsługują starsze modele aparatów (dlatego własnie kupowałem jednak Extreme III mimo iż mogłem mieć IV, ponieważ poza E3 które ją obsłuży używam E300, które karty IV nie obsługuje)
miałem E-500 z kartą Extreme IV 2 GB którą mam do tej pory i działało ;)
może E-500 nie "obsługuje" wiekszej pojemności od 4 GB ?
może E-500 nie "obsługuje" wiekszej pojemności od 4 GB ?
To jest najbardziej prawdopodobne.
ja kupowałem wtedy 8GB i kierowałem się własnie tym, że E300 nie obsłuzy tej karty
Miałem E-500 i w niej 8Gb karta działała SUPER. Przy dziewiczym umieszczeniu jej w gnieździe miałem cykora, ponieważ BARDZO DŁUGO była formatowana! Wszystko później działało normalnie. :)
Witam
Po formacie dysku nie mam linka ale umiescilem go w dyskusji o kartach pamieci,tak wiec na stronie SUNDISK jest strona z kompatybilnoscia do danego modelu aparatu, o ile pamietam to nawet i niektore 16G E500 czyta,ja poza Sundiskiem uzywam Leaxar Professional CF Type1 133speed 8Gb, smiga az miło.
Witam
Po formacie dysku nie mam linka ale.....
Czy to to?
http://sandisk.pl/Compatibility/Device(8190)-Olympus-EVOLT_E500.aspx