Zobacz pełną wersję : andre77 - wypociny
Witam Klubowiczów. Przyszła chyba pora i na mnie swój wątek założyć :) chciałbym w nim prosić o fachowe rady na temat moich zdjęć, jestem otwarty na wszelkie sugestie. Makro jakoś chyba w miarę mi wychodzi a rozwijać się trzeba i innych dziedzin też spróbować. Z góry dzięki za wszystkie rady.
Na początek może coś takiego
Spodziewałem się robali a tu taka niespodzianka ;)
Podoba mi sie zabawa z zoomowaniem. Jeśli się trafi z ostrością to wychodzi fajny efekt. Ty trafiłeś.
Warto jeszcze pobawic sie z w ten sposób o innej porze roku, gdy liście już mienią się wszystkimi barwami jesieni. Kiedy tło jest "pomalowane" w różnokolorowe plamy efekt wychodzi jeszcze ładniej.
za to drugie niespecjalnie mi pasi.
Torebka (a raczej torba) zdominowała obraz, było ją odłożyć. Tło też mogłoby byc bardziej neutralne lub mocniej rozmyte bo przeszkadza. Ławka "wychodzi" z głowy a budynek i fragment słupa odwracają uwagę.
Pierwsze zdjęcie bardzo fajne. Podoba mi sie tym szczególniej, ze jeszcze nie udało mi sie zrobic poprawnie fotki z zoomowaniem.
Co do drugiego zdjęcia - Rocco wszystko powiedział :)
Dziękuję bardzo za rady i zgadzam się z Wami szczególnie z tą torbą, tylko problem w tym że Żona bez torby żyć nie może :)
dam dwa następne
3 i 4 nic :cry:
to może to
dr_feelgood
1.04.09, 22:58
Hejka :)
Najbardziej z tych zdjęc pasuje mi nr.4 jego prostota. Wymaga lekkiej ingerencji by wygasić skórę. Mała niedoróbka to lewa ręka w cieniu - troszke mi się w oczy rzuciło to nierównomierne światło. Podoba mi sie ta fota poprzez jej naturalność. Nr 5 ma ładne kolory, ale wzrok mi biega tu i ówdzie :)
kurcze aż tak się nie podobają, to może te z dzisiejszego spaceru się spodobają
Ślimak klasa - bardzo fajna kolorystyka - ciepło, ciepło. To jakiś konwerter macro ?
Pozdrawiam
Podobaja się, zwłaszcza ślimak.
Żabka też fajna ale już nie ten efekt ;)
Dzięki za odwiedziny :), to nie konwerter makro tylko nowy nabytek sigma 105 makro. Na razie uczę się jej możliwości :), kurcze widzę że nogi w modzie to może ja swoje pstryknę :grin:
pierwszy motyl w tym roku, strasznie ruchliwy był
Ten temat masz opanowany do perfekcji. Jak się podchodzi motyla z nowym obiektywem?
powiem tak, ciut łatwiej niż raynoxem ponieważ większa odległość ale jeszcze GO muszę wyczuć i tu większy wizjer by się przydał :)
Bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia macro. Zdjęcia przyciągają uwagę pięknymi kolorami, bliki dodają im też wielkiego uroku. Na pewno będę zaglądać :)
8 fantastyczna tylko do kwadratu przytnij i wywal to co czarnego. Te bliki fantastyczne !
Dzięki, Wanilia tak się zastanowiłem i faktycznie to " czarne " psuje ujęcie. Mam jeszcze inny kadr z tego miejsca śpiocha w domu
11.jpeg - świetnie pokazałeś tu charakter tego pieska.
Podobnie wyobrażam sobie W.Churchill'a w chwili kiedy powiedział słynne już zdanie :'I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat.'
Pewnie to dlatego,że wizerunek podobnego pieska wykorzystuje w swojej reklamie,jeden z większych ubezpieczycieli w UK i bardzo agresywnie promuje swoją markę w mediach.
W każdym bądź razie - bokser i jego mina - świetne.
10 -super - juz oceniłem w galerii, a bokserek sliczny. Się mu drzemło.. temu bokserkowi... :mrgreen:
O bokserek! :)
Śliczny on, fotka tez świetna.
Kocham te pieski, sam mam towarzystwo podobnego. Charakternik ;)
uparciuch ale i tak słodki jest oczywiście bokserek :wink:
dorzucę takie małe coś czerwone
uparciuch ale i tak słodki jest oczywiście bokserek :wink:
dorzucę takie małe coś czerwone
Ojej,jaki wstrętny,czerwony robal !
Jak ja nie cierpię robali. :D
Tyle fajnych rzeczy jest wokół Ciebie a Ty serwujesz nam tu takie monstra.
Łap kamerę i zrób z niej dzisiaj pożytek.Taką ładną pogodę masz za oknem...:) ;)
posłuchałem e-510 i wyszło coś takiego
Ładnie, pierwsza i ostatnia fotka- kolorki .
no ostatnie to wypaśne takie... strasznie bajkowe. Dla mnie bomba.
Cała seria z tym mchem mi się podoba. Bajkowe kolory, super bokeh.
Ostatnie bardzo udane.
Wyglada jak egzotyczny świat z fantastycznej opowieści.
Cieszę się że się podobało, to jeszcze dalej Was po zanudzam
ostatnie byłoby MZ lepsze jakbyś ostrzył na ślimaka. Ale to tylko moje zdanie :-P
Ostatnie piękne po prostu :)
Piotr Grześ
5.04.09, 22:02
Te fotki z mchami znakomite. A co to za wąż? Czy czasami nie gniewosz?
Dzięki, jeśli chodzi o węża to ja niestety nie wiem co to za jeden :) mogę tylko napisać że jak chciałem mu fotkę zrobić to się tak zwinął i strasznie syczeć zaczął aż się Żonka wystraszyła :) i nie tylko ona :grin:
:roll: .... na pewno ten wąż to gniewosz :wink: .... tzn on się "gniewo" jak mu podczas odpoczynku całodziennego jakaś Sigma 105 przeszkadza :wink:
każdy by się gniewał :twisted: :wink:
a fotki super :lol: :mrgreen:
:roll: .... na pewno ten wąż to gniewosz :wink: .... tzn on się "gniewo" jak mu podczas odpoczynku całodziennego jakaś Sigma 105 przeszkadza :wink:
każdy by się gniewał :twisted: :wink:
a fotki super :lol: :mrgreen:
Od razu przeszkadza :) to ja w strachu byłem :wink:
im też trochę przeszkadzałem :)
18 fajna - ile ten pająk ma oczu ?? :shock:
dzięki, ten pająk miał 4 mm :wink:
Tytuł wątku rewelacyjny :grin:, a 13-tka przepiękna. Naprawdę miło ogląda się twoje zdjęcia, gratuluję.
Tytuł wątku rewelacyjny :grin:
No,mają ludziska inwencję tfurczom. ;)
Wypociny.Co za słowo...
Nie wiem dlaczego tak popularne w odniesieniu do twórczej pasji i to nie tylko tej fotograficznej,bo spotkałem się też z tym określeniem w odniesieniu do poezji.[sic!]
Ważne,że autorowi się podoba.
Pozdrawiam i sorki za OT.
Pogimnastykuj się w chaszczach z makroobiektywem to wypociny będą Ci pasować idealnie ;)
Ostatni pajączek fajny, rozumiem, ze był tak mały, ze nie dalo sie już osiagnąź większej GO ale i tak jest OK.
Fotka powyżej niego nieco chaotyczna, trudno mi wypatrzeć, gdzie kończy się zielsko a zaczyna owad ;)
Pogimnastykuj się w chaszczach z makroobiektywem to wypociny będą Ci pasować idealnie ;)
Ostatni pajączek fajny, rozumiem, ze był tak mały, ze nie dalo sie już osiagnąź większej GO ale i tak jest OK.
Fotka powyżej niego nieco chaotyczna, trudno mi wypatrzeć, gdzie kończy się zielsko a zaczyna owad ;)
Pajączek rzeczywiście bardzo mały 4mm, ciężko było większą GO osiągnąć z zastanym światłem i tak musiałem iso 800 wykorzystać. Drugie faktycznie jest chaotyczne trochę ale bardzo mi się podobała otwarta japa muchy :grin:.
Teraz dla odmiany coś w BW
Świetne zdjęcia, właściwie wszyskie trzymają dość wysoki poziom prócz portretów. Będę z przyjemnością zaglądał.
dr_feelgood
11.04.09, 21:55
oj fajnie... 19 bardzo mi pasuje. no i te zyjątka maleńkie , naprawde zacnie obfocone!
18 fajna - ile ten pająk ma oczu ?? :shock:Zwykle pająki mają 8 :)
Pogimnastykuj się w chaszczach z makroobiektywem...Jestem za :) Niezłe efekty :D
Zwykle pająki mają 8 :)
Jestem za :) Niezłe efekty :D
Jakoś nigdy nie przyglądałem sie tak z bliska pająkom. A gołym okiem nie zauwazymy takich niuansów.
Zdjęcie świetne, a ja czuję sie doinformowany :mrgreen:
Jakoś nigdy nie przyglądałem sie tak z bliska pająkom.Ja też nie :mrgreen:
Bardzo dziękuję za komentarze, z portretami będę musiał się jeszcze podszkolić ale i w tych małych stworkach też :grin:. To teraz kwiatuszek...
Generalnie świetne zdjęćia. Przejrzałem cały wątek i przyznam że najbardziej zazdroszczę Gniewosza...:D
Ile ja już się naszukałem podobnych modeli:)
pozdrawiam
Makro bardzo fajne. A ostatni kwiatek to Zawilec gajowy.
Zawilec ładny. Bardzo mi sie podoba. Zraszaleś go wodą czy to rosa ?
Zawilec ładny. Bardzo mi sie podoba. Zraszaleś go wodą czy to rosa ?
Spryskiwacz w robocie był :grin:, na deszcz nie wiem czy bym się doczekał :wink:.
Mucha rewelacyjna :) Zawilec również bardzo mi się podoba.
A to z dzisiejszej wizyty szwagra, jego synio Konradek :)
Super, szczególnie macro, reszta też fajna. Dobre kolory, ostrość....
dr_feelgood
12.04.09, 19:04
Chłopiec - świetna jakość. Podoba mi sie fota, mimo ze oczy nieziemsko ciemne.
Czym robiles? e-3?
A ja wolałbym bez smoka ;)
Podzielam opinie, że to świetne BW i ogólnie bardzo fajny portret :)
Chłopiec - świetna jakość. Podoba mi sie fota, mimo ze oczy nieziemsko ciemne.
Czym robiles? e-3?
Dzięki, do galerii dałem z jaśniejszymi oczami. Zdjęcie zrobione E-3 + 14-54II
A ja wolałbym bez smoka ;)
Podzielam opinie, że to świetne BW i ogólnie bardzo fajny portret :)
No cóż, nie chciał oddać :grin: i bardzo sie cieszę że się podobało :)
Z dzisiejszego spacerku, na razie dwie. Później wrzucę następne.
Na ostatnich podoba mi się kolorystyka. Dobry bokeh. Ale mucha mogła być przesunięta bardziej w LD róg.
pozdrawiam;)
Piękna mucha na 22 :) Wygląda jakby właśnie szykowała się do startu.
Ciekawie u Ciebie, pajaczek, piękna rosa, zawilec, portret dziecka i ładnie uchwycone owady. Widać, że masz skrystalizowane w większej części podejście do fotografii i forujesz makro z interesującym i dobrym skutkiem.
Na ostatnich podoba mi się kolorystyka. Dobry bokeh. Ale mucha mogła być przesunięta bardziej w LD róg.
pozdrawiam;)
Thx, Myślałem o przesunięciu muchy, tylko wtedy uciął bym tą kulkę i jakoś mi to nie pasowało :wink: ale może się mylę :roll:
Piękna mucha na 22 :) Wygląda jakby właśnie szykowała się do startu.
Wielkie dzięki, no i wystartowała ale tego nie zarejestrowałem :grin:
Ciekawie u Ciebie, pajaczek, piękna rosa, zawilec, portret dziecka i ładnie uchwycone owady. Widać, że masz skrystalizowane w większej części podejście do fotografii i forujesz makro z interesującym i dobrym skutkiem.
Dziękuję za miłe słowa, staram się jak mogę ale nie zawsze wychodzi :wink:
dwa następne: inny kadr Bujanki i latarenka
Latarenka śliczna, taka malarska :)
Latarenka śliczna, taka malarska :)
Fajnie ze się podoba bo miałem obawy że BW nie przejdzie ale bardziej mi pasowało do tej fotki :)
dr_feelgood
15.04.09, 13:09
Nie znam się na takich zdjeciach, wiec technicznie nic nie powiem, ale napisze ze niesamowicie udane i subtelne w/g mnie podejscie do sprawy. kwiaty ukazane niebanalnie, te dwie ostatnie foty.
Piękne te ostatnie zdjęcia. Najbardziej chyba podoba mi się latarenka. Ostatnie kwiatki też piękne.
O musze nie napiszę, że piękna, bo jakoś jeszcze nie mieści mi się to w głowie, że mucha może być piękna, ale zdjęcie i owszem.
To ujęcie Bujanka wydaje mi się jeszcze ciekawsze.
Trzymasz wysoki poziom :)
pzdr
Z ostatniej trójki 28 bardzo ładne, i bokeh i kolorki, prima sort. 27 tez niebanalne, ale już nie przekonuje mnie tak bardzo, bo trochę przeszkadza mi nieostrość tego pierwszego kwiatka - wzrok mi leci i nie do końca mi odpowiada przez to ta fotka.
No i latarenka - kapitalna. Fajnie, że w bw, bo ładnie to wyszło.
Świetne fotki. 28 - super.
Pozdrówka.
Trzy ostatnie ciekawe. I jeszcze raz przekonują mnie, że chodzimy podobnymi "drogami". Najbardziej podoba mi się tójeczka.
Bardzo się cieszę że się podobają :grin:, bardzo dziękuję wszystkim którzy tu zajrzeli i zapraszam do wyrażania swoich opinii pod moimi pstrykami.
Coś z dzisiaj
Kwiatuszek wg. obowiązujących norm i trendów - ciekawy i rzucający się miło w oko.
Pajęczaki - nie trafiają, jakość, ostrość, itp. Macro wolę ostre jak żyletę ;)
Kwiatuszek wg. obowiązujących norm i trendów - ciekawy i rzucający się miło w oko.
Pajęczaki - nie trafiają, jakość, ostrość, itp. Macro wolę ostre jak żyletę ;)
poprawię się co do pajęczaków i postaram o ostre makro :wink:
trzy następne może teraz będzie lepiej :wink:
K_Puchatek
17.04.09, 17:45
Świetne zdjęcia - zwłaszcza nr 34 - temat może niezbyt przyjemny, za to przedstawiony na bardzo wysokim poziomie - brawo...
Czekam z niecierpliwością na kolejne...
Pozdrawiam
zdjęcie 34 super :) ....
.... i jeszcze model w szkłach kontaktowych :lol: :wink:
Hehe, mucha z binoklem :) Świetnie uchwycone.
Ale i muszelka na mchu (?) przednia. Bardzo ładnie, choć pchnąłbym nieco większą GO, tak, by cała muszla w nią się zmieściła.
teraz każde z innej beczki :)
xrebelxsoulx
19.04.09, 18:21
34 miazdzy. az mnie dreszcz przeszedl ; )
Kaz de Wro
19.04.09, 22:22
Ciepłe i odpowiednio nasycone kolorki, np. kwiat nr 20. Obróbka niemowlaka też.
Babcia fajna.
naprawdę przyciągała uwagę, od razu skojarzyło mi się z drogą przez życie: wyboistą i krętą
34 miazdzy. az mnie dreszcz przeszedl ; )
Ciebie od zdjęcia a co ja mam powiedzieć :grin:
Ciepłe i odpowiednio nasycone kolorki, np. kwiat nr 20. Obróbka niemowlaka też.
wielkie dzięki
teraz coś nie w moim stylu, z dzisiejszego spaceru
39 i 41 - super uchwycone kadry. Pierwszy z zakochaną parą jest wystarczająco wymowny i nic nie trzeba dodawać, a pana na ławeczce mozna odbierać na wiele sposobów. Gratki :)
Ostatnia seria do mnnie nie przemawia, brakuje mi w każdym z tych zdjęć jakiejś hmm... harmonii.
Zdjęcie z babcią bardzo mi się podoba - i kadr, i obróbka.
39 i 41 - super uchwycone kadry. Pierwszy z zakochaną parą jest wystarczająco wymowny i nic nie trzeba dodawać, a pana na ławeczce mozna odbierać na wiele sposobów. Gratki :)
dzięki :) , patrząc na Twoje foty tego typu to prawdziwy komplement :oops:
Ostatnia seria do mnnie nie przemawia, brakuje mi w każdym z tych zdjęć jakiejś hmm... harmonii.
pewnie masz rację, są to pierwsze moje fotki tego typu :roll:
Zdjęcie z babcią bardzo mi się podoba - i kadr, i obróbka.
wielkie dzięki :oops:
dawno nic nie dodawałem, więc z dzisiejszego spaceru coś wrzucę
Teraz wyjście na łąkę z obiektywem makro to prawdziwy raj. Aż roi się od robali:D
44 to pełny kadr?? Najlepsze zdjęćia z ostatniej serii moim zdaniem.
44 rzeczywiście super, motyle też niczego sobie. To wszystko ta sigma? jeśli 105 robi takie rzeczy w Twoich rękach to aż boję się pomyśleć co byś tym robalom robił sigmą 150...
ostatnia seria zdjec naprawdę bardzo ładna.
44 mi sie nie podoba bo ten brzydal patrzy sie tu na mnie czterema albo wiecej oczyma i normalnie żałuje mi piwa które stoi koło mnie. Zamknąłem fotke szybko zeby mi nie wypił :mrgreen:
Seria robaczkowa bardzo ladna :)
Świetna seria. Ale zdążyłeś już nas do tego przyzwyczaić :). Niezmiennie chętnie oglądam Twoje zdjęcia.
Pozdrawiam.
44 supcio portecik :) reszta również niczego sobie. Poprzednia seria jakby bez pomysłu ładu i składu taka ot przypadkowa.
Pozdrawiam
Teraz wyjście na łąkę z obiektywem makro to prawdziwy raj. Aż roi się od robali:D
44 to pełny kadr?? Najlepsze zdjęćia z ostatniej serii moim zdaniem.
Z tymi robalami to różnie jeszcze, nieraz trzeba się ich troszkę naszukać :wink:
44 trochę kadrowane ale niewiele :wink:
44 rzeczywiście super, motyle też niczego sobie. To wszystko ta sigma? jeśli 105 robi takie rzeczy w Twoich rękach to aż boję się pomyśleć co byś tym robalom robił sigmą 150...
tak, to sigma 105 :) ale ona potrafi więcej tylko ja mam jakieś drżące ręce :) a sigmą 150 to pewnie zdjęcia bym robalom robił :grin:
ostatnia seria zdjec naprawdę bardzo ładna.
44 mi sie nie podoba bo ten brzydal patrzy sie tu na mnie czterema albo wiecej oczyma i normalnie żałuje mi piwa które stoi koło mnie. Zamknąłem fotke szybko zeby mi nie wypił :mrgreen:
kurde na mnie też tak patrzył :grin: a gdzieś czytałem że piwo uwielbiają :grin: więc chyba dobrze zrobiłeś :wink:
Seria robaczkowa bardzo ladna :)
bardzo dziękuję :oops:
Świetna seria. Ale zdążyłeś już nas do tego przyzwyczaić :). Niezmiennie chętnie oglądam Twoje zdjęcia.
Pozdrawiam.
Wielkie dzięki, ale Twoje wcale nie odbiegają od moich fotek :wink:
44 supcio portecik :) reszta również niczego sobie. Poprzednia seria jakby bez pomysłu ładu i składu taka ot przypadkowa.
Pozdrawiam
co do poprzedniej serii to tak jak napisałem, pierwsze próby :wink:
pora wrzucić coś nowego
49 jakbyś miał ostrość na głowce a nie tułowiu to byłaby fota genialna, a tak pałeczkę przejmuje fotka 51. Swietnie uchwycone. Podoba mi się niezmiernie.
Ostatnie cztery bardzo ładne, kadry, kolory, wysoka jakość zdjęć - czym robione ?
49 jakbyś miał ostrość na głowce a nie tułowiu to byłaby fota genialna, a tak pałeczkę przejmuje fotka 51. Swietnie uchwycone. Podoba mi się niezmiernie.
ciut mi uciekła na tył :) to zalety małej GO :wink:
Ostatnie cztery bardzo ładne, kadry, kolory, wysoka jakość zdjęć - czym robione ?
dzięki :), e-3 + sigma 105/2.8 macro
Mam pytanie do Andre77, zdjęcia tych wszystkich owadów to robione z ręki czy z użyciem statywu?
Mój wstręt do pająków nie pozwala mi się nimi zachwycać na Twoich zdjęciach :wink: Ale muszę przyznać, że mino iż pająki są straszne, to kolorystyka bajeczna jak zwykle.
Podoba mi się ta gąsieniczka na liściu, a z poprzednich biedronka bardzo zwraca uwagę.
I o mało a zapomniałabym o motylu - bajeczny.
Mam pytanie do Andre77, zdjęcia tych wszystkich owadów to robione z ręki czy z użyciem statywu?
wszystkie zdjęcia są robione z ręki i bez doświetlania :roll:
Mój wstręt do pająków nie pozwala mi się nimi zachwycać na Twoich zdjęciach :wink: Ale muszę przyznać, że mino iż pająki są straszne, to kolorystyka bajeczna jak zwykle.
Podoba mi się ta gąsieniczka na liściu, a z poprzednich biedronka bardzo zwraca uwagę.
I o mało a zapomniałabym o motylu - bajeczny.
te pajączki jak się bliżej przyjrzeć to sympatyczne stworki :grin:
bardzo dziękuję za komentarze i zapraszam do dalszego zaglądania tu do mnie :wink:
Mój wstręt do pająków nie pozwala mi się nimi zachwycać na Twoich zdjęciach :wink:
Mi również.
Arachnofobia to moja jedyna fobia. ;):)
Mi również.
Arachnofobia to moja jedyna fobia. ;):)
Mi akurat pajączki nie przeszkadzają, ale nie lubię jak jednym okiem mnie rozprasza a pięcioma innymi zerka na piwo na moim biurku :mrgreen:
Dla Koleżanek i Kolegów którzy nie lubią pająków taki mały eksperyment z suwaczkami :grin:
Z przyjemnością przeglądam wątek, świetne zdjęcia. Ekstra pokazujesz świat makro. Nawet pajączki jawią się sympatycznymi futrzakami o przenikliwym wzroku - Ramzes nie daj się:grin:.
Często tu zaglądam.
Pozdrawiam
Z przyjemnością przeglądam wątek, świetne zdjęcia. Ekstra pokazujesz świat makro. Nawet pajączki jawią się sympatycznymi futrzakami o przenikliwym wzroku - Ramzes nie daj się:grin:.
Często tu zaglądam.
Pozdrawiam
Dzięki za miłe słowa, zabroniłem pająkom ruszać piwo Ramzesa :grin: i obiecały że nie ruszą :wink:
a żeby nie było że tylko robaczki to wrzucę trzy pstryki z dzisiejszego spaceru z Żonką i Maxiem :wink: , wiem że troszkę albumowo :)
Przeproś żonę, ale Max na 55, mi się bardziej podoba :oops::wink:. Chyba jednak wolałbym w kolorze.
O tak. 55 super. O ile zona nie obrazi się :) wówczas szybko przeedytuję posta :mrgreen:
Pająki 48 i 51 najbardziej się podobają , fajne potworki. 55 chyba w kolorze .
Przeproś żonę, ale Max na 55, mi się bardziej podoba :oops::wink:. Chyba jednak wolałbym w kolorze.
mi bardziej BW pasowało ale będzie i kolor :wink:
O tak. 55 super. O ile zona nie obrazi się :) wówczas szybko przeedytuję posta :mrgreen:
macie obaj przechlapane i nawet edycja postu nie pomoże :grin:, moje pająki już Ci piwa nie oszczędzą :wink:
Pająki 48 i 51 najbardziej się podobają , fajne potworki. 55 chyba w kolorze .
to muszę dać w kolorze Maxa i jeszcze jedna modelka w trzech kadrach
Ostatnie makra b. udane. Ciekawi mnie jedna rzecz, jakim szkłem był robiony ten ślimak?
50- uroczy brzydal :D
brzydal i łakomczuch :wink:
Ostatnie makra b. udane. Ciekawi mnie jedna rzecz, jakim szkłem był robiony ten ślimak?
dzięki, ślimak był sfotografowany sigmą 105/2.8 macro + zabawa suwaczkami w PS :)
Ślimak i żabka I KLASA :!::!::!:
Bardzo dziękuję :), a teraz mały eksperyment: wszystkie zdjęcia zrobione zd 14-54 II czyli tym też się da :wink:
Motylki fajne, pierwszy chyba najlepszy, choć brak mi czegoś jako uzupełnienie jako drugi plan.
Z tego co widzę, to ZD 14-54 byłby dla mnie "złotym środkiem". Motyle jak zwykle bardzo przyjemne dla oka.
Podoba mi się też ślimak. Sigma 105mm to jednak całkiem "grande obiektyw", zwłaszcza w odpowiednich rękach.
PS: dziękuję za komplement (post #93)
Motylki fajne, pierwszy chyba najlepszy, choć brak mi czegoś jako uzupełnienie jako drugi plan.
Wiem, fajnie jakby w oddali siedział drugi :wink:
Z tego co widzę, to ZD 14-54 byłby dla mnie "złotym środkiem". Motyle jak zwykle bardzo przyjemne dla oka.
Podoba mi się też ślimak. Sigma 105mm to jednak całkiem "grande obiektyw", zwłaszcza w odpowiednich rękach.
PS: dziękuję za komplement (post #93)
ZD 14-54 to naprawdę bdb obiektyw, zresztą sigma też :wink:
PS to sama prawda :)
coś z dzisiaj i sigma 105/2.8 :wink:
z tych ostatnich nic się nie podobało :cry:
to może motylki z dzisiaj będą lepsze
Wczoraj miałem mozliwość robienia zdjęć wlaśnie wspomniana powyżej sigmą dzieki użyczeniu przez jednego z Olyklubowiczów. Niestety nie mogę się nimi pochwalić bo wszystkie wyszły rozjechane (poruszone, przestrzelona ostrość itp). Moze coś w weekend uda mi sie "ustrzelic co bedzie mozna pokazac niemniej jednak wniosek mój taki ze całkiem fajne to szkło i skala 1:1 robi swoje - nei mówiąc juz jak sie nałoży ryanoxa - wtedy to mrówka naprawdę jest OGROMNA :)
Ten pajączek na 63. wyszedł nawet przyjaźnie. :) Motyle urocze. I zastanawiam się, jak Ty je fotografujesz. Przede mną uciekają :cry:
64 - Pluskwiaczek jak dla mnie za mała GO , reszta bardzo przyjemne w odbiorze. Pozdrawiam
Wczoraj miałem mozliwość robienia zdjęć wlaśnie wspomniana powyżej sigmą dzieki użyczeniu przez jednego z Olyklubowiczów. Niestety nie mogę się nimi pochwalić bo wszystkie wyszły rozjechane (poruszone, przestrzelona ostrość itp). Moze coś w weekend uda mi sie "ustrzelic co bedzie mozna pokazac niemniej jednak wniosek mój taki ze całkiem fajne to szkło i skala 1:1 robi swoje - nei mówiąc juz jak sie nałoży ryanoxa - wtedy to mrówka naprawdę jest OGROMNA :)
trzeba trochę wyczucia i wprawy a można fajne fotki robić :wink: czekam na fotki :)
Ten pajączek na 63. wyszedł nawet przyjaźnie. :) Motyle urocze. I zastanawiam się, jak Ty je fotografujesz. Przede mną uciekają :cry:
przede mną też uciekają ale czasem uda się coś ustrzelić :wink:, więc trzeba dalej próbować :)
64 - Pluskwiaczek jak dla mnie za mała GO , reszta bardzo przyjemne w odbiorze. Pozdrawiam
GO ciut jest przy mała zwłaszcza na brzegu owada :wink:
również wszystkich pozdrawiam :grin:
następna seria do oceny
Jak dla mnie rewelacja, szczególnie 69 (jakiś taki uśmiechnięty wydaje się ten stwór) :grin:
Podziwiam niesłabnącą pasję do fotografowania robli wszelakich :)
Z ostatniej czwórki to ostatnie najbardziej mi się podoba.
Ostatnie wg mnie najlepsze ze wszystkich Twoich dotychczasowych zdjęc. PS. Jak będziesz sprzedawał tę sigmę to daj znać :)
Super, super ostatnia seria. Naprawdę podoba mi się, no poza ostatnim bo ten włochaty stwór znów łypie na moje piwo. :mrgreen:
Jak dla mnie rewelacja, szczególnie 69 (jakiś taki uśmiechnięty wydaje się ten stwór) :grin:
dzięki, one wszystkie się uśmiechają tylko trzeba się przyjrzeć :wink:
Podziwiam niesłabnącą pasję do fotografowania robli wszelakich :)
Z ostatniej czwórki to ostatnie najbardziej mi się podoba.
wiem że za robalami nie przepadasz :wink: tym bardziej dziękuję za odwiedziny :), a jeśli chodzi o pasję to chyba dlatego że zawsze mnie do przyrody ciągnęło ( wcześniej wędkarstwo a od 1.5 roku fotografia) :wink:
Ostatnie wg mnie najlepsze ze wszystkich Twoich dotychczasowych zdjęc. PS. Jak będziesz sprzedawał tę sigmę to daj znać :)
ps. sigmy nie oddam :mrgreen:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Super, super ostatnia seria. Naprawdę podoba mi się, no poza ostatnim bo ten włochaty stwór znów łypie na moje piwo. :mrgreen:
wielkie dzięki, kurde musiałem i ja pójść po piwo żeby na Twoje nie patrzył :mrgreen:
Że tak podwórkowo się wyrażę, opad japy.
Naprawdę, od ostatniej serii bije takim zacięciem, wytrwałością, że czapka z głowy. Same modele, kadry, jakość zdjęć - bardzo dobra. Nic, tylko podziwiać.
wielkie dzięki, kurde musiałem i ja pójść po piwo żeby na Twoje nie patrzył :mrgreen:
Ufff.. teraz juz moge sie mu spokojnie przyjrzeć. Teraz łypie na Twoje.
I co tu napisac. Po prostu najlepsza fota z wszystkich. Gratki !
Że tak podwórkowo się wyrażę, opad japy.
Naprawdę, od ostatniej serii bije takim zacięciem, wytrwałością, że czapka z głowy. Same modele, kadry, jakość zdjęć - bardzo dobra. Nic, tylko podziwiać.
:oops:
Ufff.. teraz juz moge sie mu spokojnie przyjrzeć. Teraz łypie na Twoje.
I co tu napisac. Po prostu najlepsza fota z wszystkich. Gratki !
Piękne, piękne, piękne. Nic dodać nic ująć.
Piękne, piękne, piękne. Nic dodać nic ująć.
Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa :grin: , pozdrawiam i takie jedno na dobranoc wrzucam :wink:
No, no, nigdy nie myslalam, ze wpadne w taki zachwyt patrzac na robale.
W 70 mozna sie zakochac, a ten z 72 tez przystojny.... tylko jak dla mnie troche za wlochaty:mrgreen:
Strasznie ładne te robale tak powiesić sobie w salonie o wymiarach 100x80 :)
trzeba zaopatrzyć się w butle gazu zamrażającego ,zamrozić całą łąkę i brać się do focenia
A tak poważnie to rewelacyjna robota .
No, no, nigdy nie myslalam, ze wpadne w taki zachwyt patrzac na robale.
W 70 mozna sie zakochac, a ten z 72 tez przystojny.... tylko jak dla mnie troche za wlochaty:mrgreen:
dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, a ten z 72 jak mu się dokładniej przyjrzeć to już łysieje :mrgreen:
Strasznie ładne te robale tak powiesić sobie w salonie o wymiarach 100x80 :)
trzeba zaopatrzyć się w butle gazu zamrażającego ,zamrozić całą łąkę i brać się do focenia
A tak poważnie to rewelacyjna robota .
takie ze szronikiem dodatkowy urok by miały :wink:
trochę przerwy od robali :), proszę o sugestię co poprawić i na co zwracać uwagę :wink:
Portrety naturalne i sympatyczne. Szkoda, że na drugim nie widać odlatujących "spadochroniarzy" z dmuchawca.
Nie mogę nie odnieść się do ostatniej serii makro. Świetne zdjęcia, a nr 70 w pełni zasługuje na grad piątek w galerii. Znakomity kadr i oświetlenie. Gratuluję.
Nie znam się za bardzo na portretach, uczę się i oglądam. Jako oglądacz moge napisać o moich odczuciach. Pierwszy bardzo przyjemny, natomiast na drugim twarz jest chyba trochę za ciemna.
Kaz de Wro
18.05.09, 21:59
Podoba mi się 74. ale dla mnie za wąsko cięte. A fota 75. klimatyczna bardzo;-)
Portrety naturalne i sympatyczne. Szkoda, że na drugim nie widać odlatujących "spadochroniarzy" z dmuchawca.
Nie mogę nie odnieść się do ostatniej serii makro. Świetne zdjęcia, a nr 70 w pełni zasługuje na grad piątek w galerii. Znakomity kadr i oświetlenie. Gratuluję.
jeden malutki jest :wink:, co do makro to cieszę się że się podoba :)
Nie znam się za bardzo na portretach, uczę się i oglądam. Jako oglądacz moge napisać o moich odczuciach. Pierwszy bardzo przyjemny, natomiast na drugim twarz jest chyba trochę za ciemna.
faktycznie ciut jaśniej mogłoby być :wink:
Podoba mi się 74. ale dla mnie za wąsko cięte. A fota 75. klimatyczna bardzo;-)
co do cięcia masz rację, teraz zwróciłem dopiero na to uwagę :roll: , dzięki za odwiedziny :grin:
teraz dalszy ciąg owadów :wink:
noooo, 76 REWELACJA !!!! :grin: Gratulacje
76 swietny!!! Chyba przez Ciebie zaczne lazic w poszukiwaniu fajnych ribali....:wink:
noooo, 76 REWELACJA !!!! :grin: Gratulacje
.... super fotki ;)
76, 77 - super !
dziękuję bardzo :oops:, fajnie że się podoba :grin:
76 swietny!!! Chyba przez Ciebie zaczne lazic w poszukiwaniu fajnych ribali....:wink:
zachęcam :wink:, u Ciebie muszą być naprawdę fajne :grin: ... egzotyczne
Jak dotąd wszystkie robale fantastyczne, ze wskazaniem w tej serii na 76 :grin: Pogratulować!
Jak dotąd wszystkie robale fantastyczne, ze wskazaniem w tej serii na 76 :grin: Pogratulować!
Wielkie dzięki :grin:, następna seria z motylkami z dzisiejszego spaceru :cool:
Podobają mi się kolory na zdjęciach, zresztą modele też.
80 - jestem na Tak! bardzo mi sie podoba, a ponadto nie ma nic do mojego piwa. Gratki - udał Ci sie kadr !
.... znowu fotki super, super, super ;)
.... aż miło popatrzeć :)
.... i nie miło jak się pomyśli, że się tak nie umie :evil:
80 - jestem na Tak! bardzo mi sie podoba, a ponadto nie ma nic do mojego piwa. Gratki - udał Ci sie kadr !
Mnie 80 tez sie podoba...ale ja bym powiedziala, ze az mu oko wyszlo na widok Twojego piwa Ramzes....teraz to juz masz z zakaska :mrgreen:
Właściwie to już wszystko zostało powiedziane. Rewelacyjne pstryki a robale cudne.
Niestety nie potrafię ocenić który mi się bardziej podoba.
Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :), na piwo Ramzesa to już od dawna się czają :wink:, Sebu$ potrafisz tylko o tym jeszcze nie wiesz :wink:.
Następne trzy nowe
Wszystkie świetne a 84 takie jak najbardziej lubię:D
Na 84 muchozol obłedny :mrgreen:
Na 84 muchozol obłedny :mrgreen:
Acha, ale chyba lekko przeostrzony.
Ooo, i następna świetna seria motylków i innych robali. Zaczyna mi brakować przymiotników, aby oceniać Twoje zdjęcia :)
Jak zawsze trzymasz poziom, ale mnie interesuje tym razem co innego. Masz może jakieś portrety z tej sigmy cykane?
Czy ja wiem ? u mnie wyglada dobrze.
może troszkę :wink:
Jak zawsze trzymasz poziom, ale mnie interesuje tym razem co innego. Masz może jakieś portrety z tej sigmy cykane?
74 był robiony sigmą
Wielkie dzięki za komentarze :) i miło mi że się podobają zdjęcia przynajmniej niektóre :grin:
następne albumowe :wink:
Podoba mi się 85, bardzo pogodna fotka. I 83 - świetny moment, na pewno niełatwy do ustrzelenia, tylko trochę przykro, że motylek startuje z mało atrakcyjnego kwiatka. Ale moment przedni.
85 i 86 bardzo fajne. Ze wskazaniem na 85 - ładnie uchwycone emocje.
Piotr Grześ
26.05.09, 18:20
Ech, chciałbym takie makra robić. Rewelacje i gratulacje.
......
Sebu$ potrafisz tylko o tym jeszcze nie wiesz :wink:.
wiem, wiem .... ino nie potrafię ;)
Kaz de Wro
27.05.09, 22:10
Ostatnie dwie foty podobają mi się.
...widze, ze nie tylko znasz sie na robalach :mrgreen: z kobietami tez calkiem, calkiem ci wychodzi...:wink: Ostatnie dwie fotki obie ciekawe, chociaz bardziej podoba mi sie pierwsza, bogatsza w kolory i emocje.
84 MNIE POWALIŁO :mrgreen: REWELACJA
SUPER FOTKI
K_Puchatek
29.05.09, 22:20
Jak zwykle z wielką przyjemnością oglądam Twoje fotografie. Wszystkie ostatnie są świetne, choć MSZ wyróżnia się fotka nr 83 - uchwycić taki moment - bezcenne... Podziwiam i troszeczkę zazdroszczę warsztatu...
Pozdrawiam...
Podoba mi się 85, bardzo pogodna fotka. I 83 - świetny moment, na pewno niełatwy do ustrzelenia, tylko trochę przykro, że motylek startuje z mało atrakcyjnego kwiatka. Ale moment przedni.
Dziękuję, co do kwiatka to jest tak że jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :grin:
85 i 86 bardzo fajne. Ze wskazaniem na 85 - ładnie uchwycone emocje.
dzięki, chowaj piwo bo zaraz wstawiam robale :mrgreen:
Ech, chciałbym takie makra robić. Rewelacje i gratulacje.
82 i 85 naprawdę eleganckie :)
Stale utrzymujesz najwyższy poziom. W moim odczuciu świetne kadry, brak przepałów, doskonale trafiona ostrość i przepiękne kolory. Czy to możliwe że z Olka ;-)??
...widze, ze nie tylko znasz sie na robalach :mrgreen: z kobietami tez calkiem, calkiem ci wychodzi...:wink: Ostatnie dwie fotki obie ciekawe, chociaz bardziej podoba mi sie pierwsza, bogatsza w kolory i emocje.
staram się jak mogę :wink:, więc raz kobitka* raz robaczek :grin:
*tzn. żonka :wink:
84 MNIE POWALIŁO :mrgreen: REWELACJA
SUPER FOTKI
mnie już dawno powaliło, żeby za robalami ganiać :grin: ale miny przechodniów bezcenne :mrgreen:
Jak zwykle z wielką przyjemnością oglądam Twoje fotografie. Wszystkie ostatnie są świetne, choć MSZ wyróżnia się fotka nr 83 - uchwycić taki moment - bezcenne... Podziwiam i troszeczkę zazdroszczę warsztatu...
Pozdrawiam...
dziękuję bardzo za miłe słowa :)
pora chyba na nową serię robali :wink:
a czy 89 nie powinno być tylko dla dorosłych ? :twisted:
od tego ganiania za robalami to i takie świństwa nam tu pokazujesz :-P
.... no a fotki jak zwykle są super ! :cool:
82 i 85 naprawdę eleganckie :)
bardzo dziękuję :oops:
Stale utrzymujesz najwyższy poziom. W moim odczuciu świetne kadry, brak przepałów, doskonale trafiona ostrość i przepiękne kolory. Czy to możliwe że z Olka ;-)??
:oops: staram się jak mogę chociaż nie zawsze wychodzi, kurde olek czarny olek faktycznie z olka i nie szumi :mrgreen: dziwne :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::wink:
a czy 89 nie powinno być tylko dla dorosłych ? :twisted:
od tego ganiania za robalami to i takie świństwa nam tu pokazujesz :-P
.... no a fotki jak zwykle są super ! :cool:
no przecież po 22 jest :wink::grin:
Ta z pająkiem (87) jest naprawdę świetna, nie przepadam za robalami a mi sie podoba ;)
Ostrość w punkt, GO jak trzeba, tło neutralne i fajnie eksponuje "modela", jednym słowem świetnie.
Ostatnia seria świetna z wskazaniem szczególnym na pająka - najlepszy MZ. Muchy też niezłe :) szkoda tylko ze głębia płytka, myslę ze lepiej by sie prezentowały w wiekszej GO. Ale kadr bardzo dobry.
Ta z pająkiem (87) jest naprawdę świetna, nie przepadam za robalami a mi sie podoba ;)
Ostrość w punkt, GO jak trzeba, tło neutralne i fajnie eksponuje "modela", jednym słowem świetnie.
miło mi że Ci się podoba, wiem że robale to nie jest twój ulubiony temat tym bardziej jest mi miło że zaglądasz :)
Ostatnia seria świetna z wskazaniem szczególnym na pająka - najlepszy MZ. Muchy też niezłe :) szkoda tylko ze głębia płytka, myslę ze lepiej by sie prezentowały w wiekszej GO. Ale kadr bardzo dobry.
muchy miałem w większej głębi ale jakoś kadr nie pasował :wink:
i znowu robale ale świeże z dzisiaj :grin:
Standardowo ...... śliczne robale ;)
91 to jakaś wspólna kolacja, czy impreza ? :D :wink:
słowa uznania za włożona pracę :lol:
91 "kolacja" wg mnie świetne wyszło
..... może lepiej nie wystawiaj fotki do galerii przez jakiś czas, bo już jest tysiąc sto osiemdziesiąty piaty odcinek opisowy Twojej ostatniej fotki :) :D a to jeszcze nie koniec tasiemca z motylkiem i kóleczkami :twisted::twisted::twisted:
Z ostatniej serii najbardziej podoba mi się 92 : )
Standardowo ...... śliczne robale ;)
91 to jakaś wspólna kolacja, czy impreza ? :D :wink:
słowa uznania za włożona pracę :lol:
91 "kolacja" wg mnie świetne wyszło
wielkie dzięki, kolacja dobrana do wielkości :wink:
..... może lepiej nie wystawiaj fotki do galerii przez jakiś czas, bo już jest tysiąc sto osiemdziesiąty piaty odcinek opisowy Twojej ostatniej fotki :) :D a to jeszcze nie koniec tasiemca z motylkiem i kóleczkami :twisted::twisted::twisted:
bardzo zabawne :grin: hahahaha....
bardzo zabawne :grin: hahahaha....
no bardzo ... :-P
fotka 91 wymiata, wooow.
cieszę się że się podoba :)
bardzo dziękuję za odwiedziny :), mi też ten kadr najbardziej pasuje :)
no bardzo ... :-P
twoja złośliwość nie zna granic Sebastianie :grin:
Za poprzednikami - 92 najlepsze MZ.
twoja złośliwość nie zna granic Sebastianie :grin:
.... ;)
Kadry i modele dobre - nie podoba mi się jedna rzecz - przesycenie kolorów, jak dla mnie zbyt mocno pojechane, aż odrealnione, ale to tylko MZ ;)
pzdr
...87 i 92 bardzo apetyczne:mrgreen::mrgreen:Dobra robota, jak zwykle.
Podzielam to zdanie. Fajny kadr.
Dawno tu nie zaglądałem i czas odświeżyć, coś dla Rocco bo on nie lubi robali :wink:
O widzę dom jednego POlityka.:wink:
O widzę dom jednego POlityka.:wink:
Zgadza się, witam kolegę z Lublina :wink:
... kilka motylków z dzisiaj :)
20814
20815
20816
.... jaj zawsze superek ;)
Pierwszy motylek z dzisiaj piekne kolory ,
2 motylek z dzisiaj piękne kolory:)
III motylek z dzisiaj najmniej mi się podoba. Ale też super .
Jakoś nie mogę się napatrzeć na Twoje robale.
Pozdrawiam
Takie robale to mozna oglądać, chyba pierwszy najbardziej mi się podoba.
BTW, jakim szkłem robione?
.... jaj zawsze superek ;)
Pierwszy motylek z dzisiaj piekne kolory ,
2 motylek z dzisiaj piękne kolory:)
III motylek z dzisiaj najmniej mi się podoba. Ale też super .
Jakoś nie mogę się napatrzeć na Twoje robale.
Pozdrawiam
Bardzo się cieszę że się podobają i bardzo dziękuję za komentarze i odwiedziny :grin:
Takie robale to mozna oglądać, chyba pierwszy najbardziej mi się podoba.
BTW, jakim szkłem robione?
:) wszystkie są robione sigmą 105/2.8, pozdrawiam :wink:
Zdjęcia makro w Twoim wydaniu są rewelacyjne.
Twoje makro jest superaśne
Ooo, piękne te ostatnie motylki. :wink:
Zdjęcia makro w Twoim wydaniu są rewelacyjne.
Twoje makro jest superaśne
Ooo, piękne te ostatnie motylki. :wink:
Jeszcze raz dziękuję i jak się podobały to następna porcja z wczoraj :wink:
20850
20851
20852
Patrząc na foty opadam z mięsa :).nie będę się rozpisywał bardzo bardzo ładnie, Sigma 105 widać daje rade.
Pozdrawiam
Fajny ten środkowy, wyblakły i postrzępiony jak bandera na statku, po długim rejsie :grin:
Motylki bardzo malownicze, podobają mi się kolorki, a najfajniejszy MZ 1 z drugiej serii.
ostatnie motylki -najwyższa półka, gratuluję
pzdr
kolejna porcja dobrej roboty ;)
superek !
Piotr Grześ
14.07.09, 22:39
Co tu dużo gadać - znakomicie!
Cała ostatnia seria bardzo dobra !!! oby tak dalej
Patrząc na foty opadam z mięsa :).nie będę się rozpisywał bardzo bardzo ładnie, Sigma 105 widać daje rade.
Pozdrawiam
dzięki, polubiłem to szkło i zaczyna się odwdzięczać :wink:
Fajny ten środkowy, wyblakły i postrzępiony jak bandera na statku, po długim rejsie :grin:
uprzedzam, ja mu tego nie zrobiłem :)
Cała ostatnia seria bardzo dobra !!! oby tak dalej
dzięki, na pewno będę się starał :wink:
ostatnie dwa z tamtego dnia :wink:
20900
20901
i trzy z dzisiaj :) może się spodobają :wink:
20927
20928
20929
Motyle mi się już opatrzyły :wink:, za to ważka świetna :)
ojjjj, podobają się .... i to bardzo :grin:
a ten środkowy jakis taki wygłodzony ;) robacek
(ważka piękna ! )
Małe odświeżenie wątku :)
22238
super ważka, może numeruj foty - będzie łatwiej komentować i oceniać :)
pzdr
Oj dawno Cię nie było.
Portret - podoba mi się zamysł, ostrość na oko, reszta się rozpływa w nieostrości. I ładny BW. Ale sam kadr - nie wiem, muszę się napatrzyć i może się przekonam :wink: Ale teraz wydaje mi się za wąsko.
Mi się nie motyle nie opatrzą pewnie nigdy. Śliczne są, a światło piekne. Faktycznie ważka, choć też ładna, przy nich jakaś taka zachudzona... ;)
ja mam takie pytanie jakiś czas temu widziałem temat gdzie sie Pozbywałeś e-systemu .. czemu ? bo makro masz pierwsza klasa
ja mam takie pytanie jakiś czas temu widziałem temat gdzie sie Pozbywałeś e-systemu .. czemu ? bo makro masz pierwsza klasa
no to teraz zobaczysz makro od Andrzeja :roll:
.... ma taki sprzęt, że robala zamraża na miejscu samym kalpnięciem lustra :mrgreen:
:canonbe2:
ostatni portret nie przemawia do mnie z powodu zbyt małej GO. Samo wyostrzenie oka w tym kadrze niewiele wnosi. Natomiast ostatnie makra to zupełnie inna bajka :-)
Motyle pierwsza klasa. Po proszę więcej tych niebieskich!:grin: