Zobacz pełną wersję : PMA 2009 Interview: Olympus
http://www.dpreview.com/news/0903/09032002olympusinterview.asp
(pierwszy! :) )
hijacintus
21.03.09, 00:44
Czyli nowych szkieł ZD 4/3 nie należy się szybko spodziewać - są na etapie tworzenia listy oczekiwań użytkowników. Od listy do sklepu dłuuuuga droga:cry:
Sądząc z końcówki obniżą cenę E30:grin:
Jeśli są na etapie tworzenia listy oczekiwań, to proponuję wołać kategorycznie o nowe stałki i body z podwójną ekspozycją do HDR !!! :)
W sumie to jedno szkło w roadmapie jest i to już od dawna...Dziwi trochę brak zainteresowania aktualizacją starych szkieł np. o SWD Bardzo chętnie bym wymienił 50-tkę na taką z SWD dla ciszy i spokoju ;D
Dziwi trochę brak zainteresowania aktualizacją starych szkieł np. o SWD...
Jeśli dobrze zrozumiałem wywiad, to właśnie tym mają się zająć.
ciekawe, że ani słowa o E-21 ...
Jeśli dobrze zrozumiałem wywiad, to właśnie tym mają się zająć.
Chyba źle zrozumiałeś.
Ten rok chyba będzie przeznaczony na wydawanie nowych body, ale w przyszłym spodziewałbym się jednak szkieł.
zeman2, jakim E-21? Ludzie z dpreview twierdzą, że o wielu rzeczach napisać nie mogli, więc pewnie się dowiedzieli czegoś więcej.
Jeżeli będą słuchać ludzi to może będą jasne stałki i tele F4 :roll:
Jasne stałki by się przydały, ale po co komu tele f/4, skoro mamy f/2,8-3,5?
Jasne stałki by się przydały, ale po co komu tele f/4, skoro mamy f/2,8-3,5?
gdzie masz to 2,8-3,5 z ogniskową >200mm i cena poniżej 5k?
Nie było mowy jaka ma być ogniskowa. Tele to dość szerokie pojęcie. Skąd mam wiedzieć, że C+ miał na myśli powyżej 400 mm ekw.?
bo od lat mówi się o takim szkiełku? ogniskowa >200 cena poniżej 5k...
ot sigma 100-300 f2,8 była by boska.
epicure: Stałkę można łatwiej wyżyłować do maksymalnej jakości optycznej przy zachowaniu rozsądnej ceny. Dobrym przykładem jest mój ulubiony ZD-50... Chętnie bym kupił ZD-200/4 lub ZD-65/2 o podobnej jakości i cenie...(a to byłyby dość lekkie szkiełka)
Nie było mowy jaka ma być ogniskowa. Tele to dość szerokie pojęcie. Skąd mam wiedzieć, że C+ miał na myśli powyżej 400 mm ekw.?
no +300mm, albo jakiś zoomik 200-400mm F4 za 8-10k
Zgadzam się w systemie brakuje dość ważnych zakresów 400 i 500 mm. Ważnych z punktu widzenia założeń systemu. Miał mieć przewagę w zoomach, a tu raptem mamy tylko 300mm co po kropie daje 600. Tak ale inni maja 800 i więcej. Oczywiście jak uzupełnią te zakresy czymś ze średniej półki i dla ludzi (nie dla zawodowców) tym lepiej
Może tu: http://43rumors.com/olympus-e-450/