PDA

Zobacz pełną wersję : G'mic

Toster_88
13.03.09, 00:37
GREYC'S Magic Image Converter :twisted:

Czyli jeszcze lepszy GREYCstoration :)
Dodano przerozne gadzety, ale przede wszystkim zwiekszono mozliwosci odszumiania. Oprocz standardowego anisotropic smoothing mamy rowniez patch-based smoothing, ktore pozwala na poprawianie poszczegolnych kanalow. Polecam

http://gmic.sourceforge.net/
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
przypomne jeszcze tylko, ze program moze dzialac jako wtyczka do gimpa :wink:

salvadhor
13.03.09, 08:03
GREYC'S Magic Image Converter :twisted:

No bomba, jakoś mi ten plugin umknął - słabo rozreklamowany :)

grizz
13.03.09, 09:40
Ładnie... do zdjeć się w sumie średnio nadaje - ale do robienia wszelakich grafik na www przyda się :D

Toster_88
14.03.09, 00:42
No bomba, jakoś mi ten plugin umknął - słabo rozreklamowany :)

Prawde powiedziawszy, to sam troche przypadkiem na to wpadlem :wink:

Ładnie... do zdjeć się w sumie średnio nadaje - ale do robienia wszelakich grafik na www przyda się :D

Tak, no jezeli chodzi o te bajery, to przesadzili troche :roll: Ale sposob redukowania szumow moim zdaniem bardzo przystepnie. Mamy duzo mozliwosci ingerencji w tryb odszumiania, tak jak np ruszanie tylko kanalow RB.

Niestety na moim kompie wszystko to trwa wieki :???:

helmuth
14.03.09, 10:12
Może mi ktoś powie co robię nie tak.Ściągnąłem G'MIC plug-in for GIMP (Windows 32 bits), rozpakowałem do C:\Program Files\GIMP-2.x\lib\gimp\2.0\plugins\ (pojawił się katalog "gmic4gimp_win32") i ... nic nie widzę po otwarciu GIMP-a

hijacintus
14.03.09, 11:09
W folderze plugins (BTW u mnie nazywa się plug-ins) nie powinno być podfolderu. Pliki z paczki G'mic trzeba wrzucić bezpośrednio do folderu plugins.

helmuth
14.03.09, 11:45
Działa :)