PDA

Zobacz pełną wersję : Nowe foty z Pubu :)

djus
27.02.09, 22:54
Dzisiaj kilka zdjęć z Pubu :)

Jak się spodobają to będzie więcej bo zrobiłem dużo więcej fotek :)

e-510
27.02.09, 23:12
djus - za dużo tu formy a za mało treści.Dlaczego używasz takiej małej dziury - wszystko widac !
Modelki i miejsce super ale trzeba to dopracowac,mz.Z pewnością inni koledzy dopowiedzą coś więcej.

djus
28.02.09, 14:24
Kilka kolejnych fotek z sesji ;)

diabolique
28.02.09, 14:33
Zauważyłem pewną zależność. Im większy światowo brzmiący napis "photography" na zdjęciach, tym fotki bardziej... powiatowe :roll:

Meister
28.02.09, 15:33
Mnie trochę miny dziewczyn przerażają ;P Ale ostatnie to podoba mi się, oczywiście dziewczyna ;P
Pozdro!

Mirek54
28.02.09, 16:40
Ciekawe pstryki ,dawaj wiecej.Te Pubu nawet fajne sa .One wszystkie takie imie maja,masz jakas Krysie ,Zosie?Chociaz te Pubu tez ladna(napisz dokladnie ktora to ta Pubu)

Ania_
28.02.09, 16:44
Ciekawe pstryki ,dawaj wiecej.Te Pubu nawet fajne sa .One wszystkie takie imie maja,masz jakas Krysie ,Zosie?Chociaz te Pubu tez ladna(napisz dokladnie ktora to ta Pubu)
10/10 popłakałam się ze śmiechu :lol:

Daniello
28.02.09, 17:12
Biorąc pod uwagę, że jesteś zawodowcem ("XXX Photography"), mogę powiedzieć, że w porównaniu z innymi z branży jest bardzo słabo.

Jeśli natomiast to hobbystyczne pstryki ze koleżankami, albo jakieś małe zleconko od kumpla barmana to można powiedzieć, że zrobiłeś zwykłe, poprawne foty i wszystko jest OK.

Trochę mi głupio tak pisać i krytykować, bo w życiu takich zdjęc nie robiłem. Jestem jednak w 100% przekonany, że gdybym dostał FLkę(lub dwie) + parasolki, dziewczynę oraz bar zrobiłbym podobne zdjęcia.

Co można poprawić, co by tu pomogło? Kreatywne oświetlenie oraz lepsze kadry.

sławekb
28.02.09, 17:41
Fajne te sikorki:wink:

RadioErewan
28.02.09, 17:57
No i zadziobali. Niektóre z tych fotografii bardzo fajne, napis zbędny.

Pozdrawiam

siaful
28.02.09, 18:29

hehehe!!!No i mi się humorek poprawił :D

Te zdjęcia wcześniej już chciałem ocenić ale moja ocena wyglądała by podobnie jak innych,tylko że bardziej dosadnie zapewne,dlatego nie oceniałem,staram się zazwyczaj coś doradzić a nie tylko krytykować...
To teraz tak:
Wspomniał ktoś o głębi ostrości,święta racja!Zobaczmy np zdjęcie nr 34
Dziewczyna śliczna,bez dwóch zdań,światło może być,można się doczepić do ciemnej połowy twarzy ale to dodaje klimatu nawet,kadr też najgorszy nie jest...Same plusy powiesz?
No właśnie nie,przez to że zastosowałeś tak duża przesłonę to tło dominuje nad modelką!Nie ratuje nawet jej uroda!
Jak temu zaradzić?
Rozwiązanie proste,otworzyć troszkę przesłonę,nawet dość sporo,zrobić tak aby tło było rozmazane.Modelka jako jedyna byłaby "ostra" tło w bardzo ładny sposób by dopełniał zdjęcie.
Ot to tyle,na więcej nie mam czasu....
Później coś napisze jeszcze.

Dodaję 34 po lekkiej 10 minutowej zabawie...oczywiście za pomocą obiektywu można by lepszy efekt uzyskać,zdecydowanie ładniejsze niż to niby rozmycie ;)
http://img5.imageshack.us/img5/7305/34a.jpg
O to mi mniej więcej chodziło..mniejsza GO odcina modelkę od otoczenia...Odcina ale nie wycina...Oczywiście jeśli zechcesz to te zdjęcie zniknie.

Taka się zastanawiam...jeśli to miała być reklama pubu to czy można stosować tak małą głębie... ?

prestigemedia
28.02.09, 18:56
Fajne modelki :)

Czym je oświetlałeś?

Wiejo
28.02.09, 21:31
Na zdjęciach jest fajne miejsce, modelki przybierają ciekawe pozy mające sugerować pewną swobodę jak przystało na pub, światło interesująco zaaranżowane i jeszcze wiele innych na tak. Na nie, bardzo poważne twarze, błądzące gdzieś spojrzenia które sprawiają, że nie czuje się swobody i lekkości miejsca. Myślę, że jakby z modelek wykrzesać wiecej luzu i spontaniczności to sesja nabrała by zupełnie innego wydźwięku.

RadioErewan
28.02.09, 21:36
http://img5.imageshack.us/img5/7305/34a.jpg
O to mi mniej więcej chodziło..mniejsza GO odcina modelkę od otoczenia...Odcina ale nie wycina...Oczywiście jeśli zechcesz to te zdjęcie zniknie.

Taka się zastanawiam...jeśli to miała być reklama pubu to czy można stosować tak małą głębie... ?
Jak u fotografa do ogórka z malowanym tłem. :-|

Pozdrawiam

Syd Barrett
28.02.09, 23:36
Dla mnie to atak figur woskowych <olaboga> .
Co kto lubi..

siaful
1.03.09, 00:41
Jak u fotografa do ogórka z malowanym tłem. :-|

Pozdrawiam

No i się ośmieszyłem...bywa ;)
Pozdrawiam.

RadioErewan
1.03.09, 00:44
No i się ośmieszyłem...bywa ;)
Pozdrawiam.

Eee, nie przesadzaj, ale takie coś mnie się nie podoba.

Pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
ps. Akurat ten kadr jest okropny w oryginale. Widziałeś kiedyś by kobieta robiła takie wygibasy i nie była "tancerką na rurce"?

Pozdrawiam

djus
1.03.09, 19:40
Heh :) to trochę pojechaliście ale ok :)

Lampa to studyjna lampka zwykła jedna z parasolką 180 Ws.

A obiektyw wszystko robione jest kitowym od E-300 14-45 więc tak głębia trochę nie rozmazana dlatego mam 40-150 ale też mam kabel do lampy 3 metry długości itp i kontakty nie były wszędzie poustawiane w lokalu no i tak wyszło. Nie chce się tłumaczyć za bardzo bo jak bym się uparł to coś bym wymyślił ale nie zawsze wszystko musi być rozmazane moim zdaniem ale to chyba kwestia gustu że większości by się tak podobało chyba.

Jeszcze kilka fotek pokażę na pożarcie :)

B2irdy
1.03.09, 21:48
Kabelek jest głównym mankamentem tych zdjęć, niestety.

Splesh
1.03.09, 23:43
Dziewczyny mają z pewnością potencjał, ale takie... poważne jakieś :roll: Z wyjątkiem zdjęcia numer 5, na którym dziewczyna delikatnie się uśmiecha jakby z kimś flirtowała. Dzięki temu MSZ zdjęcie jest lżejsze i przyjemniejsze w odbiorze. Postaraj się wykrzesać z modelek więcej takich minek :wink:

Pozdrawiam

k@czy
2.03.09, 07:34
nie jest zle-nie ma tragedii, ale faktycznie-moze za powaznie potraktowaliscie cala impreze? mam wrazenie, ze wiecej luzu mogloby znacznie poprawic odbior tej (chyba) zabawy. brak naturalnosci, za bardzo nadete pozy i miny, czasami brak swiatla, nadmiar kabla (:wink:)-generalnie dbalosci o szczegoly-widac, ze modelki cie bardziej frapowaly niz caly kadr :cool:

nut3r
2.03.09, 21:02
a mnj wzrok przyciąga menu i reklama burn'a - o kablu nie wspomnę