Zobacz pełną wersję : Początek
Jeśli chodzi o stronę techniczną to drażni mnie np nieostrość świerszcza(chyba:p) i pająka, ogólnie zdjęcia mało ciekawe ale wiem jak to jest jak na początku chce się fotografować wszystko wokół siebie,wracając do zdjęć z pieskiem chyba najprzyjemniejsze w odbiorze tylko przepalone trochę.
Poczytaj wątek o wstawianiu zdjęć (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=12293). Twoje zdjęcia są za duże. Przeskaluj (a potem wyostrz) je tak aby dłuższy bok miał max 800 pixeli i numeruj zdjęcia. Łatwiej wtedy się odnieść.
Jeśli chodzi o zdjęcia, najlepsze ostatnie gdyby nie te przepały na sierści i gdyby psa było trochę więcej w kadrze ;). MZ, głębia ostrości mogła być większa.
Smerf Maruda
23.02.09, 20:23
Czołg wyszedł OK, pierwsze również ciekiawie wygląda, wielkie kwiacisko i mały piesek. O reszcie ciężko cokolwiek dobrego powiedzieć, ale początki są obiecujące. Perspektywa do zdjecia z czołgiem - podejrzewam - pewno gdzieś podpatrzona, ale to dobrze - inspiracja ważna rzecz!
Czolg moze sie podobac (gdyby jeszcze byl prawdziwy) ...reszta zdjec to niestaranne pstryki.
Czolg moze sie podobac (gdyby jeszcze byl prawdziwy) ...reszta zdjec to niestaranne pstryki.
Ja,pozwolisz nie zgodzę się absolutnie z Twoją opinią.Nie są to fotki z najwyższej półki z pewnością,nawet ze średniej nie są też ale pisac,że zdjęcia to niestaranne pstryki,to chyba przesada z Twojej strony.
Napisz dlaczego tak uważasz.
Zdecydowanie najfajniej wyszedł czołg. Macro świerszcza i pająka po prostu nieostre - i same obiekty za małe jak na macro (trzeba by crop'a albo lepsze zbliżenie). Ostatni zdjęcie z pieskiem - byłoby, gdyby nie białe plamy zamiast sierści - uważaj i kontroluj przepały!
Zdecydowanie najfajniej wyszedł czołg. Macro świerszcza i pająka po prostu nieostre - i same obiekty za małe jak na macro (trzeba by crop'a albo lepsze zbliżenie). Ostatni zdjęcie z pieskiem - byłoby, gdyby nie białe plamy zamiast sierści - uważaj i kontroluj przepały!
Widzisz kolego,to się nazywa przemyślana krytyka.Coś ona mówi autorowi zdjęc.
'Niestaranne pstryki' - nic,no może z wyjątkiem podniesienia ciśnienia tętniczego.
Chciałbyś taką krytykę zobaczyc pod Twoimi zdjęciami ? No tak,nie zobaczysz...