Zobacz pełną wersję : GIMP 2.6.5 źle działa
Ściągnąłem niedawno najnowszego GIMP'a i mam z nim problem.
Po uruchomieniu nie mam w oknach "Przybornik" i "Warstwy..." przycisków minimalizuj i maksymalizuj/przywróć (jak w załączniku). Dodatkowo po otwarciu dowolnego pliku w "Warstwy..." nie widzę żadnych warstw, historii itp!
Miałem wcześniej wersje 2.6.4 która też tak działała. Odinstalowałem ją i ściągnąłem 2.6.5 z którą jest to samo.
Pytanie: czy ktoś też miał taki problem? Jak go rozwiązać? Starsza wersja?
Help!
Dobrze działa...
Zmienili klasy okien, żeby było bardziej photoshopowato...
Najlepiej po prostu zmaksymalizować okno ze zdjęciem i używać klawisza TAB do przywoływania narzędziówek.
Co do warstw i historii popatrz do menu Okna.
No nic... Przyjdzie się przyzwyczaić... Dzięki za odpowiedź. +
Co do warstw i historii popatrz do menu Okna.
A tego to nie rozumiem... po otworzeniu pliku w "Warstwy, kanały, ścieżki, cofnięcie" niczego nie ma. Zamykam to okienko, przechodzę do menu Okna -> ostatnio zamknięte doki i wybieram "warstwy, kanały, ścieżki, cofnięcie" i wtedy się wszytko pojawia! Ale ułatwili.... Nie kapuję.....
No nic... Przyjdzie się przyzwyczaić... Dzięki za odpowiedź. +
A tego to nie rozumiem... po otworzeniu pliku w "Warstwy, kanały, ścieżki, cofnięcie" niczego nie ma.
U mnie jest... ;)
Ja wsadziłem wszystkie potrzebne okna w przybornik jak na zrzucie i wszystko jest pod ręką i działa.
12797
No to zobaczcie... jakaś kicha że tak powiem.
Spróbuj wywalić z przybornika zakładkę warstw, a następnie wstaw. Jak nie pomoże to reinstalka całego Gimpa.
Pozdr.
Spróbuj wywalić z przybornika zakładkę warstw, a następnie wstaw. Jak nie pomoże to reinstalka całego Gimpa.
Pozdr.
Jaka reinstalka? Nic nie pomoże. Jak już coś to skasowanie katalogu gdzie ustawienia są zapisane... nie pamiętam gdzie go pod windowsem znajdziecie.
Spróbuj wywalić z przybornika zakładkę warstw, a następnie wstaw.
Nie działa :(
Jak nie pomoże to reinstalka całego Gimpa. Pozdr.
Nie działa :(
Ja wsadziłem wszystkie potrzebne okna w przybornik jak na zrzucie i wszystko jest pod ręką i działa.
Działa :) Dzięki! +