Zobacz pełną wersję : darmowy hosting www - jaki?
Zrobiłem sobie w końcu prywatną galerię www, narobiłem się przy tym jak cholera, opublikowałem na darmowym serwerze, który niby kilka lat temu dostałem podpisując umowę na internet i... lipa. Serwer chyba padł, bo innych stron na nim zamieszczonych też nie da się otworzyć.
Stąd moje pytanie: jaki darmowy hosting stron polecacie? Chodzi mi o coś, co nadawałoby się na galerię, więc nie musi mieć jakichś świetnych parametrów (tak sądzę). Ważne jednak, żeby w miarę możliwości był bez reklam, o ile to w ogóle możliwe. Znacie coś godnego uwagi?
Nie ma... ;) Lepiej weź zapłac te 60zł za rok i miej spokój.
np webd.pl
Ja się z darmowych wyleczyłem...
ew. mozesz w ovh spróbować.
Ja założyłem na www.yoyo.pl ...
Jest opcja "amatorska" z mniejszą ilościa miejsca ...
I "pro" z większą ... o ile dobrze pamiętam wersja "pro" posiada już nieszkodliwe reklamy ...
Obydwie darmowe ...
Teraz zastanawiam sie nad wykupieniem własnego serwera ...
Opłata roczna to grosze ...
Sprawdź www.inwestnet.com
Małe konto już za 25pln/rok
Ja założyłem na www.yoyo.pl ...
Jest opcja "amatorska" z mniejszą ilościa miejsca ...
I "pro" z większą ... o ile dobrze pamiętam wersja "pro" posiada już nieszkodliwe reklamy ...
Nie ma czegos takiego jak nieszkodliwe reklamy ;)
Wrzucanie reklam na swoją stronę (reklam z których sie samemu dochodu nie ma) to juz zupełna porażka.
Zaczynałem od darmowych ale zawsze mnie irytowało
a to dziś nie działa
a to reklamy
a to cośtam
Potem trafiłem na 60free w OVH (teraz juz chyba tego nie ma)
http://60free.ovh.org/pl/products/free_60free_details.html
tak też się przekonalem do OVH
http://www.ovh.pl
i za swoją stronę ze zdjęciami ( sam hosting - bo domenę http://www.dobas.art.pl dostałem za darmo jak się łapiesz w "artyzmie" to art.pl dostaniesz. Pamietam że sie nagimnastykowałem bo do kogoś tam dzwoniłem i tłumaczylem formularze nie działaly itp itd...)
placę chyba 30 PLN raz na 3 lata :)
a przede wszystkim spokoj , wsparcie techniczne i nic sie nie psuje raz na tydzień
dog_master
21.02.09, 22:08
Ja mam na boo.pl, 40zl/rok i jest okej ;)
Lepiej troszke zaplacic, nie sa to duze kwoty.
Ja mam na boo.pl, 40zl/rok i jest okej ;)
Lepiej troszke zaplacic, nie sa to duze kwoty.
ekhm... link z twojej stopki zwraca błąd ;)
:D :D może jednak nie jest ok ;)
Faktycznie, nie ma sensu skąpić paru złotych na porządny hosting. Zdecydowałem się na rozwiązanie, które polecił grizz (webd.pl). Wybrałem sobie odpowiednią opcję, zarejestrowałem się, zapłaciłem już za usługę przez "płacę z Inteligo" i... cisza. Kasa z konta wyszła, ale żaden mail z potwierdzeniem rejestracji nie dotarł. Próbowałem się zalogować, ale otrzymuję komunikat, że hasło jest błędne. Kurdę, a już myślałem, że jeszcze dzisiaj strona będzie na serwerze. Pewnie muszę z tym poczekać do poniedziałku.
No nic... Dzięki wszystkim za pomoc.
Faktycznie, nie ma sensu skąpić paru złotych na porządny hosting. Zdecydowałem się na rozwiązanie, które polecił grizz (webd.pl). Wybrałem sobie odpowiednią opcję, zarejestrowałem się, zapłaciłem już za usługę przez "płacę z Inteligo" i... cisza. Kasa z konta wyszła, ale żaden mail z potwierdzeniem rejestracji nie dotarł. Próbowałem się zalogować, ale otrzymuję komunikat, że hasło jest błędne. Kurdę, a już myślałem, że jeszcze dzisiaj strona będzie na serwerze. Pewnie muszę z tym poczekać do poniedziałku.
No nic... Dzięki wszystkim za pomoc.
Pisz do nich / dzwoń - mają bardzo dobą pomoc.
Ale na konto bym nie liczył w weekend - bo wpłata i tak muszą zaksięgować.
A ja polecam ovh.pl :) jestem bardzo zadowolona :)
dog_master
21.02.09, 23:33
Whoa, faktycznie, dzięki ;) Zmieniłam domenę, bo fotologa już niet ;)
Z darmowych to cba.pl.
Mam kilka witryn (prywatnych), działają niezawodnie, najstarsza juz ze cztery lata. Dają 1 GB miejsca na dyskach, nielimitowany transfer, domene typu twojanazwa.cba.pl, Mysql,, php, moduł statystyk domeny etc.
Jak na darmochę - rewelacja.
RadioErewan
22.02.09, 01:02
W OVH stoi serwer OC, ale to dedyk. Jakiegoś rewelacyjnego zdania o nich to nie mamy, ale cóż, mało się płaci, mało można wymagać. Niby oferta ciekawa a serwer ostatni śmiga od kwietnia, ale dyski to słabizna we wszystkich ofertach.
Ale zdecydowanie stosunek jakości do ceny o wiele lepszy jak w Home.pl (hosting klasy biznes hehehehe).
Pozdrawiam
domene typu twojanazwa.cba.pl
Podoba mi się ;) www.lapowki.cba.pl
Podoba mi się ;) www.lapowki.cba.pl
Tak. Skojarzenie uzasadnione :)
Tyle, że cba.pl jest od CBA znacznie starsze :)
BTW, przykład sympatycznej koleżeńskiej galerii na cba (http://naszagaleria.cba.pl)
Reklamy są, ale cba tylko, po oczach nie biją.
Nie ma... ;) Lepiej weź zapłac te 60zł za rok i miej spokój.
np webd.pl
Ja się z darmowych wyleczyłem...
Rowniez sie wyleczylem, od ponad roku mam na host247.pl za jakies 30 cos zlotych rocznie. Ogolnie polecam, w zeszlym roku serwer byl nie czynny 1 dzien, daja CGI-Perl (ktos tego jeszcze uzywa), PHP, bazy mySQL, kilka skrzynek pocztowych.
Ze swojej strony jeśli chodzi o darmowy hosting, mogę śmiało polecić połączenie Wikidot.com i Picas'y Googla.
W zeszłym roku z kumplem szukaliśmy platformy, przy pomocy której, można by stopniowo przenieść do sieci zdjęcia, wspomnienia i inne takie "rzeczy" związane z grupą znajomych, jaka zawiązała się wiele lat temu przy okazji kursu przewodnickiego w Studenckim Klubie Górskim.
Z jednej strony mamy farmę Wiki oferującą banalnie proste tworzenie site'u (i co było dla nas bardzo ważne budowę społeczności użytkowników ) z drugiej "magazyn Googla" . W zasadzie można by się ograniczyć do Wikidota (w wersji bezpłatnej mamy 300 MB ) lub do Googla ( który niedawno uruchomił usługę Witryny)
Jeśli ktoś byłby cieawy jak takie połączenie się sprawdza w praktyce to zapraszam tu:
http://mercedario.wikidot.com/galeria
marcinpolniak
1.03.09, 21:02
A coś darmowego, żeby pobawić się i poduczyć w Joomli?
A coś darmowego, żeby pobawić się i poduczyć w Joomli?
http://cba.pl
dają taki soft (do wyboru):
wordpress Blog
drupal CMS
e107 CMS
joomla CMS
mambo CMS
nuked-klan CMS
php-fusion-pl CMS
unak-cms CMS
xoops cms
phpBB3 Forum
punbb Forum
smf Forum
txtBB Forum
4images Galeria
coppermine tak Galeria
IMGallery Galeria
kgb Księga Gości
dokuWiki Wiki
a może www.unl.pl.
Nie wiem jak z niezawodnością bo niedawno dopiero znalazłem tą stronę ale jest bez reklam. No i w porównaniu z cba.pl ma mniej miejsca (300mb)
a może www.unl.pl.
Nie wiem jak z niezawodnością bo niedawno dopiero znalazłem tą stronę ale jest bez reklam. No i w porównaniu z cba.pl ma mniej miejsca (300mb)
Nawet nie podają (dokładnie) jakie parametry ma konto... :-x
Z darmowych to tylko profesjonaliści - np. ovh.org w tej wersji 60MB, nie pamiętam tylko jakie tam są ograniczenia. Wikidot też jest spoko.
Z płatnych - koniecznie czytać recenzje, niektóre są naprawdę daremne i sporo jest firm krzaków. Sam używam iq.pl - ale to do sporego serwisu i sporo mnie kosztuje.
Tani hosting niestety czasem jest równie zły jak darmowy.
Nawet nie podają (dokładnie) jakie parametry ma konto... :-x
Pojemność: 300mb
Transfer: bez limitów
konta pocztowe: 5
konta ftp: 1
baza danych: 6
no i tak jak napisane na stronie głównej PHP i mysql i oprogramowanie:
e-Commerce i Biznes
phpMyFAQ faqs
phpCOIN invoicing
Crafty Syntax Live Help pomoc
Help Center Live pomoc
osTicket pomoc
SugarCRM pomoc
Noah's Classifieds reklamowe
OpenX reklamowe
CubeCart sklep
Magento sklep
osCommerce sklep
phpShop sklep
Obrazki i Pliki
Coppermine galeria
Gallery 1 galeria
Gallery 2 galeria
php File Manager pliki
Power File Manager pliki
Oględziny i Statystyka
Advanced Poll sondy
LimeSurvey sondy
phpESP sondy
Simple Poll sondy
Aardvark Topsites statystyka
phpMyCounter statystyka
Różne
PHPLinks bookmarks
SiteBar bookmarks
Contact Form email
PHPlist email
Site Recommender email
phpFormGenerator formularze
WebCards kartki elektroniczne
Feed On Feeds rss
Search Engine Project wyszukiwarka
iTron Clock zekar
Społecznościowe
phpMyChat czat
phpBB forum
Simple Machines Forum forum
XMB Forum forum
PHProjekt groupware
Flat Calendar kalendarz
WebCalendar kalendarz
Advanced Guestbook księga gości
GBook księga gości
MediaWiki wiki
System Zarządzania Treścią
b2evolution blog
Pivot blog
WordPress blog
Drupal cms
Soholaunch cms
Moodle edukacja
Code Igniter framework
Coranto framework
Joomla portal
Mambo portal
ocPortal portal
PHP-Nuke portal
PostNuke portal
Xoops portal
Pojemność: 300mb
Transfer: bez limitów
konta pocztowe: 5
konta ftp: 1
baza danych: 6
no i tak jak napisane na stronie głównej PHP i mysql i oprogramowanie:
Jakie bazy? Jakie wersje, jakie ograniczenia - tego nie ma! Co z tego, ze mam 6 baz, jak potem się okazuje, ze każda ma max 1mb...
Konta pocztowe - ale jakie parametry?
ftp - jakie parametry? Jakie ograniczenia.. itd itp...
ja polecam www.hekko.pl płatne ale za rozsądną cenę rozsądna przestrzeń - bez zarzutu śmiga od co najmniej roku.
Z darmowych to tylko profesjonaliści - np. ovh.org w tej wersji 60MB, nie pamiętam tylko jakie tam są ograniczenia.
Największym ograniczeniem jest to, że ta oferta już nie żyje. :grin:
Kto miał szczęście ten się załapał, bo konto hula do dziś, ale support nie działa, ani nie da się założyć nowego konta :wink:
Zależy co komu potrzeba, ja mam swoją stronkę na www.unl.pl/ (http://www.unl.pl/) jakoś działa, zaletą jest brak reklam, pojemność dla mnie wystarczająca :wink:
pzdr
Serwer 1500MB ! Transfer miesięczny 150GB
Ja mam na tym, szybki, darmowy, z fantastico. Galerie zalozylem jednym kliknieciem.
Bez reklam z mysql.
TUTAJ (http://www.000webhost.com/178656.html)
Kilka dni temu zaoferowałem się (oczywiście za free) stworzyć stronę dziecku choremu na autyzm.
Trochę się wygoglowałem za darmowym hostingiem, zanim przypomniałem sobie, że taki temat był już poruszany na "naszym" forum ;)
Ja raczej skorzystam z propozycji:
a może www.unl.pl.
To raczej do mnie przemawia, zobaczymy jak w praktyce :
Obsługa HTML oraz PHP 5
Baza danych MySQL 5
Installatron automatyczna instalacja ponad 40 skryptów (cms : joomla,
drupal,forum : phpbb, blogi : wordpress) oraz kreator stron.
Bez limitu transferu
DirectAdmin - profesjonalny panel administracyjny
Własna darmowa domena w nazwie unl.pl
Bez reklam google. Możesz zarabiać na swojej stronie.
Aktywna funkcja mail()
300 MB powierzchni na pliki
Pełny dostęp do konta FTP
i wiele innych opcji, które poznasz po zalogowaniu.
Z PHP skorzystam na pewno przy starcie, MySQL na pewno się z czasem przyda.
jak na razie dziango ma u mnie +rep. :)
chyba friko.pl ruszyło ostatnio z jakimś darmowym hostingiem 100GB