PDA

Zobacz pełną wersję : Stan uśpienia w c4000?

marecki
28.08.04, 15:11
Czy c4000z ma stan uśpienia? Czy on się sam uruchamia bo w opcjach go nie ma. Jak to działa dokładnie?

qwerty
28.08.04, 19:16
jeli masz aparat włączony i nic nie robisz to po jakims tam czasie aparat samoistnie przechodzi w stan uspienia. Przyznam sie ze ze 2 razy mnie to spotkało i to dosyc dawno temu bo raczej staram sie wyłączac jak nie pracuję... :) Powrót z tego stanu to chyba jakakolwiek ingerencja...

marecki
28.08.04, 19:29
Zauważyłem że dzieje się coś takiego tylko czy on faktycznie wtedy nie pracuje i nie ciągnie baterii.

Rycho
5.09.04, 00:17
Mam C-700 i funkcja ta jest ustawiana w menu w zakładce SET. Jest to funkcja SLEEP i można wybrać czas 0,5; 1; 3; 5; 10 minut. Aparat przechodzi do uśpienia, gdy przez ten czas nic się nie naciska. Wyłącza wizjer i wyświetlacz i nie wiadomo co jeszcze. Budzi się go naciśnięciem dowolnego przycisku. Chwilę to trwa, ale krócej niż włączenie. Osobiście jak wiem że za chwilę będę robił zdjęcia to nie wyłączam aparatu (przy włączaniu i wyłączaniu dużo energii zużywa silnik przy wysuwaniu i chowaniu obiektywu, poza tym niepotrzebnie pracuje).

marecki
5.09.04, 09:40
Dzięki. W c4000 nie ma takiej opcji w set tylko jest ona podobno ustawiona na stałe.