Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zaślepka gorącej stopki - koniec problemu

Saboor
6.02.09, 14:50
No właśnie koniec ! dzisiaj po raz enty szukałem zaślepki i wreszcie jak
wpadła mi w łapy , wymyśliłem chyba najbardziej banalny sposób na
"zatrzymanie" tejże na miejscu , po zabiegach przedstawionych na obrazku
to małe cholerstwo siedzi na swoim miejscu i wyłazi tylko jak ja ją wyciągnę
12262

PZDR
Saboor

zonkinho
6.02.09, 16:21
Sprytne ;) Ja swoją zaślepkę niestety zgubiłem na jakieś 2 godziny po zakupie E-3 :P

caymer
6.02.09, 16:23
mi tylko przeszkadzała taka zaślepka. poszła od razu na bok.

Mirek54
6.02.09, 16:35
Sprytne ;) Ja swoją zaślepkę niestety zgubiłem na jakieś 2 godziny po zakupie E-3 :P

Mnie sie nigdy nie dalo zgubic na okreslony czas.Czasem przypadkowo znalazlem zgube

Bodzip
6.02.09, 22:47
Ja gdzieś schowałem i ... nie wiem gdzie :lol:

Karol
6.02.09, 23:10
12262

Jestem pod wrażeniem ;-). A jak się te małe obrączki z termokurczliwej izolacji pogubią...

Je jestem zwolennikiem działań prewencyjnych. Sugeruję zdjąć w diabły tą nieszczęsną zaślepkę zaraz po zakupie aparatu i schować do pudełka po nim trzymając razem z panierami albo w dobrze zabezpieczonej kieszonce torby foto i zakładać tylko na czas kiedy jest tak naprawdę potrzebna a więc w praktyce prawie nigdy... ;-)

zonkinho
7.02.09, 00:21
Mnie sie nigdy nie dalo zgubic na okreslony czas.Czasem przypadkowo znalazlem zgube

Przez ostatnio rok miałem 3 Olki i od dwóch zgubiłem. Tylko przy pierwszym była bezpieczna w kieszonce torby foto, ale za to moja znajoma zgubiła nie tylko tą zaślepkę ale i torbę z aparatem i gratami. Może jakaś zaślepkowa klątwa? :D:D

kowal73
7.02.09, 00:34
zgadzam się z ktotkiem wyjąć ze stopki, w folie zawinąć, pięć lat posłuży :D

nut3r
7.02.09, 00:51
ja dwa razy gubiłem i dwa razy znajdywałem

nie zaryzykuje 'do trzech razy sztuka' - przetestuje patent

jawi
7.02.09, 14:39
Ja zeszłej zimy zgubiłem swoją gdy byłem na działce. Pogodziłem się już z jej stratą, ale latem podczas koszenia trawy- patrzę jest. Leżała tam prawie pół roku. Po jakimś miesiącu znowu mi gdzieś wypadła. Nie mam więc już, ale w niczym mi to nie przeszkadza.

nut3r
7.02.09, 14:50
złapałem się ostatnio na tym, że jak biorę aparat innej firmy to jedną z pierwszych rzeczy które testuje to czy ta cholerna zaślepka się dobrze u nich trzyma :)

potwierdzam w pentaxie k200 trzyma super [no i manulane szkła się fajnie podpina - żadnych chipów etc nie trzeba]

Adrian
9.02.09, 16:36
Mnie jakoś rażą styki bez zaślepki. Czuje chęc osłoniecia ich natyczmiast, dlatego dzięki z apatent do zaslepki - 2 zgubiłem.

Dorzuciłem do rep Saboor