Zobacz pełną wersję : Zaślepka gorącej stopki - koniec problemu
No właśnie koniec ! dzisiaj po raz enty szukałem zaślepki i wreszcie jak
wpadła mi w łapy , wymyśliłem chyba najbardziej banalny sposób na
"zatrzymanie" tejże na miejscu , po zabiegach przedstawionych na obrazku
to małe cholerstwo siedzi na swoim miejscu i wyłazi tylko jak ja ją wyciągnę
12262
PZDR
Saboor
Sprytne ;) Ja swoją zaślepkę niestety zgubiłem na jakieś 2 godziny po zakupie E-3 :P
mi tylko przeszkadzała taka zaślepka. poszła od razu na bok.
Sprytne ;) Ja swoją zaślepkę niestety zgubiłem na jakieś 2 godziny po zakupie E-3 :P
Mnie sie nigdy nie dalo zgubic na okreslony czas.Czasem przypadkowo znalazlem zgube
Ja gdzieś schowałem i ... nie wiem gdzie :lol:
12262
Jestem pod wrażeniem ;-). A jak się te małe obrączki z termokurczliwej izolacji pogubią...
Je jestem zwolennikiem działań prewencyjnych. Sugeruję zdjąć w diabły tą nieszczęsną zaślepkę zaraz po zakupie aparatu i schować do pudełka po nim trzymając razem z panierami albo w dobrze zabezpieczonej kieszonce torby foto i zakładać tylko na czas kiedy jest tak naprawdę potrzebna a więc w praktyce prawie nigdy... ;-)
Mnie sie nigdy nie dalo zgubic na okreslony czas.Czasem przypadkowo znalazlem zgube
Przez ostatnio rok miałem 3 Olki i od dwóch zgubiłem. Tylko przy pierwszym była bezpieczna w kieszonce torby foto, ale za to moja znajoma zgubiła nie tylko tą zaślepkę ale i torbę z aparatem i gratami. Może jakaś zaślepkowa klątwa? :D:D
zgadzam się z ktotkiem wyjąć ze stopki, w folie zawinąć, pięć lat posłuży :D
ja dwa razy gubiłem i dwa razy znajdywałem
nie zaryzykuje 'do trzech razy sztuka' - przetestuje patent
Ja zeszłej zimy zgubiłem swoją gdy byłem na działce. Pogodziłem się już z jej stratą, ale latem podczas koszenia trawy- patrzę jest. Leżała tam prawie pół roku. Po jakimś miesiącu znowu mi gdzieś wypadła. Nie mam więc już, ale w niczym mi to nie przeszkadza.
złapałem się ostatnio na tym, że jak biorę aparat innej firmy to jedną z pierwszych rzeczy które testuje to czy ta cholerna zaślepka się dobrze u nich trzyma :)
potwierdzam w pentaxie k200 trzyma super [no i manulane szkła się fajnie podpina - żadnych chipów etc nie trzeba]
Mnie jakoś rażą styki bez zaślepki. Czuje chęc osłoniecia ich natyczmiast, dlatego dzięki z apatent do zaslepki - 2 zgubiłem.
Dorzuciłem do rep Saboor