Zobacz pełną wersję : profile NeatImage dla e-30
Informuje, ze wlasnie utworzylem i przekazalem tworcom programu NeatImage dwa zestawy profili sprzetowych dla e-30 do usuwania szumow z jpg przy odszumianiu 'standard' i 'slabo'.
Zostaly umieszczone na stronie produktu:
http://www.neatimage.com/noise-profiles/digital-cameras/Olympus/download.html#Olympus-E-30
Na tej stronie znjadziecie rowniez moje profile dla e-410 oraz inne, stworzone przez symaptykow NeatImage z calego swiata.
Pozdrawiam klubowiczow!
Pogratulowac:wink:
Z godnych polecenia programow odszumiajacych tylko Neat Image ma profile, prawda?
Jakby jeszcze ktoś z posiadaczy E-30 wrzucił kilka raw'ów na raw.fotosite z wysokiego ISO to się pewnie plusiki posypią :)
Jakby jeszcze ktoś z posiadaczy E-30 wrzucił kilka raw'ów na raw.fotosite z wysokiego ISO to się pewnie plusiki posypią :)
i bez tego plusik dodałem, mi na grzyba ale wkład trzeba docenić.
Jesli jest zapotrzebowanie na pliki ORF z e-30, to prosze wyspecyfikowac jakie bylyby interesujace. Nie mam czasu aby robic cale serie i sceny z roznymi ISO ze statywu, ale pojedyncze 'zamowienia' moge zrealizowac i wrzucic na ftp raw.fotosite.pl do upload, jesli bede mial tam prawa do zapisu - nie probowalem jeszcze.
Pozdrawiam!
A tak, jestem bardzo zainteresowany - ISO 1000, 1600 i może 2000. Najlepiej długa ogniskowa (150 - 200 mm)
W katalogu upload masz prawa do zapisu, musisz siętylko połączyć przez klienta FTP.
Pozdrawiam i dziękuję :)