PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z otwieraniem ORF w Photoshopie CS3

Pieciek
26.01.09, 23:42
Witam,

29 stycznia idę na ważny dla mnie koncert, w sumie też obiecałem zdjęcia na stronę Agencji, która się zajmuje organizacją imprez w moim mieście, ale właśnie zauważyłem ze mam problem - mam e520, ustawioną na robienie jpg+raw, ale od pewnego czasu nie mogę rawów otwierać w Photoshopie CS3 - w camera raw (mam oryginała zeby nie było :] :) ) wyskakuje mi info NIE MOŻNA WYKONAĆ POLECENIA PONIEWAŻ TO NIE JEST PRAWIDŁOWY TYP DOKUMENTU. Dzieje się tak dopiero od jakiegoś czasu, wcześniej bez problemu otwierałem rawy. Chce mieć zdjęcia w jpg i rawach zeby potem w razie pomyłki w ustawieniach (oczywiście pomijając ostrość bo z tym już sie za bardzo nie zawalczy jak sie spsuje samemu:) )aparatu móc w Camera Raw je skorygować, a tu klops... Co z tym fantem zrobić? Jeśli nie w tym miejscu napisałem posta to przepraszam, jestem tu nowy :)

Pozdrawiam,
Pieciek
:esystem2::esystem:

Ania_
26.01.09, 23:57
Może reinstall programu pomoże (zwłaszcza, że rozumiem wcześniej działało)? Czasem się dzieją dziwne rzeczy. :wink:

Pieciek
27.01.09, 00:05
Może reinstall programu pomoże (zwłaszcza, że rozumiem wcześniej działało)? Czasem się dzieją dziwne rzeczy. :wink:

Ale ja właśnie jestem po formacie :) nawet nie mam drukarki zainstalowanej, tylko sterowniki, antywirus, internet, i musowo photoshop :) i dzieje sie tak na conajmniej 3 kompach (na tylu sprawdzałem)

Mirek54
27.01.09, 00:07
Instalnij darmowa picasse-zobacz czy ona otwiera.

Moze jakis trojanik sie zadomowil.Nie wiem czy net framework nie jest potrzebny.Moze szopa uaktualnij.

RadioErewan
27.01.09, 00:21
Przeprowadź aktualizację ACR. E520 był obsługiwany od nie pamiętam której wersji ACR, ale na bank nie od najstarszej z CS3.
Update najłatwiej wywołać z Bridge'a (z menu Help).

Pozdrawiam

Pieciek
27.01.09, 00:42
Przeprowadź aktualizację ACR. E520 był obsługiwany od nie pamiętam której wersji ACR, ale na bank nie od najstarszej z CS3.
Update najłatwiej wywołać z Bridge'a (z menu Help).

Pozdrawiam

Dzieki Radku;) właśnie aktualizuje PS - sciaga mi sie Adobe ExtendScript Toolkit 2 - mam nadzieje ze później bedzie CameraRaw... :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Dzieki Radku;) właśnie aktualizuje PS - sciaga mi sie Adobe ExtendScript Toolkit 2 - mam nadzieje ze później bedzie CameraRaw... :)

Dziekuje ;) Update Photoshopa pomogł :))) juz otwieram rawy w camera raw :)

Pozdrawiam,

Pieciek
:esystem2::esystem: