Zobacz pełną wersję : C-700 - zmiana AV OUT na PAL?
Może mnie ktos oświecić jak zmienić standard wyjścia AV na PAL?
Pozdrówka!
Zbyszek H
Chodzi o przesyłanie zdjęć do telewizora przez wejście antenowe ? Potrzebny byłby modulator TV przetwarzający sygnał Video na pełny sygnał TV.
Nie przez antenę tylko przez zwykłe wejście AV Cinch (ew. EURO) - obecnie czarno-białe -NTSC
Pozdrówka!
Zbyszek H
To potrzebny będzie konwerter np. taki:
http://www.goldenshop.com.hk/AI-trad/Misc_htm/m_pal2n.htm
Może na Allegro jest coś takiego?
Nie wiem, czy przypadkiem pytanie nie jest źle sformułowane...Czy chodzi o to jak w aparacie Olympus zmienić standard sygnału wizji na wyjściu TV-OUT?
wejście do MENU :arrow: mode menu :arrow: strzałką w dół do setup :arrow: strzałka w prawo :arrow: strzałka w dół :arrow: video out :arrow: PAL
Tak w każdym razie jest w C-740...
Ale w C-700 nie ma chyba takiej opcji. Standard zależy od wersji (USA/Europa). Przynajmniej tak wynika z opisu:
http://www.steves-digicams.com/2001_reviews/c700uz_pg2.html
Nie wiem, czy przypadkiem pytanie nie jest źle sformułowane...
No przecie napisałem prawie to samo co Ty :lol: .
Standard zależy od wersji (USA/Europa)
A ja mam chyba właśnie "taki ładny amerykanski" :lol:
W menu faktycznie nic takiego nie zauważyłem, ale miałem nadzieję że gdzieś..., jakaś "sztuczka".....
Dzięki
Pozdrówka!
Zbyszek H
No przecie napisałem prawie to samo co Ty :lol:
Niby tak, ale nie wszyscy zrozumieli jednakowo, a wystarczyło dodać "na wyjściu AV w aparacie Olympus XXXX" - na forach jest taka zasada, że należy podać jak najwięcej danych w pytaniu, żeby nie trzeba było się zastanawiać, "co autor miał na myśli, mówiąc..." :D
No przecie napisałem prawie to samo co Ty :lol:
Niby tak, ale nie wszyscy zrozumieli jednakowo, a wystarczyło dodać "na wyjściu AV w aparacie Olympus XXXX" - na forach jest taka zasada, że należy podać jak najwięcej danych w pytaniu, żeby nie trzeba było się zastanawiać, "co autor miał na myśli, mówiąc..." :D
Przecież forum jest o Olympusach, a nie o telewizorach i w temacie był podany model aparatu, ale jeśli faktycznie zamotałem to PRZEPRASZAM :wink:
Pozdrówka!
Zbyszek H
Myślę, że szkoda czasu na dalszą dyskusję :?
Żle zinterpretowałem pierwsze pytanie i stąd całe to nieporozumienie
może pomoże wgranie firmware'u od wersji europejskiej aparatu?? taki manewr działa w kartach graficznych, więc jest prawdopodobne że zadziała i w aparacie. jednak ryzykujemy unieruchomieniem aparatu.
Ale zamotaliście ten temat. Odpowiedz jest prosta- jak masz C-700 z NTSC kupiony w USA ( też mam taki ) to nie męcz się w naciskanie przycisków. Tego się nie da zmienić.
może pomoże wgranie firmware'u od wersji europejskiej aparatu?? taki manewr działa w kartach graficznych, więc jest prawdopodobne że zadziała i w aparacie. jednak ryzykujemy unieruchomieniem aparatu. Nie wiem czy tak sie da. W tym przypadku chyba taniej i bezpieczniej jest kupić telewizor z NTSC