Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Z C8080 na e520 i kupno w Euro RTV AGD

pschemo
22.01.09, 20:59
Czołem =]

Mój 8080 przestał mi wystarczać... =[
Więc postanowiłem przejść na lustro =]

W Euro RTV mają promocję na dual kit 520 (14-25 i 40 - 150mm) za 1899zł.
Czy jest to dobra cena? Miałem wrażenie że widziałem taki kit za 1400zł (link z forum) ale nie mogę odnaleźć tego sklepu... =\

Powiem szczerze że myślę o Euro ze względu na ich system rat 0%.
Czy ktoś kupił tam aparat?
Słyszałem plotki że tam jest sprzęt gorszej jakości.. Prawda to czy bujda ?

Będę wdzięczny za opinie odnośnie ceny oraz kupna w tej sieci sklepów =]

Pozdrawiam,
Przemek

Ania_
22.01.09, 21:18
Koniecznie sprawdź ich system ratalny od podszewki, 2 lata temu próbowałam tam nabyć kompakt, okazało się, że niestety, ale ich raty są obowiązkowo ubezpieczone, co podnosiło cenę sprzętu. O ile jednak dobrze pamiętam takie praktyki są już zabronione i teraz 0% jest prawdziwym 0%, jednak lepiej się upewnić wcześniej niż rozczarować. :wink:

epicure
22.01.09, 21:35
Ostatnio kupowałem w Euro na raty i nie płaciłem za ubezpieczenie. Faktycznie wychodzi 0%, chociaż do niedawna były z tym problemy.

MeWash
22.01.09, 21:38
Rok temu kupowałem dual kita E-510 w ratach 30 x 0% i tak było, że cena / 30 i ani grosza więcej. Żadnych ubezpieczeń itp. Teraz kupuję dla żony laptopa w identycznych ratach: cena / 30 i ani grosza więcej. Na ceneo.pl cena tego laptopa w Euro RTV AGD plasuje się mniej więcej pośrodku rankingu ale przynajmniej nie muszę wywalać całej gotówki, a rata 56 zł to jak takie 'większe' zakupy w Biedronce ;) a laptopem już się może żona bawić ;)

emc2
22.01.09, 21:52
Cena, którą podałeś za dual kit E-520 jest dobra, zwłaszcza biorąc pod uwagę raty.
A za 1400 mógł być jedynie dual kit E-410/420.

pschemo
23.01.09, 00:42
Dzięki emc2, bo już się bałem że nadrabiają sobie te raty zawyżoną ceną =]

Jutro jeszcze raz pójdę sobie podotykać.. =D Ciekawe że te e510 z dwoma szkiełkami jest o 100zł droższy .. =O

Dopytam się też na wszelki wypadek o jakieś haczyki i mam nadzieję że w weekend zacznę przygodę z lusterkiem =DD

Pozdr,
Przemek

Jounin
23.01.09, 01:54
"Ciekawe że te e510 z dwoma szkiełkami jest o 100zł droższy .. =O"

Ostatnio przeglądając i śledząc ceny 520 też zauważyłem że 510 z tymi samymi szkłami jest droższa, co nie powiem zdziwiło mnie :) 1899zł w ratach 0% to bardzo dobra cena, chodź kilka miesięcy temu była troszkę tańsza :(

Teraz takich haczyków nie ma, jeśli jest napisane 0% to można sobie spokojnie przeliczyć i wychodzi faktycznie 0% (wszystkie haczyki pewnie ukryte są już w cenie sprzętu:D)

ziemia01
23.01.09, 10:38
ja kupowałem jedną rzecz w kwietniu i musiałem wziąść na 6 rat bo przy 20 doliczali ubezpieczenie i nie chcieli z tego zrezygnować. Czytałem w necie (chyba na naszym forum), że dużo zależy od sklepu. Ja osobiście mam ograniczone zaufanie do tego sklepu, tak jak większość moich znajomych, którzy tam coś kupowali. Szwagier to szybko spłacał raty w 6 miesięcy bo miało być bez odsetek a potem się okazało, że jednak są a jak spłaci w 6 miesięcy to nie będzie.

misiek1928
23.01.09, 11:43
W Euro to jest kwestia źródła zarobków. Ja brałem E510 w okolicach sierpnia zeszłego roku. Były już raty 30x0% i owszem część ludzi dostawała na takich zasadach. Ja mam umowę zlecenie i umowę o dzieło i z tego względu musiałem wziąć ubezpieczenie przymusowo. Ale tak czy inaczej wziąłem bo 30 niskich rat ma ten plus, że spłacam sobie np. po dwie lub po trzy na raz, ale jak nie mam w danym miesiącu kasy to mogę jedną :)
Dużo nie przepłaciłem bo jedyny koszt to było ubezpieczenie.

kubi
23.01.09, 19:54
pschemo kupowałem w FOTOJOKER ostatnio dualkita za 1888 zł

Karol
23.01.09, 20:15
A ja tak zapytam z ciekawości - nigdy nic nie brałem na raty:
- czy oprócz chwilowego braku całej kasy na sprzęt zakup na raty może mieć jakiekolwiek inne uzasadnienie?

kubi
23.01.09, 20:38
A ja z kolei praktycznie wszystko (jeśli chodzi o sprzęt) biorę na raty :| nie mam możliwości odkładania, zaoszczędzenia i tak juz się kręci od dłuższego czasu, ale mamy z żoną zamiar zmienić to w najbliższym czasie.
MZ kupno na raty = brak gotówki na zakup towaru. Innego uzasadnienia nie ma. Bo jeśli ktoś mógłby/byłby w stanie kupić za gotówkę to z pewnością nie dałby bankowi zarobić.

Dualkit E520 w Fotojokerze już za 1838 zł.

pschemo
28.01.09, 13:16
Kończąć wątek..

MAM LUSTRO =DDDDD
Teraz tylko sesja i zaczynam uczyć się sprzętu =]

Co do samego EURO..
Pomimo że miał wystarczyć dowód to jednak nie wystarczył.
Po dwóch dniach weryfikacji przez bank dowiedziałem się że mam przynieść zaświadczenie o zarobkach.

Dopiero po tym bank udzielił kredytu.
Ale rzeczywiście nie ma dodatkowych opłat, z ciekawostek, wziąłem przedłużoną (5 letnią gwarancję) co kozztowało mnie około 300zł.

kierass2
28.06.09, 11:50
[raty - to przekłamany i do **** system - żeby kupic na raty 0% to trzeba umowe kredytową podpisac na rok a tylko jest wzminka taka mała że mozna spłacić max w 6 ratach aby całkowity koszt kredytu równał sie cenie towaru - także "30rat" to jedna wielka bzdura. Mało tego w umowie musimy podpisać że godzimy sie na udzielenie kredytu na około 10000zł bo jak byśmy chcieli cos wziąć jeszcze na raty to właśnie to pod to podlega - radze bardzo uważnie czytać te ich poje...ne umowy bo można sie nieźle naciąć i wkur..ić!!! - Ja zakupiłem sprzęt ale jak w domu spokojnie przestudiowałem umowe - to wystarczy że 1 dzień się spóźnimy ze spłatą raty i z automatu kredyt staje sie dla nas bardzo drogim i wogóle nie opłacalnym kredytem - ( przeistacza się w kredyt na większą ilość rat poto aby banki sobie zarobiły i wydmuchały klienta na maxa~!!! - NIE POLECAM

epicure
28.06.09, 13:05
Nawet jak masz kredyt na 1000 rat, to możesz go spłacić wcześniej, w kilku ratach.

kurokial
28.06.09, 14:09
W czerwcu u/r kupowałem w euro coś mniej więcej za 2600 zł na 20 rat 0%. Raz zapomniałęm o terminie spłaty i 40 złotych od razu naliczają. Druga sprawa to taka, że mam jakieś poj... ubezpieczenie od straty pracy etc no i co z tego straciłem pracę a płacić trza! Jedyne co w tym dobre to fakt, że mnie wystarczył tylko dowód, potem krótka rozmowa telefoniczna z bankiem i wyszedłem ze sklepu z towarem.

Bo.
28.06.09, 15:26
A ja tak zapytam z ciekawości - nigdy nic nie brałem na raty:
- czy oprócz chwilowego braku całej kasy na sprzęt zakup na raty może mieć jakiekolwiek inne uzasadnienie?

wszystko oczywiscie zależy od umowy kredytowej ale zakładając , że jest na 0% to im dłuzszy czas spłaty tym bardziej zasadne jest wziąć kredyt właśnie wtedy gdy ma się kasę na zakup.