Zobacz pełną wersję : Nowa promocja na e-3 - POTWIERDZONA
Radku, a czy masz jakieś info co się stanie z ceną na E-3 po Nowym Roku jak się skończy promocja ? :)
Ale czad. Jedna promocja się kończy, inna zaczyna. Za niemieckim Olympusem - kto zakupi E-3 w okresie 1.01-31.03.2009 dostanie gratis do wyboru:
FL-50R
lub SRF-11 Ringblitz-Set inkl. FR-1 Adapter-Ring
lub ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4,0-5,6
lub ZUIKO DIGITAL ED 50 mm makro 1:2,0
lub Zuiko Digital 25mm 1:2.8 Pancake, FL-36r i Swing Bag
Nie mam więcej pytań.
Źródło: http://photoscala.de/Artikel/Olympus-Aktionspakete-mit-E-3-oder-E-30
Ja tez, szeroki kat by sie przydal...no coz, zalapie sie "tylko" na FL50R.
Ale czad. Jedna promocja się kończy, inna zaczyna. Za niemieckim Olympusem - kto zakupi E-3 w okresie 1.01-31.03.2009 dostanie gratis do wyboru:
FL-50R
Nie mam więcej pytań.
Ja piee....
Ale z tego, co widzę, to w Niemczech goły E-3 kosztuje 1300 juro (+ lampa gratis), a u nas w przeliczeniu - 950 juro (+ lampa gratis).
Albo ja coś źle widzę...
Teraz, to opłaca sie kupować w PL i wywozić do Niemiec. A kiedyś było na odwrót hihihi
Ciekawią mnie ceny tych zestawów, które zapowiadają... Teraz pojawiło się dużo FLek w dobrych cenach, moze wtedy pojawią się np. flesze do makro w dobrej cenie? ;)
Jeżeli te rewelacje co do promocji E-3 i E-30 się sprawdzą to będzie niemały orzech do zgryzienia wybierajac nową puchę. E-3 z lampą pierscieniową ktora kosztuje z kontrolerem ok 2000zł to masakryczna oferta.
Jeżeli te rewelacje co do promocji E-3 i E-30 się sprawdzą to będzie niemały orzech do zgryzienia wybierajac nową puchę. E-3 z lampą pierscieniową ktora kosztuje z kontrolerem ok 2000zł to masakryczna oferta.
Tak - ludzie będą mieli zagwozdki, wszystkie te zestawy są kuszące - 9-18, 50-tka, Fl-50, lampa pierścieniowa no i Pancake + Fl-36R... Ludzie dostaną trochę sprzętu do ręki, ceny na rynku wtórnym trochę polecą..
Trochę bałagan się zrobił. Proszę o wydzielenie do nowego wątku albo do wątku o E-3 postów #1035 (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=260468&postcount=1035), #1036 (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=260472&postcount=1036), #1038 (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=260657&postcount=1038), #1039 (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=260713&postcount=1039) o ile któryś z modów uzna to za stosowne...
Potwierdza się, że teraz Olympus walczy o klienta gratisami. I że każde zakończenie jednej promocji będzie zapewne niosło ze sobą następną. Producenci walczą o rynek bezwzględnie, trzeba reagować.
Bardzo miłe te nowe promocje - jeśli się potwierdzą, a raczej wszystko na to wskazuje. Jeśli jeszcze ceny będą spadać, to już prawdziwy raj. Ale pewnie nie będą spadać tak szybko jak byśmy tego sobie życzyli...
Zgadzam się z Ktotkiem, podaż sprzętu na rynku wtórnym też będzie nie do przecenienia.
O mamuniu... nie mozna bylo tak juz w sierpniu? ;)
Mimo wszystko, zacnie i pieknie z ta nowa promocja :)
Oj mieć nadzieje, że i u nas nadejdzie taka promocja. Byłoby to pocieszenie dla tych co się na obecną promocje nie załapali.
Łudzę się tym, że nie ogłosili jej u nas tylko z tego powodu, że trwa szał zakupów przedświątecznych.
Łudzę się tym, że nie ogłosili jej u nas tylko z tego powodu, że trwa szał zakupów przedświątecznych.
zastanawiają się jeszcze, czy takie bonusy dawać też cropującym :wink:
O mamuniu... nie mozna bylo tak juz w sierpniu? ;)
Mimo wszystko, zacnie i pieknie z ta nowa promocja :)
A mi się to nadal nie podoba. Już mam szkła, lampę ...,chcę tylko za przyzwoite pieniądze kupić sam korpus, a tymczasem olympus uszczęśliwia wszystkich na siłę i czyści magazyny z akcesoriów :P
A mi się to nadal nie podoba. Już mam szkła, lampę ...,chcę tylko za przyzwoite pieniądze kupić sam korpus, a tymczasem olympus uszczęśliwia wszystkich na siłę i czyści magazyny z akcesoriów :P
Kupisz zestaw i sprzedasz niechciane elementy na allegro...
Ładne marże muszę być na wszystkie te akcesoria, skoro takie promocje opłacają się producentowi :roll:
wujek.samo.h
23.12.08, 20:57
Kupisz zestaw i sprzedasz niechciane elementy na allegro...
Co tydzień nowy e3 (nawet niewyjmowane z pudełka), co tydzień nowe bonusy.... ;)
Ceny 50/2, 9-18 spadna ? (na Allegro)
Ceny 50/2, 9-18 spadna ? (na Allegro)
Zapewne. Fl-50R z takiej dystrybucji można było kupić za 1000-1200zł. Jak ktoś chce kupić któryś z akcesoriów objętych promocją i jest zdecydowany będzie mógł (o ile promocja ruszy u nas) wstawić ogłoszenie do działu "kupię"... Z pewnością znajdą się zainteresowani samym korpusem... Kupujący dostanie dobrą cenę a sprzedający pewność, że sprzeda "na pniu"...
Przypominam, że póki co piszemy o hipotetycznej promocji - na podstawie informacji z Olympus.de
Fajnie się zapowiada, bo mam zamiar kupić ZD 9-18 :)
I do tego Olek otwiera nowa fabryke w Vietnamie-beda walczyc z optyka.Podobno Pentax juz tam dziala.Moze cos wspolnego i nowego wymysla.
Beim Kauf einer E-30 gibt's zwischen dem 1.1.2009 und dem 31.3.2009 den Swingbag dazu. Alle, die bereits Besitzer einer E-System Kamera sind und ihr System um die E-30 erweitern wollen, bekommen
einen Treue-Bonus: Sie können zwischen dem HLD-4 Powergriff und dem kabellosen Blitz FL-36R wählen.Kupisz E 30 dostaniesz lampe FL 36R lub HLD-4.A ten Swingbag co kazdy dostanie do tego to po prostu cos takiego co na fotce
Jak ta promocja wejdzie to juz nie będe miał wyboru. Trzeba bedzie wziąć E-3 bo "wiecej" do niego dają niż do E-30
Piotr Grześ
23.12.08, 23:09
Jak ta promocja wejdzie to juz nie będe miał wyboru. Trzeba bedzie wziąć E-3 bo "wiecej" do niego dają niż do E-30
A i kawał porządnej puchy będziesz miał, a nie jakiś plastik fantastik:)
też prawda :)
[..]A ten Swingbag co kazdy dostanie do tego to po prostu cos takiego co na fotce
SWING BAG wygląda innaczej, przypomina wyglądem Lowepro SlingShot 100
http://fotozakupy.pl/plecak/olympus-swing-bag,8378s
Czasami plastik jest lepszy niż metal.
To wszystko zalezy jaki plastik (ilosc polimerow, zywic, kompozytow potocznie nazywanych plastik jest dluga i szeroka) i zalezy jaki metal (tutaj podobnie). W przypadku korpusu E-3 i jego odlewu magnezowego nalezy rozpatrywac nie tylko wytrzymalosc ale rowniez mase a wlasciwie mase w odniesieniu do gestosci wlasciwej stopu (i co za tym idzie wytrzymalosci na kg masy). Mysle, ze taki wspolczynnik moglby przebic kompozyt weglowy...tyle, ze nikt jeszcze nie wymislil sposobu na masowe produkcje (wtrysk) takiego kompozytu...zawsze na jakims etapie zachaczy to o prace ludzkich rak co bedzie sie rownalo wzrostowi kosztu produktu. Odlew magnezowy to odlew dokladnosciowy, (w prozni, pod cisnieniem), realnie dokladnosc takiego odlewu zamyka sie nawet w 0,01 mm, co w przypadku wiekszosci wyrobow jest i tak ho ho ho za duzo. Kolejny plus, w godzine mozna natrzaskac tysiace takich odlewow.
I do tego Olek otwiera nowa fabryke w Vietnamie-beda walczyc z optyka.Podobno Pentax juz tam dziala.Moze cos wspolnego i nowego wymysla.
Beim Kauf einer E-30 gibt's zwischen dem 1.1.2009 und dem 31.3.2009 den Swingbag dazu. Alle, die bereits Besitzer einer E-System Kamera sind und ihr System um die E-30 erweitern wollen, bekommen
einen Treue-Bonus: Sie können zwischen dem HLD-4 Powergriff und dem kabellosen Blitz FL-36R wählen.Kupisz E 30 dostaniesz lampe FL 36R lub HLD-4.A ten Swingbag co kazdy dostanie do tego to po prostu cos takiego co na fotce
To nie jest swingbag - to torba dla kobiet.
Syd Barrett
26.12.08, 19:11
też uważam - kupić z czym dają i od razu sprzedać zbędne rzeczy. Ciekawe o ile spadnie cena samego korpusu na allegro?
[..]zachaczy[..] - zahaczy? ;)
Ciekawe o ile spadnie cena samego korpusu na allegro?
Na alledrogo jest od kilku dni e3 w kup teraz za 2700 - chętnych brak. Myślę, że realnie w okolicach marca - kwietnia za ok 1900-2200 będą chodzić.
Na alledrogo jest od kilku dni e3 w kup teraz za 2700 - chętnych brak. Myślę, że realnie w okolicach marca - kwietnia za ok 1900-2200 będą chodzić.
Cytuję z aukcji:
Użytkowany był kilka razy (sesje plenerowe)
Zważywszy na cenę zupełnie nowego aparatu i wartość gratisowej lampy ta oferta z Allegro nie jest jakaś rewelacyjna. 3700 - 1200 = 2500 -aparat zupełnie nowy, przyjemność bycia pierwszym właścicielem. Fl 50R za 1200 spokojnie można sprzedać w zasadzie "na pniu". Ludzie potrafią liczyć...
Myślę, że realnie w okolicach marca - kwietnia za ok 1900-2200 będą chodzić.
Też mi się tak wydaje. Poza tym fakt można sprzedać lampę i "odzyskać" 1200 zł, dla mnie osobiście byłoby lepiej, gdybym mogła kupić za 2500zł samo body bez późniejszego "kołysania się" z lampą. Jednak co innego się uzbierać 2,5k, niż 3,7 ;)
TAK! Pytajnik z tytułu wątku można skasować - mamy nową promocję!
“Rozbuduj swój system" (http://www.partner.olympus.pl/2009.01.01_E-3_promocja_rozbuduj_swoj_system.html)
Jest tak jak przypuszczaliśmy przy czym kto nie potrzebuje dodatkowych akcesoriów może otrzymać zwrot 700zł, co przy wartości gratisów jest niespecjalna rekompensatą... Szczegóły w linku powyżej...
No i pięknie. Jeszcze tylko niech zaserwują jakąś fajną promocję na E-30.
No i pięknie. Jeszcze tylko niech zaserwują jakąś fajną promocję na E-30.
Jest też:
Promocja: Olympus E-30 – Zabierz go ze sobą. (http://www.partner.olympus.pl/2009.01.01_E-30_promocja_zabierz_go_ze_soba.html)
No proszę... Tylko w porównaniu do promocji na E-3, ta na E-30 wygląda nieco blado. Ale na początek dobre i to.
woha!
kapitalnie :D
gdyby jeszcze e-30 dawali z twin flashem :D ;)
Ring flash, 9-18, 50ka... nieźle :shock:
Coś czuję, że znowu będzie wysyp nowych olyklubowiczów :) No i dużo sprzętu na allegro.
I prawidłowo! Spopularyzuje się trochę E-System :)
Hehe, ja się cieszę z promocji na E-30 :mrgreen:
Jeszcze chwila i naprawdę zastanowię się mocniej nad E-3...
Hm, we mnie (napisałem celowo) promo na E-30 nie trafia. Gripa nie potrzebuję/ nie chcę a FL-36 mam.
I wreszcie do licha chciałbym zobaczyć ten aparat do kupienia. Bez znajomości rzeczywistej ceny na półce dalsza dyskusja to czysty onanizm sprzętowy.
A EUR już po 4,20 wrr.
Świetna sprawa. Dla każdego cos miłego - fajnie, że się oficjalnie potwierdziło.
Który inny system daje takie możliwości?
Zestaw lampy pierścieniowej z kontrolerem (nowej) to obecnie minimum 2000 zł.
Dla porównania: zestaw E-520 Makro & Medycyna z taką samą lampą (dodatkowo obiektyw ZD 50/2 i torba) zaczyna się od 5199 zł.
Czekam na 9-18 z takich zestawow. Mam nadzieje ze cena bedzie oscylowala w okolicach 1200 zl. Tak wogole to czekam na FL-50R bo kupon wyslalem juz 3 tyg. temu :lol:
Cieszy, Oly ostro idze z promocja...niestety daje nam to obraz ile tak naprawde kosztuje ten sprzet, bo do korpusu o wartosci 3600 zl dawac gratis o wartoci ok 2000 zl (pierscieniowy ring flash) ?
I tak jest dobrze, bo C i N jest mniej aktywny jesli chodzi o promo.
na zdjęciu promocji E3 posiada grip - zgodnie z przepisami iż reklama nie powinna wprowadzać w błąd on jest w zestawie? Nie znalazłem informacji ze to tylko body?
RadioErewan
5.01.09, 14:31
Też mi się tak wydaje. Poza tym fakt można sprzedać lampę i "odzyskać" 1200 zł, dla mnie osobiście byłoby lepiej, gdybym mogła kupić za 2500zł samo body bez późniejszego "kołysania się" z lampą. Jednak co innego się uzbierać 2,5k, niż 3,7 ;)
Olek jednak woli by na rynek trafiło więcej sprzętu. Mogą zamiast promocji zwrócić ci 700 zł.
Pozdrawiam
Olek jednak woli by na rynek trafiło więcej sprzętu. Mogą zamiast promocji zwrócić ci 700 zł.
Pozdrawiam
Więcej sprzętu = większe przywiązanie ;)
lepsze wskaźniki
Więcej sprzętu(lampy, obiektywy) - lepsze foty :)
FL-50R
Nie mam więcej pytań.
A jako, ze mialem kupic ring flasha i tak, i tak, i przy okazji nowy aparat, wyhchodzi na to, ze upieke dwie pieczenie na jednym ogniu.
RadioErewan
6.01.09, 04:06
Hmmm, zwiększają ilość akcesoriów na rynku, w rękach użytkowników, na Allegro. Strategia świetna, jeżeli ich na to stać globalnie.
Pozdrawiam
EuroLiberty
6.01.09, 05:17
Pozdrawiam
IMO chcieli uczynić ofertę maksymalnie atrakcyjną. Dodatek w postaci obiektywu, którego wartość rynkowa wynosi 2000zł lepiej wygląda niż cash back czy też upust do wysokości kosztów jego produkcji czyli pewnie owych 700zł. W ten sposób wilk jest syty i owca cała :wink:
Taka promocja, to przecież nic innego jak oferta zestawów kitowych. Różni je od zestawów kitowych konkurencji różnorodność i FAKTYCZNA, nie zaś pozorna atrakcyjność. Dostać upust na obiektyw, a dostać go za free stanowi różnicę ;-)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
A może Olek po prostu czyści w ten sposób magazyny? Sprzęt jest wart tyle ile ludzie skłonni są za niego zapłacić. Lampy pierścieniowe za 2 koła raczej nie schodziły zbyt dobrze.
A może Olek po prostu czyści w ten sposób magazyny?
Tylko co to zmienia?
A może Olek po prostu czyści w ten sposób magazyny? Sprzęt jest wart tyle ile ludzie skłonni są za niego zapłacić. Lampy pierścieniowe za 2 koła raczej nie schodziły zbyt dobrze.
W nowych obiektywach np. 14-54 II jest inny uchwyt do podwójnej lampy, ringflash można założyć za pomocą adaptera na 2 małe szkła makro 50 i 35. Możliwe, że planują wypuścić nowe lampy z uniwersalnym uchwytem, który będzie działał z nowymi obiektywami typu 14-54 II jak i zapowiadanym obiektywem 100mm F2 Macro :wink:
Jak na umierający system to sporo się dzieję.... co ???
W nowych obiektywach np. 14-54 II jest inny uchwyt do podwójnej lampy ...Mocowanie podwójnej lampy jest wkręcane w gwint filtra, a więc do II da się (też jest 67mm). Inaczej jest z ringfleszem, który mocowany jest na bagnecie osłony przeciwsłonecznej - w II bagnet ten ma inną konstrukcję, niż w pierwszej wersji obiektywu (nowy ma 2 zaczepy, a stary ma 3).
Pozdrawiam
Jack
Jak na umierający system to sporo się dzieję.... co ???
Wiesz jak jest, przedśmiertne podrygi łodygi...
;)
W nowych obiektywach np. 14-54 II jest inny uchwyt do podwójnej lampy, ringflash można założyć za pomocą adaptera na 2 małe szkła makro 50 i 35. Możliwe, że planują wypuścić nowe lampy z uniwersalnym uchwytem, który będzie działał z nowymi obiektywami typu 14-54 II jak i zapowiadanym obiektywem 100mm F2 Macro :wink:
trzeba dodać zaplanowanym od 2 lat ;) albo i dłużżżżyyyyyyyj
trzeba dodać zaplanowanym od 2 lat ;) albo i dłużżżżyyyyyyyj
Dłużej... juz od czasów e-1
Z pewnych istotnych przyczyn poszukuję zrzutu z całego ekranu informacji o promocji, o jakiej pierwszy post napisał Ktotek:
FL-50R
Będę bardzo zobowiązany za podesłanie takiego ekranu, jeżeli będzie na nim również "inkl. FR-1 Adapter-Ring". Może być w dowolnym języku europejskim, poza polskim.
Dzięki, pozdrawiam
Jack
Edit: chodzi mi wyłącznie o stronę Olympusa (dowolny europejski, poza polskim).
Z pewnych istotnych przyczyn poszukuję zrzutu z całego ekranu informacji o promocji, o jakiej pierwszy post napisał Ktotek:
Będę bardzo zobowiązany za podesłanie takiego ekranu, jeżeli będzie na nim również "inkl. FR-1 Adapter-Ring". Może być w dowolnym języku europejskim, poza polskim.
Dzięki, pozdrawiam
Jack
Czy szperałeś na http://web.archive.org/
W chwili obecnej idze mi to jak krew z nosa, więc nie szukałem, ale może coś uda się tam wyszperać.
HrabiaMiod
26.02.09, 10:50
Inaczej jest z ringfleszem, który mocowany jest na bagnecie osłony przeciwsłonecznej - w II bagnet ten ma inną konstrukcję, niż w pierwszej wersji obiektywu (nowy ma 2 zaczepy, a stary ma 3).
Tną koszty :evil:
;)
[quote=ajot;288087]Czy szperałeś na http://web.archive.org (http://web.archive.org)[quote]Dzięki. Już szperałem - bez rezultatu.
Pozdrawiam
Jack
FL-50R
Dzięki, pozdrawiam
Jack
Na Duńskiej coś jest: http://www2.olympus.dk/consumer/dslr_6760.htm
(...) RF-11 Ring Flash Set inkl. FR-1 Adapter Ring
Endelig kan du vælge at spare den nette sum af 7498,- hvis du vælger SRF-11 Ring Flash Set, som omfatter en Ring Flash, flash styringsenhed og Adapter Ring FR-1. Ring Flashen giver skyggefri belysning, samt ensartet belysning ved makrofotografering, af blandt andet smykker, dental fotografering m.m. Med adapter ringen FR-1 kan Flash hovedet monteres på såvel ZUIKO DIGITAL 35mm & ED 50mm makro-objektiver.
E-3 købere, som ikke ønsker ekstra tilbehør kan vælge at få tilbagebetalt 1500,- kr. CashBack. Alt hvad du behøver for at deltage i denne kampagne er at købe et nyt E-3 (hus eller enhver kit) mellem 1. januar og den 31. marts 2009, registrere dit kamera online, gøre opmærksom på hvilken af mulighederne du ønsker senest den 30. april 2009. For mere information om Olympus E-3 “Ekstra fart på din start” kampagne kan du besøge:
www.olympus.dk
PS. Niestety nie mam programiku do zrzucania całościowego stron www.
Pozdrawiam
FL-50R
Dzięki, pozdrawiam
Jack
Nie znajdziesz takiej info.Logicznie myslac Olympus nie ma prawa narzucac mi jaki obiektyw mam stosowac z lampa.Dokladajac do kpl odpowiedni adapter lobbowal by odpowiedni obiektyw.A to juz jest zamach na demokracje.
Nie znajdziesz takiej info.Logicznie myslac Olympus nie ma prawa narzucac mi jaki obiektyw mam stosowac z lampa.Dokladajac do kpl odpowiedni adapter lobbowal by odpowiedni obiektyw.A to juz jest zamach na demokracje.
Heh, załóż partię Mirek :D
Heh, załóż partię Mirek :D
Partie to moze i nie.Ale zadzwonilem teraz do Hamburga i rozmawialem z pania Olga(odpowiedzialna za info).Ta pani powiedziala mi,ze adapter jest w komplecie i nie ma problemu z zamocowaniem lampy z obiektywami makro z firmy Zuiko.
K_Puchatek
26.02.09, 12:12
FL-50R
Dzięki, pozdrawiam
Jack
Jeżeli to Ci w czymś pomoże to poniżej link do zrzutu strony w PDF.
Strona Duńska z linku heyahero:
http://rapidshare.com/files/202728838/www2-olympus-dk_consumer_dslr_6760-htm_joy0ud5f.pdf
Pozdrawiam
Czy szperałeś na http://web.archive.org/
W chwili obecnej idze mi to jak krew z nosa, więc nie szukałem, ale może coś uda się tam wyszperać.
Tam strony pojawiają się po upływie 6 miesięcy
A co Jack tez masz ten problem co ja? Czyli nie przysłali pierścienia adaptera??
A co Jack tez masz ten problem co ja? Czyli nie przysłali pierścienia adaptera??
Do humoru tego posta poprosze.Bardzo prosze:grin:
Ok, ok. Już pojąłem :P Mój błąd, ale skąd mogłem wiedzieć. Już wiem :)
Nie znajdziesz takiej info.Logicznie myslac Olympus nie ma prawa narzucac mi jaki obiektyw mam stosowac z lampa.Dokladajac do kpl odpowiedni adapter lobbowal by odpowiedni obiektyw.A to juz jest zamach na demokracje.Mirek, nawet nie wiesz, jak bardzo, bardzo, bardzo się z Tobą zgadzam :grin:
Jack
A wracając do promocji...
Po jakim czasie otrzymaliście wybrane dodatki ??
Po tygodniu od wysłania zgłoszenia.
Do trzech tygodni - musisz być cierpliwy. Ale obaw nie ma ;)
Ja plecak dostałam w ciągu tygodnia, ale nie dostałam gripa i nie mam pojęcia dlaczego?
Ta promocja nie obejmuje gripa, z tego co pamiętam.
Do mnie paczka szła ok 2 tyg.
Ja na 9-18 czekałem równo 16 dni.:esystem:
Dziś dotarła paczka z ZD 50 :)
Równo 14 dni wcześniej wysłałam list z kodem i kopią faktury.
A takie pytanie: dostaliście jakieś papiery do tego gratisa? Mam na myśli kartę gwarancyjną...
tylko niepodbitą gwarancję - więc chyba w razie awarii problem ???
Dziś dotarła paczka z ZD 50 :)
A takie pytanie: dostaliście jakieś papiery do tego gratisa? Mam na myśli kartę gwarancyjną...
Zwróć uwagę, że ta karta gwarancyjna jest inna - taka miękka, duża - ale jest. Zamiast dowodu zakupu masz zatrzymać list przewozowy, który go zastępuje. Masz pełną gwarancję 24 m-ce od daty doręczenia.
tylko niepodbitą gwarancję - więc chyba w razie awarii problem ???Żaden problem. Dokładnie pod Twoim postem w wątku: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=12301&page=4 #38 napisałem, że gratisowe akcesoria mają gwarancję.
Pozdrawiam
Jack
Zwróć uwagę, że ta karta gwarancyjna jest inna - taka miękka, duża - ale jest. Zamiast dowodu zakupu masz zatrzymać list przewozowy, który go zastępuje. Masz pełną gwarancję 24 m-ce od daty doręczenia.
No taka ksiażeczka jest. Jaki list przewozowy? Ten z paczki? W niszczarce wylądował... Mam pismo od Olka, że mi przent dają :) Eee... pewnie nic się nie będzie dziać ;)
24.02 wysłałem zgłoszenia, dzisiaj otrzymałem.
K_Puchatek
10.03.09, 23:29
Jak to już ktoś wcześniej pisał - widać wysyłają transzami - czekałem 11 dni - też dzisiaj dotarł ZD 50mm...:grin:
a tak z beczki innej:gdzie można kupić najtaniej E3 :roll:, promocja jeszcze obowiązuje?
Jeśli mówisz o Internecie to użyj wyszukiwarek. Promocji już nie ma.
czyli jak kupie E3 nie dostane dodatkowo obiektywu lub lampy?
czyli jak kupie E3 nie dostane dodatkowo obiektywu lub lampy?
A na jakiej podstawie miałbyś dostać? Ta promocja była ograniczona czasowo i czas ten upłynął. Wszystko było dokładnie wyjaśnione w regulaminie promocji, ludzie którzy spełnili warunki otrzymali prezenty. W sumie kto wcześniej kupił E-3 wygrał niejako dwa razy - raz gratisem, drugi raz ceną - z uwagi na kursy walut była bardzo korzystna. Taki scenariusz był do przewidzenia, ludzie pisali na Forum. Sam załapałem się w ostatniej chwili na tanie E-3, chociaż wątpliwa to satysfakcja, że ceny sprzętu tak skoczyły...
zgadza sie, planuje teraz właśnie kupic E3 i mnie troche to przeraźiło.
Dzisiaj w Media M. jest promocja ze o 22% VAT-u mniej sie płaci. E-3 z 12-60 było za 6999 wiec bez VAT-u powinno dać 5.737 zł. co juz jest godne uwagi zważywszy na to ile trzeba zapłacic za 12-60.
Dodam że cenę za ten zestaw widziałem w M1 w Krakowie
Może kogoś obrażę, więc z góry przepraszam, ale ten sklep (MM)jest właśnie dla idiotów. Jedna wielka ściema.... D300-68oo za body, Olek E-30 z 14-42mm 4800zł. Popatrzcie teraz w innych sklepach, czy na allegro! Ceny podobne jak po odjęciu vatu w sklepie dla idiotów! To się nazywa marketing!
Inny przykład: nie wierzcie w raty 0%... W euro rtv są takie raty, ale sprzęt kilka stów droższy... oprocentowanie rat dają w cenę! Proste? Tak! Klient wszystko "łyknie".
Witamy w rzeczywistości...
Może kogoś obrażę, więc z góry przepraszam, ale ten sklep (MM)jest właśnie dla idiotów. Jedna wielka ściema.... D300-68oo za body, Olek E-30 z 14-42mm 4800zł. Popatrzcie teraz w innych sklepach, czy na allegro! Ceny podobne jak po odjęciu vatu w sklepie dla idiotów! To się nazywa marketing!
Inny przykład: nie wierzcie w raty 0%... W euro rtv są takie raty, ale sprzęt kilka stów droższy... oprocentowanie rat dają w cenę! Proste? Tak! Klient wszystko "łyknie".
Tak ale, ED 8mm f/3,5 Fisheye w MM w Bielsku-Białej po odliczeniu kosztował 2000 zł :shock:
Jako ze sam podałem cene z MM to mam pytanie: czy uważasz ze cena, którą podałem czyli 5737 zł za zestaw E-3 + 12-60 to rzeczywiscie taka kiepska cena ? Wiadome jest ze jeżeli idziemy w ciemno do MM to mozna sie sporo naciąć ale jeżeli wcześniej porównamy ceny i jak było np. dzisiaj skorzystamy z obnizki to nie uważam że jest źle - tylko idioci nie potrafią kalkulować.
Ale tu nie ma co wierzyć, nie ma co łykac. Trzeba warunki przeczytać.
Jako ze sam podałem cene z MM to mam pytanie: czy uważasz ze cena, którą podałem czyli 5737 zł za zestaw E-3 + 12-60 to rzeczywiscie taka kiepska cena ? Wiadome jest ze jeżeli idziemy w ciemno do MM to mozna sie sporo naciąć ale jeżeli wcześniej porównamy ceny i jak było np. dzisiaj skorzystamy z obnizki to nie uważam że jest źle - tylko idioci nie potrafią kalkulować.
Moją intencją było pokazanie, że cena niższa o vat w większości przypadków jest zwykłą ściemą i nic po za tym. Podane przykłady mają to obrazować, co nie wyklucza- jak ktoś pisał- że można trafić naprawdę okazje :)
Moją intencją było pokazanie, że cena niższa o vat w większości przypadków jest zwykłą ściemą i nic po za tym.
szczerze... odkryłeś Amerykę :P Gratulacje
;)
szczerze... odkryłeś Amerykę :P Gratulacje
;)
Dziękuję :) Patrząc na te tłumy szturmujące dzisiaj MM myślę, że wielu tej Ameryki jeszcze nie odkryło.
Amen
Dziękuję :) Patrząc na te tłumy szturmujące dzisiaj MM myślę, że wielu tej Ameryki jeszcze nie odkryło.
Amen
Fakt, potwierdzam :) widziałem dzisiaj tłumy z obłędem w oczach. Jedna kobitka stała i pilnowała przed innymi szturmującymi lodówki za 2500 zł, kiedy ta sama lodówka w innym sklepie stała za 1 450. Acha, kupiłem u nich 10 płyt DVD Verbatima w pudełku za 8 zł. :lol:
No nie wiem...
W e-cyforwe E-620 jest po 2999 zł bez możliwości kupienia w ratach 0%
http://www.e-cyfrowe.pl/produkt.php?id=10756&PCID=43177_24
W Euro RTV AGD E-620 jest po 2998 zł w trzydziestu ratach po 99,93 zł
http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustrzanki/olympus-e-620-body.bhtml
2999,00 zł jest to średnia cena z ceneo.pl
Najtaniej jest w zorn.pl po 2776,00 zł
http://zorn.pl/produkt/CYFROWA-LUSTRZ-OLYMPUS-E-620-BODY,OLYMPUS,7290
ale jeśli chcesz kupić na raty to wychodzi 30 rat po 130,12 zł
W 0% nie wierzę ale "łykam" raty 30 x 0%.
elfior a czy gdzieś obok tych reklam "Bez VAT'u !" jest dopisek "Najtańsi w Polsce!" ? Bo nie zauważyłem... Starasz się odkryć Amerykę a nie znasz nawet praw rynku. Przecież gdyby MM czy jakikolwiek inny sklep był najtańszy to tylko on by istniał, bo pozostałe by splajtowały.
Nie wiem czy obłęd ludzi na promocję był przesadzony ale z racji posiadania 2 MM i 2 Saturnów w mieście (jak i całej masy innych sieci) miałem okazję wziąć udział.
Jeśli dla Ciebie cenami dla idiotów są:
E-520 + 14-42 + 40-150 za około 1700zł (w necie 2100zł)
E-620 + 14-42 + 40-150 za około 3200zł (w necie 3500zł)
E-620 + 14-42 za około 2900zł (w necie 3100zł)
12-60SWD za około 2800zł (w necie 3200zł)
Nikon D3X za około 23000zł (w necie 25000zł)
Nikon D90 + 18-55 VR za około 3000zł (w necie 3700zł)
Sony A900 za około 7800zł (w necie 8000zł)
To gratuluję umiejętności logicznego rozumowania i wyłapywania oszustw ^^ Więcej cen nie pamiętam a ceny w nawiasach wziąłem z pewnych sklepów - jak fotozakupy czy e-cyfrowe - ze skąpca.
Nie czuję się bynajmniej idiotą ani oszukany gdy woła się ode mnie 3400zł za 50-200SWD wiedząc, że w fotozakupach jest za 4900zł ;) Nie było mi też głupio gdy miesiąc temu płaciłem 1200zł za EC-14 (w necie 1600zł).
Oczywiście na co dzień nie musi być tak różowo i zdaję sobie z tego sprawę. Ale wisi mi to. Przywiązuję się do sklepów i jak takowa istnieje to mam kartę stałego klienta. Ubrania kupuję w Peek&Cloppenburg, sprzęt komputerowy kupuję w Proline a całą resztę w MM (ciągle tym samym). Może dlatego zawsze wychodzę zadowolony, że jestem normalnym człowiekiem a nie dusigroszem co walczy o każdą złotówkę. Nie narzekam, że coś jest ostatnim egzemplarzem. Nie pytam o rabaty. Jak jest jakaś drobna rysa czy cokolwiek, co nie wpływa na walory użytkowe, to nie wyzywam pracowników (ot ekspozycyjną lodówkę kupiłem niedawno w MM z wgnieceniami od paleciaka chyba, ledwo je widać a dali mi sami cenę niższą niż w necie + darmowy transport). Zawsze w każdym sklepie/knajpie (tu np. nie reklamuję dania jeśli otrzymałem składnik, którego prosiłem by nie było...)podchodzę do ludzi z szacunkiem i tolerancją, bo sam w różnych miejscach pracowałem i wiem jak to jest gdy jakiś "cwaniak i znawca" próbuje się podbudować twoim kosztem.
Ot taka dygresja mała, bo sam mam na liczniku trochę lat w handlu oraz "usługach" i jak czytam pretensje i obelgi tego typu to mnie skręca ^^
A prawdziwa Ameryka polega na tym, że raz jeden sklep będzie miał tańsze to a innym razem tamto. Na tym polega wolny rynek i konkurencja. Porównywanie cen Internetowych do sklepów stacjonarnych jest też co najmniej głupotą, bo jednak zupełnie inne koszty ponoszą owe firmy i na innych zasadach działają, więc siłą rzeczy ceny będą inne...
...
Czyżby? Trzeba po prostu szukać: http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/438104, http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/438162. Denerwujące jest takie uogólnianie. Sam kupiłem kilka rzeczy w tym sklepie ze względu na raty 30 x 0 %.