PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus E-500 - nie wchodzi fizycznie karta XD 2Gb :(

Anubis76x
8.12.08, 20:37
Witam
Kupilem sobie dodatkowa karte XD firmy "Olympus" 2Gb High Speed type M+.
Karta miala dzialac jako zapasowa z CF4GB ale problem w tym że gdy ją wsuwam do slotu to sie nie blokuje i sama sie wysowa.
Czy jest cos nie tak z slotem pamieci czyt ktos sie spotkal z czyms takim ?
karta kosztowala 70zl gwarancji juz chyba na aparat nie mam bo mam juz aparat od sierpnia 2007r, odkrecac nie chce, slot wyglada ok nie widac niczego ulamanego.
Bardzo prosze o jakies sugestie.

Sama pamięć to ta:
http://www.komputronik.pl/Pamiec_Flash/Olympus_XD/2G_TYP_M_/pelny,id,61367/
na karcie pisze malymi literkami ze jest firmy Toshiba.

rodia
8.12.08, 20:46
Karta jest OK. Trzeba ją dość głęboko wepchnąć - wtedy mechanizm zablokuje się z kartą wewnątrz.

Bodzip
8.12.08, 20:52
A drugie mocne naciśnięcie spowoduje że karta "wyskoczy"

Anubis76x
8.12.08, 21:49
A drugie mocne naciśnięcie spowoduje że karta "wyskoczy"

Chyba jednak cos jest nie tak bo karta w zaden sposob nie blokuje sie wporcie moze przy okazji zdejme tylni korpus i sie temu przyjze.

Bodzip
8.12.08, 22:01
Może odwrotnie wkładasz ?

Anubis76x
8.12.08, 23:13
odwrotnie sie nie da, niby w srodku jest jakis dziobek ktory powinien wchodzic w naciecie boczne karty iu w ten sposob ja blokowac ale tego nie robi choc karte wkladam prawidlowo

cadman
9.12.08, 00:45
Moja "pięćsetka" ma 2 lata gwarancji, chyba, że Twoja jest z USA?

Largo
9.12.08, 01:48
Na każdy nowy produkt zakupiony na terenie Unii Europejskiej są dwa lata gwarancji. Jeśli nie ma, to można się o to wykłócić w urzędzie praw konsumenta. Takie jest prawo unijne i nikt się od tego nie uchyli. Tak poza tym, to ja na swojego e-510 też mam dwa lata;)

Anubis76x
9.12.08, 14:30
Na każdy nowy produkt zakupiony na terenie Unii Europejskiej są dwa lata gwarancji. Jeśli nie ma, to można się o to wykłócić w urzędzie praw konsumenta. Takie jest prawo unijne i nikt się od tego nie uchyli. Tak poza tym, to ja na swojego e-510 też mam dwa lata;)

Poszukam gwarancji i moze oddam mam nadzieje ze sama ekspertyza jest za free nie chce aby mnie obciazyli naprawa

tao
9.12.08, 19:32
Poszukam gwarancji i moze oddam mam nadzieje ze sama ekspertyza jest za free nie chce aby mnie obciazyli naprawa

dowodu zakupu szukaj a nie gwarancji. f vat lub paragon to ci wystarczy:wink: