PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z kartą bądź aparatem

Ivett
3.12.08, 21:33
Witam, mam dosc dziwny problem z Olympusem SP- 500UZ a wlasciwei z odczytywaniem zdjec: robię zdjęcia, podłaczam aparat kabelkiem i stwierdzam ze komputer nie wyswietla mi wszytskich zdjec- na wyswietlaczu w aparacie moge je przegladac. Myslalam ze moze problem tkwi w formacie zdjec ale mam zainstalowane profesjonalne programy graficzne i one tez nic nie widza...Włożyłam karte do czytnika w drukarce-kilka zdjec "doszło" ale i tak najwazniejsze sa nadal niewidczne.Kombinowalam dlugo az w koncu skasowalam wszystko z karty, zrobilam pare zdjec i po podlaczeniu do kompa widze kilka uprzednio skasowanych fotek :) a nowych juz nie. W sumie co jakis czas pojawiaja sie inne :) Co się dzieje? Dodam ze karta jest nowiutka (Olympus xD 1G) kupiona 2 tyghodnie temu w sklepie fotograficznym. Poradzcie cos prosze :(

Ps.Fotki odzyskałam dzieki programowi BadCopy ale nie widzi mi sie takie rozwiazanie za kazdym razem...

Amigo!
3.12.08, 21:36
Sformatuj kartę. Najlepiej w aparacie.

Krzyszcz
3.12.08, 21:36
Nie wiem niestety, rzeczywiście wygląda na problem z kartą... Zobacz, co się dzieje, jak kopiujesz na kartę i z karty inne pliki. Na pewno natomiast zmień temat wątku na jakiś informujący o treści...
edit:
Słusznie, jeśli karta nie była formatowana, to koniecznie. Jak była - też nie zaszkodzi :)

Ivett
3.12.08, 22:04
sformatowalam i zrobilam 6 zdjec, komputer widzi 6 zdjec ale to nie sa te zdjecia tylko tamte, ktore usunalem dopiero.Zamiast nowych mam 6 starych, a w aparacie jest 6 nowych na wyswietlaczu